کارشناسان توصیه کردند:

کاهش جدی نیروهای نظامی آمریکا در افغانستان

برخی کارشناسان بانفوذ آمریکایی از دولت اوباما خواسته‌اند که استراتژی گسترده این کشور در افغانستان را محدود کند و در صورت عدم موفقیت ماموریت کنونی، بخش بزرگی از نیروهای نظامی آمریکا را از افغانستان خارج کند.
کد خبر: ۳۶۶۶۲۱

گروهی از کارشناسان "شورای روابط خارجی آمریکا" با انتشار گزارشی در روز جمعه 12 نوامبربه باراک اوباما، توصیه کردند که در صورت عدم پاسخ‌گویی استراتژی واشنگتن در افغانستان، باید بخش بزرگی از نیروهای آمریکا را از این کشور خارج کند. این گروه که به عنوان "اتاق فکر" این شورا عمل می‌کند، برخلاف سیاست‌های حزب جمهوری‌خواه، کاهش تعداد نیروهای نظامی آمریکا تا سطح 20 هزار سرباز را به رئیس‌جمهور آمریکا توصیه می‌کند.

تعیین استراتژی جدید آمریکا در منطقه با توجه به توصیه‌های فرماند‌هان نظامی، بویژه ژنرال استانلی مک‌کریستال، فرمانده سابق ناتو در افغانستان، پایه‌ریزی شده بود. فرماندهان آمریکا افزایش نیروهای نظامی را ضامن امنیت و مقابله موثر با شورشیان در افغانستان ارزیابی می‌کردند.

بنا به پیشنهاد این گروه کارشناس، در صورت موفقیت ماموریت نیروهای بین‌المللی، آمریکا باید نیروهای خود را بر طبق برنامه کنونی‌از ژوئیه 2011 از افغانستان خارج کند، اما در صورتی که استراتژی آمریکا ناموفق بوده باید دولت اوباما هرچه زودتر به حضور گسترده سربازان آمریکایی در افغانستان پایان داده و تنها بخش کوچکی از نیروهای خود را برای مقابله با فعالیت‌های تروریستی در این کشور نگاه دارد.

به گفته این ‌گروه بانفوذ آمریکایی، باراک اوباما به هر حال در پایان سال جاری میلادی پس از انتشار ترازنامه استراتژی آمریکا در افغانستان مجبور به اتخاذ تصمیمات سختی خواهد شد.

هم‌اکنون حدود 100 هزار نیروی آمریکایی در افغانستان مستقر هستند. آمریکا پس از آرامش نسبی در عراق حدود 30 هزار سرباز به افغانستان گسیل داشت. ادامه ناآرامی‌ها در پاکستان و افغانستان ظاهراَ تقویت نیروهای ناتو در منطقه را موجه جلوه می‌داد.

پیشنهاد این کارشناسان مبنی بر استقرار تنها 20 هزار سرباز آمریکایی در افغانستان، منوط به ارزیابی جدید دولت از شرایط منطقه است. تلاش دولت افغانستان برای رسیدن به صلح با بخش‌هایی از طالبان تاکنون نتیجه‌بخش نبوده است.

ریچارد هالبروک، نماینده ویژه آمریکا در امور پاکستان و افغانستان، پیشتر اعلام کرده بود که گفت‌وگوها با رهبران طالبان بی‌حاصل بوده و دستاوردی در پی نخواهد داشت. وی همزمان تاکید کرد به ر‌غم این ارزیابی، آمریکا از تلاش‌های دولت حامد کرزای در این زمینه پشتیبانی می‌کند.

هالبروک در گفت‌وگویی با رسانه‌های آلمانی تصریح کرد که آمادگی برخی رهبران طالبان برای مذاکرات تنها با تشدید حملات نظامی علیه شورشیان قابل تصور است.

مخالفت جمهوری‌خواهان با خروج سریع نیروهای نظامی

حزب جمهوری‌خواه آمریکا پیش از پیروزی در انتخابات کنگره گفته بود که با عقب‌نشینی فوری نیروهای این کشور از افغانستان مخالف است. به گفته جمهوری‌خواهان، خلاء نظامی در افغانستان به افزایش حملات طالبان علیه دولت مرکزی خواهد افزود.

ریچارد آرمیتاژ، یکی از سرپرستان این گروه کاری، اعلام کرد که پاکستان هنوز دارای روابط با شورشیان در منطقه بوده و تا زمانی‌که برخی عناصر امنیتی پاکستان از طالبان حمایت می‌کنند، پیروزی آمریکا در افغانستان بسیار مشکل خواهد بود.

آرمیتاژ که در دوران جرج بوش معاونت وزارت امور خارجه آمریکا را برعهده داشت به دولت اوباما توصیه می‌کند که استراتژی آمریکا در افغانستان را محدودتر کند و همچنان به پشتیبانی خود از دولت پاکستان ادامه دهد.

دویچه وله

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها