دانشگاه آزاد در سال تحصیلی جدید

شهریه دانشجویان علی‌الحساب دریافت می‌شود

شهریه دانشجویان تازه وارد به دانشگاه آزاد از امسال به صورت علی‌الحساب دریافت می‌شود.
کد خبر: ۳۵۲۵۵۶

به گزارش ایسنا، ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان آزمون سراسری دانشگاه آزاد در حالی تا روز شنبه 27 شهریور ادامه دارد که براساس اعلام این دانشگاه، شهریه دانشجویان جدیدالورود به صورت‌ علی‌الحسابی دریافت می‌شود.

شروع کلاس‌های درس هر واحد یا مرکز دانشگاهی آزاد اسلامی با توجه به امکانات آموزشی در مهرماه یا بهمن‌ماه سال جاری خواهد بود. براساس این گزارش داوطلبانی که در گزینش‌های مختلف آزمون سراسری سال 89 در بیش از یک آزمون پذیرفته‌شده باشند می‌توانند به انتخاب خود فقط در یکی از رشته محل‌های اعلام شده ثبت‌نام کرده و به تحصیل بپردازند. همچنین با توجه به مقررات آموزشی دانشگاه، جابجایی دانشجویان ممنوع و غیرمجاز است.

جزییات شهریه ثابت و متغیر دانشگاه آزاد

میزان شهریه علی‌الحساب ثابت یک نیمسال برای کلیه رشته‌های کاردانی ناپیوسته (غیر گروه پزشکی) در سال تحصیلی 90 ـ 89 در رشته‌های مختلف حداقل یک میلیون و 455 هزار ریال و حداکثر دو میلیون و 734 هزار ریال درنظر گرفته شده است.

میزان شهریه علی‌الحساب متغیر هر واحد درسی برای یک نیمسال تحصیلی در کلیه رشته‌های کاردانی ناپیوسته (غیر از گروه پزشکی) عبارت است از:

واحد نظری 146 هزار و 800 ریال، واحد عملی (آزمایشگاهی و کارگاهی)، عمومی و لابراتوار زبان، 347 هزار و 400 ریال، واحد عملی (آزمایشگاهی و کارگاهی) پایه، 462 هزار ریال، واحد عملی (آزمایشگاهی و کارگاهی) اصلی 599 هزار و 400 ریال و واحد عملی (آزمایشگاهی و کارگاهی) تخصصی 738 هزار و 200 ریال می‌باشد.

همچنین، بر اساس جدول منتشره در سایت مرکز آزمون دانشگاه آزاد میزان شهریه علی‌الحساب ثابت یک نیمسال برای کلیه رشته‌های غیرپزشکی (به جز کاردانی)، پزشکی و نظام آموزشی پاره‌وقت در سال تحصیلی 90 ـ 89 حداقل یک میلیون و 834 هزار ریال و حداکثر در رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی 14 میلیون و 632 هزار ریال تعیین شده است.

میزان شهریه علی‌الحساب متغیر هر واحد درسی در کلیه رشته‌های غیرپزشکی (بجز کاردانی)، پزشکی و نظام آموزشی پاره‌وقت عبارت است از واحد نظری 159 هزار و 500 ریال، واحد عملی (آزمایشگاهی و کارگاهی)، عمومی و لابراتوار زبان 377 هزار و 700 ریال، واحد عملی (آزمایشگاهی و کارگاهی) پایه 501 هزار و 200 ریال، واحد عملی (آزمایشگاهی و کارگاهی) اصلی 651 هزار و 400 ریال، واحد عملی (آزمایشگاهی و کارگاهی) تخصصی 802 هزار و 200 ریال، واحد کلینیکی (بالینی) دوره‌های کارشناسی و کاردانی 849 هزار ریال، واحد کلینیکی (بالینی) دکتری حرفه‌ای یک میلیون و 211 هزار و 70 ریال، واحد رساله دکتری حرفه‌ای رشته پزشکی، دندانپزشکی و دامپزشکی 2 میلیون و 76 هزار و 300 ریال و واحد رساله دکتری حرفه‌ای رشته داروسازی 2 میلیون و 662 هزار و 300 ریال می‌باشد.

همچنین هزینه تحصیل در واحدهای خارج از کشور به صورت ارزی دریافت می‌شود، متقاضیان تحصیل در این واحدها باید قبل از اعزام منبع تامین هزینه تحصیل در خارج از کشور را به دانشگاه آزاد اسلامی اعلام و به تایید آن برسانند.

560 هزار ریال هزینه بیمه و خدمات آموزشی

واحدهای دانشگاهی به منظور تامین هزینه‌های ثابت و سرما‌یه‌ای خود در مقطع دکترای حرفه‌ای رشته‌های پزشکی، داروسازی، دندانپزشکی و دامپزشکی، می‌توانند به هنگام ثبت‌نام علاوه بر دریافت شهریه‌ ثابت و متغیر نیمسال اول، شهریه ثابت سه نیمسال متوالی دیگر را که مربوط به دوره علوم پایه رشته‌های مزبور می‌باشد،‌ یکجا مطالعه و در صورت دریافت به حساب شهریه نیمسال‌های آینده دانشجو منظور کنند.

بر این اساس، تمامی پذیرفته‌شدگان آزمون سراسری که قصد ثبت‌نام دارند باید وجوه شهریه متعلقه، هزینه خدمات آموزشی و مبلغ 10 هزار ریال حق بیمه دانشجویی را پس از انجام مراحل ثبت‌نام صرفا به حساب جاری واحد یا مرکز دانشگاهی نزد بانکی که از طرف واحد یا مرکز دانشگاهی اعلام خواهد شد، واریز کنند.

هنگام ثبت‌نام به غیر از شهریه، پذیرفته‌شدگان و ذخیره‌ها ملزم به پرداخت وجوه دیگری نخواهند بود و دریافت هرگونه وجه غیر از آن به هر عنوان (جریمه، دیرکرد، خودیاری، همیاری، علی‌الحساب و...) ممنوع و خلاف مقررات است و چنانچه از پذیرفته‌شدگان چنین درخواستی شود،‌ می‌توانند موضوع را با سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی دفتر بازرسی و رسیدگی به شکایات در میان گذارند.

دانشجویان در بدو ورود به دانشگاه و در نیمسال اول باید مبلغ 550 هزار ریال به عنوان هزینه خدمات آموزشی جهت برگزاری مسابقات ورزشی، سمینارهای منطقه‌ای، دبیرخانه مناطق، تهیه کارت دانشجویی و کمک به صندوق رفاه دانشجویی را به همراه شهریه نیمسال اول به شماره حساب جاری محل دانشگاهی قبولی واریز کنند.

مهلت ثبت‌نام تا شنبه

ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان آزمون سراسری که از روز یکشنبه آغاز شده است، تا پایان وقت اداری روز شنبه 27 شهریور ماه ادامه دارد و عدم مراجعه پذیرفته‌شدگان و ذخیره‌ها در روز و ساعت مقرر برای ثبت‌نام، به منزله انصراف از ثبت‌نام تلقی می‌شود و هیچگونه اعتراضی پذیرفته نخواهد شد.

همچنین از آنجایی که پذیرش برای رشته‌های دکترای حرفه‌ای داروسازی و دندانپزشکی برای دو نیمسال اعلام شده است بعضی از پذیرفته شدگان این رشته‌ها بر اساس رتبه از بهمن‌ماه سال جاری مشغول به تحصیل خواهند شد.

مانتو فرم در دانشگاه آزاد اجباری نیست

اداره کل فرهنگی دانشگاه آزاد با طراحی پوشش ویژه‌ای برای دانشجویان دختر، از برپایی نمایشگاه‌های لباس فرم در برخی واحدهای این دانشگاه خبر داد.

علیرضا صالحی، مدیرکل امور فرهنگی دانشگاه آزاد، در این باره توضیح داد: طراحی این مانتو‌فرم‌ها بیشتر بر اساس کار تحقیقاتی است که نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه برای الگوهای پوشش اسلامی انجام داده است. مانتو‌فرم‌ها الگوهای مورد تأیید هستند و پوشش کامل محسوب می‌شوند و تنوع زیادی نیز در طرح‌های آنها دیده شده است.

به گفته این مسوول، اصراری بر این نیست که حتما مانتو‌فرم را تهیه کنند اما به هر ترتیب دانشگاه یکسری قوانین و مقررات و نظام مخصوص خود را دارد و این منحصر به دانشگاه‌های ایران هم نیست بلکه کلیه دانشگاه‌های دنیا برای دانشجویان از نظر ظاهر و پوشش دارای مقرراتی هستند.

وی در حالی پوشیدن این مانتوها را اختیاری می‌داند که برخی واحد‌ها اعلام کرده‌اند از اول مهر از ورود افرادی که این پوشش را استفاده نکنند، جلوگیری خواهد شد. صالحی در این باره گفت: منظور از جلوگیری از ورود به دانشگاه این است که ابتدا با آنها گفتگو می‌شود، سپس به آنها تذکر یا مشاوره داده می‌شود اما در صورتی که یک دانشجو واقعا وضعیت بسیار بدی داشته باشد بالاخره باید در کمیته انضباطی بر اساس وضعیتی که دارد برایش تصمیم‌گیری شود. این به آن معنا نیست که هر دانشجویی اگر وضعیت پوشش مناسبی نداشت از همان ابتدا به ساکن از حضورش در دانشگاه جلوگیری شود بلکه ابتدا این مراحل پشت سر گذاشته می‌شود و سپس اگر فردی بخواهد تجری کند و به کارش ادامه دهد آنگاه درباره‌اش تصمیم‌گیری می‌کنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها