ایران طلسم 39 ساله را در سئول شکست

ارزش ششمین پیروزی متوالی تیم ملی در بازی‌های تدارکاتی و رسمی، به این بود که ایران پس از 39 سال توانست کره‌جنوبی، قدرت برتر فوتبال آسیا و یکی از تیم‌های برجسته جام‌جهانی 2010 را در خانه‌اش شکست دهد. تیم ملی که جمعه گذشته، چین دیگر مدعی قهرمانی جام ملت‌های آسیا را در ورزشگاه ژن ژیانگ شهر ژنگژو با 2 گل شکست داده بود، این بار در ورزشگاه جام‌جهانی شهر سئول و در حضور 40 هزار تماشاگر کره‌ای، کره‌جنوبی را شکست داد تا با وجود نمایشی نسبتا دفاعی در این بازی، انتظارات فوتبالدوستان را برای تکرار این نتایج در دوحه 2011 بالا ببرد.
کد خبر: ۳۵۲۱۷۳

به هر حال قطبی که پیش از بازی دیروز گفته بود باید با شکست کره‌جنوبی ذهنیت آسیایی‌ها را نسبت به فوتبال ایران تغییر داد، حالا به نظر می‌رسد به خواسته‌اش مبنی بر ساختن تیمی بین‌المللی نزدیک می‌شود. آنچه مسلم است این‌که تیم ملی در فاصله 4 ماه تا آغاز جام ملت‌های آسیا کم‌کم به ترکیب اصلی‌‌اش نزدیک می‌شود. این را تعویض‌های کم سرمربی تیم ملی در بازی با کره‌جنوبی می‌گوید. قطبی تیمش را با ترکیب سیدمهدی رحمتی، سیدجلال حسینی، هادی عقیلی، محمد نصرتی، احسان حاج‌صفی، جواد نکونام، آندرانیک تیموریان، پژمان نوری، غلامرضا رضایی، مسعود شجاعی و محمد غلامی روانه میدان کرد که این ترکیب فقط در دو پست، با تیمی که 4 روز پیش مقابل چین به میدان رفته بود، تفاوت داشت. قطبی به دلیل مصدومیت خسرو حیدری از احسان حاج‌صفی در جناح راست استفاده کرد و در پست هافبک تهاجمی هم مسعود شجاعی از ابتدا به جای محمدرضا خلعتبری به میدان رفت. اتفاقا شجاعی که در بازی با چین هم در 35 دقیقه پایانی بازی کرده بود، در این بازی تک گل تیم ملی را در دقیقه 35 وارد دروازه کره‌جنوبی کرد.این گل که روی یک ضد حمله و با پاس خوب پژمان نوری به ثمر رسید، درحالی به دست آمد که کره‌ای‌ها حملات پردامنه ای روی دروازه ایران طراحی کرده بودند. در نیمه دوم هم حملات متعدد کره جنوبی کمتر اجازه خودنمایی به بازیکنان هجومی تیم ملی داد؛ اما در عوض این خط دفاعی بود که با تحمل یک فشار مضاعف، به جدی ترین شکل ممکن محک خورد تا در نهایت مثل بازی با چین از این امتحان هم سربلند بیرون بیاید.قطبی در این بازی به ترکیب دفاعی خودش دست نزد و فقط در 6 دقیقه پایانی بود که حنیف عمران‌زاده را برای استحکام بخشیدن به کمربند دفاعی تیمش جایگزین پژمان نوری کرد. قطبی در این بازی 4 تعویض دیگر هم کرد که اولین آن اجباری و آخرین آن صرفا برای وقت تلف کردن بود. در بازی دیروز کریم انصاری‌فرد در دقیقه 37 به جای محمد غلامی مصدوم وارد زمین شد، اما این بازیکن جوان که می‌توانست در آغاز نیمه دوم، زننده گل دوم تیم ملی باشد، 36 دقیقه بعد (دقیقه 73) جای خود را به مهرداد اولادی داد. در ادامه بازی محمدرضا خلعتبری در دقیقه 79 به جای غلامرضا رضایی به میدان آمد و آخرین تعویض تیم ملی هم حضور یک دقیقه‌ای هادی نوروزی به جای مسعود شجاعی بود.

با وجود برتری تیم ملی در بازی دیروز، این پارک جی سونگ، هافبک تیم فوتبال منچستریونایتد بود که به عنوان بهترین بازیکن میدان انتخاب شد. پارک که در 2 بازی قبلی‌اش مقابل ایران گلزنی کرده بود، این بار هم تلاش زیادی برای باز کردن دروازه رحمتی از خود نشان داد که البته نتیجه‌ای در بر نداشت.

مظلومی: می‌خواهند استقلال را مقابل تیم ملی قرار دهند

سرمربی استقلال معتقد است جریاناتی می‌خواهند باشگاه استقلال را برابر تیم ملی قرار دهد. پرویز مظلومی که دوست ندارد او را منتقد تیم ملی بخوانند، در این باره گفت: «همه ما به دنبال این هستیم تا تیم ملی در جام ملت‌ها به توفیق دست یابد و همواره با در اختیار قرار دادن نفرات خود آن را به اثبات رسانده‌ایم، اما برخی فکر می‌کنند ما همواره قصد مخالفت داریم در حالی که هرگز چنین نبوده و ما همواره در کنار تیم ملی بوده‌ایم نه در برابر آن.»

مظلومی در عین حال انتقادهایی هم نسبت به تفکرات و تصمیمات افشین قطبی در استفاده از بازیکنان دارد: «وقتی ملی‌پوشان ما در بازی‌های تدارکاتی هم فرصت بازی پیدا نمی‌کنند مسبب افت روحی آنها چه کسی است؟ تیم ملی نباید مختص 13ـ12 بازیکن خاص باشد؟ مهدی رحمتی، دروازه‌بان بسیار خوبی است، اما اگر خدای ناکرده دچار مشکلی شود به جانشینانش چقدر فرصت خودنمایی داده‌ایم؟»

وی افزود: «البته در این بین سرمربی تیم ملی مقصر نیست، چرا که وقتی همه فقط دنبال کسب نتیجه هستند ناخودآگاه سرمربی هم نتیجه‌گرا می‌شود. باید انتظارات و فشار بیش از حد از سرمربی کاسته شود و به اهداف بزرگ‌تری فکر کرد.»

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها