افغانستان به‌کشورهای نفت‌خیز پیوست

دولت افغانستان اعلام کرد: یک حوزه نفتی غنی که میزان نفت آن یک میلیارد و هشتصد میلیون بشکه برآورد شده در شمال این کشور کشف شده است.این حوزه نفتی مثلثی شکل، بین ایالت های شمالی بلخ، حیرتان و شبرغان قرار دارد.
کد خبر: ۳۴۶۴۹۶

جواد عمر، سخنگوی وزارت معادن افغانستان گفت: این حوزه نفتی در جریان اکتشافات کارشناسان افغان و بین‌المللی کشف شده است.

وی افزود که تصور می کند نفت این حوزه نفتی از میزانی که تخمین زده می شود بیشتر باشد.

سخنگوی وزارت معادن افغانستان گفت ارزیابی های بیشتر تا ماه ژانویه تکمیل خواهد شد.

این ششمین میدان نفتی است که در افغانستان کشف شده است.

بزرگ ترین میدان ذخایر نفتی در بستر رودخانه "آمو دریا" قرار دارد که مرز بین افغانستان، ازبکستان و تاجیکستان است.

دولت افغانستان ارزش ذخایر نفت، گاز و مس این کشور را تا سه هزار میلیارد دلار تخمین می زند و امیدوار است که این ثروت بتواند از وابستگی این کشور به کمک های نقدی خارجی بکاهد.

ولی کارشناسان می گویند در کشوری که هنوز در جنگ است و امکانات بهره برداری از منابع معدنی بسیار محدود است، برای بیشتر سرمایه گذاران بهره برداری از منابع این کشور کاری دشوار و دلهره آوری محسوب می شود.

جلب سرمایه گذاری های خارجی

دو شرکت چینی که در رشته معادن و فلزات فعالیت دارند، اولین سرمایه گذاران خارجی هستند که در سال 2007 تجسسات برای بهره برداری از معادن غنی چند میلیارد دلاری مس عینک در جنوب کابل را شروع کردند.

جواد عمر می گوید اکتشاف و بهره برداری واقعی از این معادن پس از سه سال شروع خواهد شد.

وزارت دفاع آمریکا قبلا ارزش منابع معدنی افغانستان را یک هزار میلیارد دلار تخمین زده بود ولی کارشناسان می گویند وضع متزلزل امنیتی می تواند بهره برداری از این ثروت را سال ها به تاخیر بیاندازد.

دولت افغانستان در ماه های اخیر تلاش برای جلب سرمایه گذاران خارجی برای بهره برداری از منابع معدنی این کشور را افزایش داده است.

در تاریخ 25 ژوئن گذشته به منظور تشویق سرمایه گذاری در منابع معدنی افغانستان، کنفرانسی در لندن تشکیل شد که حدود شصت سرمایه گذار و بانکدار از کشورهای مختلف جهان در آن شرکت داشتند.
 
حوزه‌ نفتی شمال افغانستان را یک تیم زمین‌شناسی متشکل از کارشناسان داخلی و خارجی کشف کرده‌ است.

برنامه‌ بهره‌برداری

خبر وجود منابع نفت در شمال افغانستان پیشتر نیز اعلام شده بود. وحید الله شهبازی، وزیر معادن و صنایع افغانستان در حاشیه‌ کنفرانس لندن گفت که «ذخایر نفت افغانستان هم اکنون حدود یک میلیارد و 600 میلیون بشکه برآورد می شود». او از برنامه‌ دولت برای بهره‌برداری از این ذخایر خبر داد و اعلام کرد که «افغانستان هم اکنون برای برداشت از ذخایر نفت و گاز خود وارد عرصه‌های جهانی شده است».

افغانستان هم ‌اکنون نیازهای خود به سوخت فسیلی را از ایران و پاکستان و کشورهای آسیای میانه تأمین می‌کند.

بهره‌برداری از ذخایر کشف‌شده به این کشور اجازه می‌دهد که در گام نخست از واردات نفت بی‌نیاز شود. پیش‌برد چنین برنامه‌ای نیازمند وجود امنیت در مناطق نفت‌خیز کشور است.

معادن فلز

خبر کشف نفت در شمال افغانستان در کنار خبر مشابه دیگری در مورد وجود معادن غنی فلزات گران بها در این کشور قرار می‌گیرد.

حدود دو ماه پیش، چاپ گزارشی در روزنامه‌ آمریکایی "نیویورک تایمز" در مورد کشف ذخایر طلا، مس و لیتیوم در افغانستان بازتاب وسیعی یافت. در این گزارش آمده بود که «درآمد ناشی از این گنج می‌تواند اقتصاد افغانستان را، که تا امروز صرفا به تریاک وابسته بوده، کاملا نوسازی کند».

"نیویورک تایمز" در این گزارش همچنین به نقل از مقامات بلندپایه آمریکایی نوشته بود  که کشف منابع فلزات می‌تواند مسیر جنگ افغانستان را نیز تغییر دهد و ضمن آفریدن امیدی تازه، دامنه تنش‌ها را هم گسترش دهد.

دویچه وله - بی بی سی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها