در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم
به گزارش مهر ، سید شمسالدین حسینی در ششمین اجلاس جهانی اقتصاد اسلامی که در کشور مالزی برگزار شد ، گفت: علیرغم بحران مالی جهانی و کاهش 35 درصدی سرمایه گذاری خارجی در کشورهای اروپایی و توسعه یافته جذب سرمایه گذاری خارجی در ایران رشد بیش از 60 درصدی را در مقایسه با سال گذشته تجربه کرده است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: این رقم جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی مبین پتانسیل های موجود و کشش تقاضا در اقتصاد کشورمان است و حاکی از تمایل سرمایه گذاران خارجی به بازار سودآور کشورمان می باشد.
حسینی با اشاره به روند پرشتاب خصوصی سازی در کشورمان افزود: در سال جاری 340 شرکت از جمله شرکت های بزرگ پتروشیمی ، پالایشگاه ها و نیروگاه ها در لیست واگذاری ها قرار گرفته است که مدیریت و سهام آنها به بخش خصوصی منتقل می شود.
وی با بیان اینکه روند صعودی شاخص کل بورس کشورمان در مقایسه با بورسهای جهانی افزایش یافته است افزود: در سال گذشته شاخص کل بورس اوراق بهادار با 58 درصد رشد به 12 هزار و 500 واحد رسید و همچنین حجم ارزش کل سهام موجود در بورس ایران نیز به 74 میلیارد دلار بالغ شد که بیانگر افزایش تقریبی 2 برابر ارزش کل بازار سرمایه طی 5 سال گذشته است.
وزیر اقتصاد از تصویب آئین نامه جدید سرمایه گذاری خارجی برای ورود سرمایه گذاران خارجی به بورس کشور سخن گفت و بیان داشت: کشورهای اسلامی با سرمایه گذاری در بورس ایران که منطبق با اصول و مبانی شریعت اسلامی است می توانند از مزیتهای بازار بورس ایران نیز بهره مند شوند.
حسینی ضمن دعوت از سرمایه گذاران خارجی برای حضور و مشارکت در پروژه های سرمایه گذاری خارجی کشور تصریح کرد: دولت ایران آماده است تحت قانون تشویق و حمایت از سرمایه گذاری خارجی از همه سرمایه گذاران حمایت کند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به تقاضای پروژه های بزرگ کشور در بخش های نفت ، گاز و نیروگاه ها اقدامات گسترده ای بر جذب منابع مالی مورد نیاز این پروژه ها با رعایت اصول شریعت و مبانی اسلامی از طریق انتشار اوراق مشارکت انجام شده است. همچنین در سال جاری با توجه به نیاز پروژه های زیربنایی کشور 11.5میلیارد یورو اوراق مشارکت ارزی دولتی انتشار خواهد یافت.
وزیر امور اقتصادی و دارایی بر تشکیل صندوق های مشترک سرمایه گذاری و بکارگیری ارزهای ملی در تبادلات اقتصادی فی مابین کشورهای اسلامی تأکید کرد و افزود: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد ضمن توسعه روابط اقتصادی با کشورهای اسلامی به صورت فعال و با تمام توان برای طراحی و پیاده سازی مکانیزمهای عملیاتی اهداف فوق با بنیاد جهانی اقتصاد اسلامی همکاری کند.
حسینی ضمن اشاره به بحران مالی جهانی و تاثیرات برخی از کشورها از جمله یونان در پس لرزه های این بحران افزود: با گذشت بیش از دو سال از آغاز این بحران پیش بینی ها نشان می دهد طراحان نظام مالی و اقتصادی جهان نه تنها توان پیش بینی، مدیریت بحران و واکنش سریع به آن را ندارند بلکه در بسیاری مواقع ، با بهره گیری از اتصال و درهم تنیدگی موجود با بازار دیگر کشورها در بسیاری موانع از آن به عنوان وسیله ای برای انتقال اثرات منفی و پس لرزه های بحران به اقتصادهای دیگر کشورها استفاده می کنند.
وی درس بزرگ بحران مالی جهان را بهره گیری از مبانی اقتصاد اسلامی در بازارهای مالی جهانی دانست و گفت: نهادهای اسلامی به دلیل رعایت اصول شرعی، پرهیز از عملیات ربوی در مقابل بحران ، مقاوم پذیر شده اند.
در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم
گزارش «جامجم» درباره دستاوردهای زبان فارسی در گفتوگو با برخی از چهرههای ادب معاصر
معاون وزیر بهداشت: