تهدید العراقیه به انصراف از تشکیل کابینه

سخنگوی فهرست العراقیه تهدید کرد در صورت اصرار برخی جناح‌های انتخاباتی بر ائتلاف علیه جناح آنان و تلاش برای حذف یا به حاشیه راندن این ائتلاف،‌ العراقیه از تمام روند سیاسی از جمله تشکیل پارلمان آینده عراق کناره‌گیری می‌کند. به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق‌الاوسط، ‌ میسون الدملوجی، سخنگوی فهرست العراقیه، که ریاست آن را ایاد علاوی، نخست‌وزیر اسبق عراق، برعهده دارد گفت: ما ائتلاف جناح دولت قانون به ریاست نوری‌المالکی، نخست‌وزیر عراق با ائتلاف ملی عراق به ریاست عمار الحکیم، رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق، را صف‌بندی طایفه‌ای می‌دانیم. به عقیده ما، این عامل مشترک تنها چیزی است که آن دو را گرد خواهد آورد و این به معنای به حاشیه راندن و حذف عناصر اساسی دیگر در جامعه عراق است.
کد خبر: ۳۲۳۰۳۹

وی تاکید کرد: فهرست العراقیه چنین صف‌بندی را مشروع نمی‌داند و در هر دولتی که این ائتلاف تشکیل دهد هرگز شرکت نخواهد کرد چرا که این دولت، عراق را به فضای پیش از سال 2005 باز خواهد گرداند و ما کاملا با این امر مخالفیم.

توافق احتمالی حکیم و مالکی

از سوی دیگر علی الادیب، از سران ائتلاف دولت قانون، پیش‌بینی کرد، خبر توافق ائتلاف دولت قانون و ائتلاف ملی عراق طی چند روز آینده اعلام شود. وی گفت: گفتگو میان دو ائتلاف همچنان در جریان است و زمان اعلام توافق دو‌ائتلاف به پایان این گفتگوها بستگی دارد.

الادیب افزود: هر جناحی حق معرفی یک نامزد برای نخست‌وزیری را دارد و اگر میان دو جناح درباره یک نامزد توافق شود، ‌ائتلاف کردستان نیز با آن دو ائتلاف خواهد داشت که این امر در قبال پذیرش نامزدی آنها برای سمت ریاست جمهوری است. این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که روز گذشته عمار حکیم رهبر ائتلاف ملی عراق در اظهاراتی نومیدکننده، خبر از شکست مذاکرات این ائتلاف با ائتلاف دولت قانون به رهبری نوری‌المالکی‌ نخست‌وزیر کنونی داده و گفته بود که اختلاف بر سر تعیین نخست‌وزیر و موارد دیگر از جمله موانع جدی بر سر توافق آنهاست.

در همین حال، طارق الهاشمی، معاون رئیس‌جمهور عراق، با جواد البولانی، وزیر کشور عراق دیدار و درخصوص برخی موضوعات سیاسی و گزینه‌های موجود برای تشکیل دولت و اوضاع امنیتی با وی بحث و تبادل نظر کرد. الهاشمی اظهار کرد: کمیته مذاکراتی که فهرست العراقیه، به ریاست رافع العیساوی تشکیل داده، منتظر تایید نتایج انتخابات از سوی دادگاه فدرال است تا مذاکرات رسمی خود با گروه‌های سیاسی دیگر را آغاز کند و از برنامه‌های این گروه‌ها برای حضور در پای میز مذاکرات آگاهی یابد. البولانی نیز تاکید کرد: در این نشست موضوعات مهم و حساس کشور بررسی و درباره موضوعات امنیتی و دیگر موضوعات مورد توجه دو طرف برای پیشبرد روند سیاسی و عدم بازگشت به صف‌بندی‌های طایفه‌ای بحث و تبادل‌نظر شد.

شرایط صدر

در یک تحول دیگر گروه صدر اخبار منتشره درباره تصمیم این گروه برای معرفی جواد البولانی، وزیر کشور کنونی عراق را برای سمت نخست‌وزیری تکذیب کرد. وائل عبداللطیف، از اعضای ائتلاف ملی عراق هم گفت: آمریکا در تلاش برای اعمال فشار بر روند سیاسی عراق است تا ساختار حکومتی دلخواه خود را پیاده کند.

گروه صدر که تاکنون تمایلی برای همراهی با ائتلاف دولت قانون نشان نداده است، در یک اقدام دیگر دو شرط را برای همراهی با دو ائتلاف دولت قانون و ائتلاف ملی عراق اعلام کرد، یکی این‌که در دولت کسی از گروه حزب الدعوه نباشد و دیگری این‌که از سوی مراجع مورد تایید قرار گیرد.

از سوی دیگر خالد الاسدی، از سران ائتلاف دولت قانون، فهرست العراقیه را به اتکا به برنامه‌های خارجی برای ترسیم نقشه سیاسی در عراق متهم کرد. وی افزود: ملت عراق اجازه نخواهد داد آن گونه که برخی افراد پیروز در فهرست العراقیه می‌خواهند دخالت‌های خارجی محقق شود.

رسیدگی به شکایات

در همین حال روزنامه عراقی الصباح نوشت: قرار است دادگاه فدرال نتایج نهایی انتخابات را طی روزهای آینده اعلام کند. دیروز قرار بود شورای قضایی ویژه، بررسی شکایت‌های ارائه شده به این شورا از سوی گروه‌های سیاسی درباره نتایج انتخابات را آغاز ‌کند. تاکنون خبری رسمی در این زمینه منتشر نشده است.

طارق حرب، نماینده ائتلاف مالکی برای پیگیری اعتراضات انتخاباتی در این باره به روزنامه فرامنطقه‌ای الحیات گفت که دادگاه قضایی نخستین جلسه خود را امروز (دیروز) برگزار می‌کند.

وی افزود: ما ادله و اسناد زیادی در اختیار داریم که به روشنی نشان می‌دهد اشتباه قطعی در شمارش آراء رخ داده است. ما بیش از 20 شاهد، ادله و اسناد در دست داریم که بیانگر آن است که در نتایج انتخابات تقلب شده است و مطمئن هستیم که حکم دادگاه به نفع ما خواهد بود.

حرب افزود: ائتلاف دولت قانون به رهبری نوری‌المالکی نخست‌وزیر کنونی عراق خواستار بازشماری آرا در بغداد و دیگر استان‌های جنوبی است و درخواست ما به شمارش دستی آراء و تحقیق در مورد نتایج منحصر خواهد بود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها