توکلی در جمع خبرنگاران:

زمان اجرای هدفمندی‌یارانه‌ها امسال نیست

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت:این توجیه که امسال سال اول اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها است توجیه بسیار خنده داری است چرا که هیچکس آن را نمی‌پذیرد.
کد خبر: ۳۱۳۶۷۶

به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین،احمد توکلی نماینده تهران در مجلس در حاشیه جلسه علنی امروز چهارشنبه مجلس در جمع خبرنگاران با بیان اینکه دولت با صراحت اعلام کرد که درآمد حاصل از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها در سال آینده باید 40هزار میلیارد تومان باشد گفت:البته این پیشنهاد دولت است و دولت همچنین اعلام کرد که هر طور مجلس تصمیم بگیرد همانگونه عمل می‌کند.

وی افزود:باید توجه داشت که مجلس در این زمینه قانون مصوب دارد که درآمد حاصل از اجرای هدفمند کردن یارانه ها در سال اول بین 10 تا 20 هزار میلیارد تومان باشد.

رئیس مرکز پژوهش های مجلس تصریح کرد:اینجانب پیشنهاد مکتوب داده‌ام که درآمد دولت در سال اول اجرای هدفمند کردن یارانه ها همان مبلغ 10 هزار میلیارد تومان یعنی مبلغ کف باشد،تا وضع رکود فعلی در سال آینده تشدید نشود و رکودی که ناشی از شرایط عمومی و همچنین ناشی از مسائل نفت و خشکسالی های طولانی در بخش کشاورزی است را تشدید نکنیم.

توکلی در پاسخ به این سوال که دولت اعلام کرد سال اول اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها امسال بوده و سال آینده را سال دوم اجرای این قانون در نظر گرفت و به همین دلیل درآمد حاصل از اجرای این قانون در سال آینده را 40 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته،گفت:این توجیه که امسال سال اول اجرای این قانون است توجیه  بسیار خنده داری است چرا که هیچکس آن را نمی پذیرد و قطعا کمیسیون تلفیق مجلس هم آن را نخواهد پذیرفت چون اجرای قانون بر دو محور دریافت از مردم یعنی افزایش قیمت های حامل انرژی و محور بازتوزیع است که هیچکدام از این دو محور امسال رخ نداده است.

وی افزو:ضمن اینکه در قانون قید شده که درآمد دولت باید در بودجه سنواتی ذکر شود.یعنی اگر دولت می خواست امسال به عنوان سال اول اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها باشد باید متمم بودجه به مجلس می آورد.

نماینده تهران در مجلس افزود:قانون هدفمند کردن یارانه ها تصریح کرده که باید فعل و انفعالات مالی در قانون بودجه صورت گیرد،لذا دولت حتما باید متمم به مجلس می داد و اجازه اینکار را می گرفت که چقدر قیمت ها را افزایش می دهد و چقدر بازسوزی می کند.وقتی دولت اینکار را نکرد یعنی به معنای آن است که دولت قبول کرد که سال آینده سال نخست اجرای این قانون است پس هدف قانونگذار و حتی هدف دولت این بوده که سال آینده سال اول اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها است.

توکلی در پاسخ به این سوال که رقم 20 هزار میلیارد تومان برای سال اول در کمیسیون ویژه مجلس با نظر دولت تعیین شده پس چرا دولت در لایحه بودجه این رقم را به 40 هزار میلیارد تومان افزایش داده ، گفت: چرایی این مسئله را از خود دولت بپرسید چون کارشان غیرقانونی بود.


یوسف اسدی – خبرنگار جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها