توافق جدید نفتی 5/6 میلیارد دلاری ایران و چین

گروه اقتصاد: شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران و شرکت سینوپک چین برای سرمایه‌گذاری 5/6 میلیارد دلاری در ساخت و توسعه پالایشگاه‌های نفت به توافق رسیدند. به گزارش مهر، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران و شرکت سینوپک چین یادداشت تفاهمی به منظور تامین فاینانس 6 میلیارد و 500 میلیون دلاری برای ساخت و توسعه پالایشگاه‌های نفت در کشور امضا کردند.
کد خبر: ۲۹۶۹۱۲

هم‌اکنون مذاکرات گروه‌های کارشناسی 2 شرکت برای عملیاتی کردن این توافق‌نامه در حالی ادامه دارد که پیش‌بینی می‌شود تا 2 ماه آینده، قراداد رسمی بین سینوپک چین و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران امضا شود.

در حال حاضر، مطالعات امکان‌سنجی، توجیه اقتصادی و تحصیل اراضی پالایشگاه‌های جدید نفت به پایان رسیده است، ضمن این‌که با اقدامات انجام شده ساخت این پالایشگاه‌ها به مرحله برگزاری مناقصاتEPC نزدیک شده است که با تامین منابع مالی، عملیات اجرایی این پالایشگاه‌ها آغاز خواهد شد.

تاکنون برای تامین منابع مالی ساخت و توسعه پالایشگاه‌های نفت کشور راهکارهایی همچون فروش اوراق مشارکت، منابع فاینانس و وام‌های بانکی در نظر گرفته شده است.

پالایشگاه‌های میعانات گازی ستاره خلیج فارس با ظرفیت 360 هزار بشکه، خوزستان با ظرفیت 180 هزار بشکه، هرمز با ظرفیت 300 هزار بشکه، پارس با ظرفیت 120 هزار بشکه، آناهیتا با ظرفیت 150 هزار بشکه، شهریار با ظرفیت 150 هزار بشکه و کاسپین با ظرفیت 300 هزار بشکه 7 پالایشگاه جدید نفت خام و مایعات گازی کشور هستند.برای ساخت و بهره‌برداری از این 7 واحد پالایشی در مجموع به حدود 23 میلیارد دلار منابع مالی نیاز است که با توجه به محدودیت منابع سرمایه‌ای در حال حاضر اولویت‌بندی برای ساخت این پالایشگاه‌ها در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران تعریف شده است.

با ساخت 7 پالایشگاه جدید نفت ظرفیت پالایش نفت خام و مایعات گازی کشور از یک میلیون و 670 هزار بشکه فعلی به حدود 3 میلیون و 200 هزار بشکه در روز افزایش می‌یابد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها