کاوش قدیمی‌ترین لایه‌های مسکونی شهر سوخته

سیزدهمین فصل از کاوش‌های باستان‌شناسی شهر سوخته در استان سیستان و بلوچستان با حضور باستان‌شناسان ایرانی و خارجی آغاز شد.
کد خبر: ۲۹۲۳۰۹

در این فصل قدیمی ترین لایه‌های مسکونی در شمال بخش شرقی منطقه مسکونی شهر سوخته متعلق به 5200 سال پیش کاوش می‌شود. این منطقه محلی است که تنها نوشته شهر سوخته در آن کشف شده است. این نوشته سیاهه‌ای از اقلام ارسالی با مهری در پایان بر روی لوح گلی پخته و مربوط به دوره آغاز عیلامی است.

شهر سوخته که تا کنون 12 فصل کاوش از سوی هیات‌های ایرانی و خارجی بعد از انقلاب اسلامی را پشت سر گذارده یکی از مهمترین محوطه‌های باستان‌شناسی در جهان است.

به گزارش اداره کل روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سید منصور سید سجادی، سرپرست کاوش‌های باستان‌شناسی شهر سوخته ادامه فاز دوم ساماندهی اشیاء و مواد مطالعاتی بدست آمده از کاوش‌های گروه باستان‌شناسی هیات ایتالیایی به سرپرستی پرفسور توزی در پیش از انقلاب را از جمله اهداف این فصل کاوش شمرد.

به گفته وی، این اشیاء شامل سفال شکسته، ابزار سنگی و... است که به مدت 30 سال در انبار موزه زاهدان نگهداری شده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها