محمدرضا کاظمیپور، مدیرکل دفتر مهندسی و قابلیت پرواز سازمان هواپیمایی کشور، در گفتگو با فارس، با اشاره به پایین بودن قیمت بلیت هواپیما در ایران تصریح کرد: با میزان قیمت کنونی بلیت در ایران، شرکتهای هواپیمایی قادر به خرید هواپیماهای گران قیمت نیستند؛ زیرا مقرون بهصرفه نیست.
وی ادامه داد: تا زمانی که قیمت یک ساعت پرواز در کشور ایران حدود 400 هزار ریال است و قیمت تمام شده جابهجایی مسافر بسیار بالاتر از قیمت بلیت است، جابهجایی مسافران برای شرکتهای خصوصی چندان توجیه اقتصادی ندارد.
مدیرکل دفتر مهندسی و قابلیت پرواز سازمان هواپیمایی ادامه داد: در شرایط تحریم کنونی، موضوع تعمیرات اساسی یا خرید قطعات هواپیما بسیار هزینهبر است؛ زیرا با چندین واسطه انجام میگیرد و این در حالی است که اگر شرکتهای هواپیمایی قادر به تامین درآمد مالی مناسبی نباشند، نخواهند توانست تعمیرات اساسی (اورهال) هواپیما را به طور تخصصی و مطلوبی انجام دهند.
کاظمیپور با تایید بالا بودن یارانه تخصیصی به سوخت هواپیما تصریح کرد: پایین بودن میزان قیمت بلیت و بالا بودن یارانه تخصیصی به سوخت هواپیما، موجب ورود ناوگان هواپیمایی فرسوده و پرمصرف به ایران شده است.
وی تصریح کرد: در صورت آزادسازی قیمت حاملهای انرژی نظیر سوخت هواپیما، ناوگان هواپیمایی کشور به سمت نوسازی پیش میرود؛ زیرا تا زمانی که قیمت بنزین هواپیما در کشور پایین باشد، شرکتهای هواپیمایی اقدام به خرید هواپیماهای ارزانقیمت و طبیعتا پرمصرف خواهند کرد.