رابینسون کروزوئه پس از غرق کشتی اش مدت 25 سال به تنهایی در یک جزیره دور افتاده سپری کرد. تنها همراهانش 2 گربه ، یک سگ و یک طوطی و چند بز بودند.
او برای خود خانه ای راحت و در عین حال امن ساخت. روزی رابینسون فردی به نام جمعه را نجات می دهد که همسایگان آدم خوارش قصد داشتند با خوردن او سورچرانی کنند.
کتاب رابینسون کروزوئه در دوره ای منتشر شد که راهزنی دریایی ، رها کردن ملوانان نافرمان توسط ناخدایان کشتی ها در یک جزیره غیرمسکونی رواج داشت.
رمان رابینسون کروزوئه در جامعه انگلستان و قاره اروپا به یک پدیده مبدل شد و به تخیل خوانندگان قرن هجدهمی که در جستجوی یک زندگی ساده در طبیعت بکر و دور از جنجال های جامعه بودند ، دامن زد.
به این ترتیب ، در روز اول سپتامبر سال 1651 میلادی رابینسون کروزوئه برای 28 سال ماجراجویی سوار کشتی شده و روانه دریاهای ناشناخته می شود. این ماجرایی است که دانیل فوئه خالق شخصیت او در کتابش روایت کرده است.
داستان رابینسون کروزوئه برای سال ها و قرن ها الهام بخش نویسندگان و سینماگران می شود که روایات مختلفی از ماجراهای او را در قالب کتاب نقل کرده یا در پرده سینما به تصویر می کشند.
بهرام افتخاری
در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم