نمای نزدیک

مصرف نفت در سطح جهان کاهش پیدا کرده است

واحد مرکزی خبر: شرکت نفتی بریتیش پترولیوم روز چهارشنبه اعلام کرد: مصرف جهانی نفت در سال 2008 حدود 6/0 درصد کاهش یافته است . بر اساس گزارش سالانه این شرکت نفتی انگلیسی، از سال 1993 تاکنون این نخستین بار است که مصرف نفت در سطح جهان اینچنین کاهش می‌یابد و از سال 1982 تاکنون نیز برای نخستین بار است که مصرف نفت در سطح جهانی تا این حد کاهش می‌یابد. مصرف نفت در سطح جهان در حالی کاهش می‌یابد که تولید آن در سال 2008 با 4/0درصد افزایش به 81 میلیون و 800 هزار بشکه در روز رسیده بود. به‌ گزارش خبرگزاری فرانسه از لندن، شرکت نفتی بریتیش پترولیوم با انتشار گزارش سالانه خود اعلام کرد: ذخایر نفتی جهان نیز با 3 میلیارد بشکه کاهش اکنون به 1258 میلیارد بشکه رسیده است که از این نظر، اگر میزان مصرف جهان در سطح کنونی باشد، جهان تا 42 سال دیگر نفت خواهد داشت.
کد خبر: ۲۵۹۱۷۴

براساس گزارش شرکت نفتی بریتیش پترولیوم، مصرف نفت در کشورهایی چون روسیه، نروژ و چین کاسته شده و در عوض در کشورهایی چون ویتنام، هند و مصر نیز افزایش یافته است.

چاوز: نماد سرمایه داری آمریکا به زانو درآمد

رویترز: رئیس‌جمهور ونزوئلا بزرگ‌ترین خودروساز آمریکا را که ورشکست شده است، مسخره کرد.

در حالی که شرکت خودروسازی جنرال‌موتورز چندی پیش رسما اعلام ورشکستگی کرد، رئیس‌جمهور ونزوئلا با لحنی کنایه آمیز دولتی شدن جنرال‌موتورز را تمسخر کرد. هوگو چاوز همچنین با مقایسه دوباره نظام سرمایه‌داری و سوسیالیستی، از طرح‌های نجات دولت آمریکا برای صنایع خودروسازی این کشور بشدت انتقاد کرد و این طرح‌ها را بی‌فایده دانست.

او با بیان این‌که جنرال‌موتورز سال‌ها نماد نظام سرمایه‌داری در آمریکا به شمار می‌رفت، تاکید کرد: با این حال هم‌اکنون شاهد این هستیم که نماد نظام سرمایه‌داری در آمریکا به زانو در آمده است و شاید ورشکستگی جنرال‌موتورز نشانه‌ای مبنی بر سقوط نظام سرمایه‌داری آمریکا در آینده نزدیک باشد. وی با اشاره به طرح دولتی شدن جنرال‌موتورز گفت: دولت آمریکا قصد دارد مالک 60 درصد از سهام جنرال‌موتورز شود، با وجود این کارشناسان نجات جنرال‌موتورز از وضع کنونی را تقریبا غیرممکن توصیف کرده‌اند.

فیات سرانجام کرایسلر را خرید

ایسنا: بلومبرگ از خرید دارایی‌های کرایسلر توسط فیات خبر داد. پس از این‌که دادگاه عالی آمریکا راه را برای فروش دارایی‌های کرایسلر هموار کرد، بزرگ‌ترین خودروساز ایتالیا اقدام به خرید عمده دارایی‌های سومین خودروساز بزرگ آمریکا کرد. به این ترتیب، فیات مالک حدود 20 درصد از سهام کرایسلر خواهد شد.

دولت آمریکا 85/9 درصد از سهام کرایسلر را در مالکیت خود گرفته و دولت کانادا نیز 46/2 درصد از سهام کرایسلر را در اختیار خواهد گرفت. بقیه سهام کرایسلر یعنی 69/76 درصد نیز به اتحادیه کارگران خودروسازی آمریکا می‌رسد. به این ترتیب، می‌توان گفت؛ فیات عملا اداره سومین خودروساز بزرگ آمریکا را به عهده گرفت، زیرا قرار است سهام دولت آمریکا و دولت کانادا در کرایسلر در اولین فرصت و پس از گذر از دوران بحران واگذار شود و به این ترتیب، فیات تنها سهامداری باقی خواهد ماند که عملا توانایی اداره کرایسلر را خواهد داشت. کارشناسان اقدام فیات در تصاحب کرایسلر را پس از شکست این شرکت در تصاحب اوپل موفقیتی بزرگ برای این خودروساز ایتالیایی توصیف کرده‌اند.

میزان بیکاری در اسپانیا به 17درصد رسید

بی.بی.سی: اسپانیا، بالاترین میزان بیکاری در میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا را دارد.

حدود 4 میلیون نفر در اسپانیا بیکارند و نرخ بیکاری در این کشور بالغ بر 17 درصد است. از همین رو، بسیاری از مردم از خرید اجناس غیرضروری خودداری می‌کنند که باعث بروز مشکلات جدی برای فروشگاه‌های این کشور شده است. به عنوان مثال، فروشگاه‌های برزگ زنجیره‌ای «زارا» که بیش از نیمی ‌از شعب آن در کشور اسپانیا و بقیه آن در کشورهای مختلف جهان قرار دارد، با کاهش شدید فروش محصولات خود روبه‌رو شده است. کارشناسان اقتصادی انتظار دارند با توجه به ادامه رکود اقتصادی در اسپانیا، شرکت زارا ضرر و زیان مالی قابل توجهی گزارش دهد.

ورشکستگی 7700 شرکت آلمانی در 3 ماه نخست امسال

واحد مرکزی خبر: دادگاه‌ها در آلمان 7700 مورد ورشکستگی شرکت‌های بازرگانی را در 3 ماه نخست سال 2009 ثبت کردند.

اداره آمار فدرال آلمان روز چهارشنبه اعلام کرد این رقم 10 درصد بیشتر از آمار 3 ماه نخست سال 2008 بوده است.

این اداره می‌افزاید: در ماه مارس سال 2009، 2874 شرکت در این کشور اعلام ورشکستگی کردند که نشان دهنده افزایشی 31 درصدی در مقایسه با مدت مشابه پارسال است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از برلین، آلمانی‌ها دیروز شاهد یکی از بزرگ‌ترین ورشکستگی‌ها در تاریخ این کشور پس از جنگ جهانی دوم بودند. شرکت مسافرتی و خرده فروشی ارکاندور که قدمتی 128 ساله دارد، دیروز اعلام ورشکستگی کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها