گپ + هفته

خاطراتم بیشتر تلخ است

«مرتضی احمدپور» 20 ساله جوان برگزیده ارومیه در بخش مبتکرین و مخترعین جشنواره حضرت علی‌اکبر(ع) است که تاکنون توانسته دو نمونه از اختراعات خود را در زمینه موتور خودرو به ثبت برساند و به عنوان کارآفرین برتر در استان معرفی شود.
کد خبر: ۲۴۴۲۷۴

تاکنون چندین اختراع و ابتکار داشته‌اید؟

از سال 84 تاکنون موفق به ثبت 2 نمونه از اختراعات خود در زمینه طراحی سیستم موتور خودرو با نام‌های موتور چهارزمانه کم‌مصرف و موتور کاهش مصرف سوخت شده‌ام.

این اختراع را در چه سالی به ثبت رسانده‌اید؟

طراحی این اختراع برای اولین بار در جهان است. البته سیستم موتور چهارزمانه مصرف خودرو هنوز ساخته نشده است و فقط طرح آن در سال 85 به ثبت رسیده است.

مشکلاتتان در زمان کامل کردن طرحتان در چه زمینه‌هایی بود؟

بیشترین مشکلاتم در زمینه فراهم کردن هزینه برای رفت و آمد به تهران بود. باید برای به ثبت رساندن طرحم حداقل 3 یا 4 بار به تهران می‌آمدم و هزینه‌ای که صرف رفت و آمد می‌شد برایم دشوار بود، چراکه من خودم یک محصل هستم و پدرم هم وضعیت مالی خوبی ندارد که بخواهد برای هر بار رفت و برگشت من به تهران حدود 50 هزار تومان در اختیارم قرار دهد. یکی دیگر از مشکلاتی که همیشه نه‌تنها با من بلکه با بیشتر مخترعین همراه است عدم همکاری مسوولان با مخترعان و مبتکران است که در هیچ زمینه‌ای قادر به همکاری نیستند.

آیا مسوولان از طرح‌هایتان استقبال کردند؟

متاسفانه مسوولان اهمیتی به طرح‌هایی که یک جوان آن هم با تمامی مشکلاتی که پیش رو دارد و همچنین با کوشش بسیار توانسته آن را کامل کند رفتار خوبی ندارند. مسوولان اگر هم نمی‌توانند طرح‌ها و اختراعات مخترعان را اجرایی کنند حداقل برای تقدیر و تشکر از زحمات آنها هدیه‌ای هرچند کوچک در اختیارشان قرار دهند.

چه دلیلی موجب شد تا به سمت اختراع و ابتکار کشیده شوید؟

علاقه بسیاری که از دوران کودکی نسبت به اتومبیل داشتم موجب شد به سمت اختراع و ابتکار کشیده شوم، در نتیجه با انتخاب کردن رشته مکانیک اطلاعاتم را در زمینه اجزای درونی اتومبیل بیشتر کردم و تصمیم به ساخت دستگاهی در زمینه کاهش مصرف سوخت گرفتم.

دلیل موفقیتتان چه چیز‌هایی بود؟

تلاش و پشتکار و از همه مهم‌تر توکل به خدا تنها دلیل موفقیت در طراحی این سیستم بود.

یک خاطره از زمان کامل کردن اختراعاتتان بگویید؟

خاطره‌ام بیشتر تلخ است تا شیرین، بیشتر خاطراتم مربوط به رفت و آمد‌هایی بود که برای ثبت به تهران می‌آمدم. قبل از این‌که برای ثبت طرحم به تهران سفر کنم فکر می‌کردم اداره ثبت یک جای مخصوصی است که فقط مختص مخترعین و مبتکرین است و کارکنان آنجا افراد مهم و محترمی هستند و رفتار خاصی با مخترعین دارند، در حالی که بعد از وارد شدن به اداره ثبت اختراع همه چیز برعکس تصورات من بود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
صدای «مرجان» باید شنیده شود

گفت‌و‌گو با میلاد بنی‌طبا، کارگردان فیلم سینمایی «مرجان» پیرامون دغدغه‌های ساخت و چالش‌های اکران یک فیلم اجتماعی

صدای «مرجان» باید شنیده شود

نیازمندی ها