هاشمی رفسنجانی:

نیروگاه اتمی بوشهر را خودمان قادریم تکمیل کنیم

گروه سیاسی: خطیب جمعه تهران با اشاره به احتمال ممانعت دشمنان جمهوری اسلامی ایران از همکاری‌های هسته‌ای تهران مسکو گفت: روس‌ها و دیگران بدانند امروز ایران به جایی رسیده است که اگر آنان هم نیایند خودمان می‌توانیم نیروگاه اتمی بوشهر را تکمیل کنیم، اما آنان باید به عهدشان وفا کنند. به گزارش مهر، آیت الله هاشمی رفسنجانی خطیب نمازجمعه تهران در جمع نمازگزاران تهرانی با اشاره به پیش راه‌اندازی نیروگاه اتمی بوشهر، بیان کرد: نیروگاه اتمی بوشهر در مقاطع مختلف گرفتار موانع بود و هنوز هم تا حرکت نهایی که گرفتن برق از این نیروگاه است، فاصله داریم و با درایت و پشتکار باید از این مرحله بگذریم.رئیس مجمع تشخیص مصلحت تاکید کرد: روس‌ها قرار بود با 500 تا 600 میلیارد تومان ظرف 4 سال نیروگاه اتمی بوشهر را تکمیل کنند؛ اما بارها وقفه ایجاد کردند و شاید هم نمی‌توانستند انجام دهند چون ما امنیتی بالاتر از امنیت نیروگاه شرقی می‌خواستیم و امنیت نیروگاه‌های غرب را تقاضا داشتیم.
کد خبر: ۲۳۸۶۷۹

وی افزود: در مجموع سال به سال در راه اندازی نیروگاه بوشهرتاخیرافتاد تا این که روز چهارشنبه روس‌ها اولین حرکت نیمه نهایی را انجام دادند و نیروگاه بوشهر را با سوخت مجازی تست کردند.

آقازاده: 6000 سانتریفیوژ در حال کار داریم

رضا آقازاده، رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان با اعلام این که هم‌‌اکنون 6000 سانتریفیوژ در حال کار داریم، تاکید کرد، هیچ برنامه‌ای برای تغییر در فعالیت‌های نطنز نداریم و تعداد سانتریفیوژها را تا 50 هزار دستگاه افزایش خواهیم داد.

به گزارش ایرنا، رضا آقازاده در نشست خبری مشترک با سرگئی کرنیکو، رئیس شرکت روس اتم پس از پیش راه‌اندازی نیروگاه بوشهر با اشاره به قابلیت‌های غیرقابل بازگشت ایجاد شده در کشورمان، تصریح کرد: امروز زمان آن رسیده که غرب با واقعیت‌ها روبه‌رو شود و ایران هسته‌ای را در کنار خود بپذیرد.

وی با بیان این که اگر غرب نخواهد ایران هسته‌ای را بپذیرد، ایران هسته‌ای همچنان باقی خواهد ماند، افزود: اگر غربی‌ها این شرایط را بپذیرند، شرایط برای آنها بهتر خواهد بود.

رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان مشکل اصلی غربی‌ها با ایران را دستیابی به چرخه کامل سوخت هسته‌ای برای مصارف صلح‌آمیز دانست و با تاکید بر این که ایران هیچ برنامه‌ای برای تولید سلاح هسته‌ای ندارد، گفت: ایران امروز به جایی که باید می‌رسید، رسیده است و در اینجا اعلام می‌کنم که خبرهای خوبی برای 20 فروردین سال آینده داریم. آقازاده در ادامه از رفع نگرانی‌هایی که برای راه‌اندازی نیروگاه بوشهر به دلایل سیاسی وجود داشت، خبر داد و گفت: خوشبختانه بخش اعظم تجهیزات امروز تهیه و نصب شده و طبیعی است آزمایش‌ها باید زمان خود را طی کند و این مدت ممکن است اندکی تغییر یابد. وی بااشاره به این که طبق قرارداد، راه‌اندازی نیروگاه بوشهر به مدت یک سال به عهده طرف روسی خواهد بود و بعد از آن به نیروهای ایرانی منتقل می‌شود، گفت: زمان‌بندی برای راه‌اندازی نیروگاه بوشهر ممکن است 6 تا 7 ماه طول بکشد و اگر آزمایش‌ها خوب پیش برود، امکان دارد این زمان کوتاه‌تر شود. رئیس سازمان انرژی اتمی تنها تجهیزات باقیمانده از نیروگاه بوشهر را کیلرها دانست که مانع راه‌اندازی این نیروگاه نخواهد شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها