"محمد کردبچه" امروز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: پیش بینی نرخ 950تومان برای هر دلار در لایحه بودجه به معنی تعیین دستوری نرخ ارز نیست، بلکه این امر صرفا مبنایی برای محاسبه درآمدهای ارزی کشور در بودجه سال آینده تلقی می شود.
وی در ادامه تاکید کرد: نرخ واقعی ارز در سال آینده به صورت شناور مدیریت شده خواهد بود.
کردبچه در پاسخ به انتقادات برخی از اقتصاددانان مخالف دولت مبنی بر انبساطی بودن لایحه بودجه سال 1388 و عدم توجه به تعهدات مالی در شش ماهه دوم سال، تصریح کرد: رشد بودجه سال 88 نسبت به بودجه سال جاری حدود 3/5 درصد و نسبت به عملکرد بودجه سال جاری 6/3 درصد است لذا با هیچ معیاری نمی توان این بودجه را انبساطی نامید.
وی با اشاره به اینکه نسبت رشد عملکرد قانون خدمات کشوری در سال آینده نسبت به امسال حدود 12 درصد است، گفت: با توجه به تورم پیش بینی شده برای سال آینده این رشد به معنی کاهش اعتبارات هزینه ای نسبت به قیمت های ثابت است و به طور طبیعی چنین روندی را نمی توان انبساطی دانست.
وی در ادامه تاکید کرد: شش هزار و 100 میلیارد ریالی که درصورت افزایش قیمت نفت به پروژه های عمرانی اختصاص می یابد به معنای عدم توجه به اعتبارات شش ماهه دوم سال نیست، ضمن آنکه درصورت تحقق به طرح های نیمه تمام فصول حمل و نقل و آب اضافه می شود و در تسریع اجرای این طرح و کاهش مدت زمان اجرا بسیار موثر خواهد بود.
وی با بیان اینکه برخلاف جوسازی های صورت گرفته موجودی حساب ذخیره ارزی در پایان سال 1387 حدود سال گذشته است، تاکید کرد: در مورد درآمدهای بودجه نیز بدون درنظر گرفتن اقلام جدید مانند مالیات معوق بانک مرکزی و سود سهام معوق شرکت نفت، رشد درآمدها از نرخ تورم نیز کمتر خواهد بود و به عبارت دیگر نسبت به قیمت ثابت کاهش دارد.
وی با تاکید بر اینکه در بخش هزینه ای بودجه سال 1388 با تاکید برکاهش هزینه های جاری تدوین شده است، اظهار داشت: به همین دلیل رشد هزینه های جاری دربودجه سال آینده نسبت به عملکرد سال 1387 حدود 5/5 درصد رشد دارد و از سوی دیگر اعتبارات عمرانی 2/32 درصد افزایش یافته است.
وی تصریح کرد: مانده حساب ذخیره ارزی در پایان سال جاری به میزانی خواهد بود که نه تنها پاسخگوی 14 میلیارد دلار مورد نیاز سال آینده است بلکه مانده قابل توجهی نیز در پایان سال 1388 وجود خواهد داشت، از این رو ادعای کسری زیاد در این زمینه کاملا بی اساس است.