‌قیمت کالاهای وارداتی کاهش می‌یابد

معاون کمک های تجاری سازمان توسعه تجارت گفت: ‌با توجه به تاثیر بحران جهانی بر کاهش قیمت ها به خصوص پایین آمدن ارزش کالاهای صادراتی، انتظار می رود وارد کنندگان نیز قیمت کالاهای خود را کاهش دهند.
کد خبر: ۲۳۶۲۸۷

"کیومرث فتح الله کرمانشاهی" ‌روز یکشنبه در گفت و گویی افزود: در بررسی روند قیمت گذاری کالاهای صادراتی پس از رکود اقتصاد جهانی که برروی 100 قلم کالای عمده صادراتی دراین سازمان انجام گرفت، مشخص شد بیش از 60 درصد کاهش ارزش صادرات مربوط به کالاهای نفتی و پتروشیمی بوده است.

به گزارش ایرنا، ‌این مقام مسئول با اشاره به آمار منتشر شده از سوی گمرک مبنی بر اینکه در 10 ماه نخست امسال ارزش صادرات غیرنفتی کشورمان بیش از 15 میلیارد و 149 میلیون دلار بوده، گفت: ‌این 100 قلم کالای مورد بررسی و حدود 80 درصد کل صادرات غیرنفتی معادل 11 میلیارد و 595 میلیون دلار را در برمی گیرد.

کرمانشاهی با انتقاد از انتشار برخی اخبار درباره کاهش ارزش صادرات ایران، تصریح کرد: ‌آمار و اطلاعات بدست آمده بیانگر آن است که در میان 100 قلم کالای مورد بررسی، ‌36 کالا (معادل شش میلیارد و 858 میلیون دلار) مربوط به محصولات پایه نفتی و پتروشیمی است.

به گفته وی، این میزان صادرات حدود 63 درصد ارزش 100 قلم کالای مذکور و 49 درصد ارزش کل صادرات را در بر می گیرد.

وی افزود: قیمت های اعلام شده توسط شرکت بازرگانی پتروشیمی طی سه ماه گذشته ،‌ روند کاهشی قیمت نسبت به دوره بهار و تابستان امسال را نشان می دهد بنابراین محصولات تحت تاثیر کاهش قیمت های جهانی قرار داشته و در نتیجه همچنان با نرخ پایین صادر شده ا ست.
کرمانشاهی ادامه داد: گروه دوم در یک 100 قلم کالایی که سهم عمده ای از صادرات را به خود اختصاص داده اند، ‌شامل کالایی که قیمت آنها توسط بورس فلزات لندن تعیین می شود، خواهد شد.

به گفته وی، با بررسی قیمت این محصولات که بر روی وب سایت قیمت گذاری سازمان توسعه تجارت ایران (ارزش) قرار گرفته، ‌می توان دریافت که طی سه ماه اخیر کاهش قیمت این محصولات قابل مشاهده است.

این مقام مسئول افزود: گروه سوم کالاهای صادراتی کشورمان که سهم نسبتا خوبی را در صادرات به خود اختصاص داده اند و شامل کالاهای انحصاری ایران مثل زعفران، ‌پسته و فرش دستباف می شود، به نظر می رسد این کالاها تحت تاثیر کاهش قیمت های جهانی قرار نگرفته است اما کمیته دایمی قیمت گذاری برای بازنگری قیمت کالاهای مذکور با اتحادیه و ارگان های مرتبط مستمرا در تعامل است.

معاون کمک های تجاری سازمان توسعه تجارت با اشاره به اینکه گروه چهارم کالاهای مورد بررسی شامل وسایل نقلیه موتوری و محصولات آهنی می شود، ‌افزود: ‌کمیته دایمی قیمت گذاری به دلیل تنوع این محصولات در حال بازنگری اقلام یادشده است.

کرمانشاهی افزود‌: ‌گروه پنجم محصولات صادراتی شامل مصنوعات و محصولات پلاستیکی و لاستیکی است که سهم خوبی از صادرات را به خود اختصاص داده است.

وی تاکید کرد:‌ کمیته قیمت گذاری در سال جاری برای سومین بار قیمت کالای مذکور را مورد بازنگری قرار داده اند و در این مرحله قیمت اکثر کالاهای کشور کاهش یافته است که در مقابل انتظار داریم واردکنندگان کالاهای خارجی در مورد کاهش قیمت ها نسبت به گذشته اقدام و با اعلام قیمت های معقول و متناسب با وضعیت جدید بازار و رعایت حقوق مصرف کنندگان عمل کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها