رسوایی بازسازی عراق در افغانستان هم تکرار می‌شود

فساد مالی شرکت‌های مقاطعه‌کار آمریکایی

گروه بین‌الملل: در حالی که مردم آمریکا هنوز خاطره رسوایی مالی شرکت‌های مقاطعه‌کار این کشور را در عراق از یاد نبرده‌اند بر اساس شواهد موجود بروکراسی نابسامان موجود در مدیریت مالی پروژه‌های زیرساختی در افغانستان به تکرار تجربه ناموفق بازسازی عراق منجر خواهد شد. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، جینجر کروز، از بازرسان ویژه بازسازی عراق و استوارت بوئن، مقام ارشد نظارت بر بازسازی عراق روز گذشته اعلام کردند وجود موارد خلاءهای قانونی متعدد می‌رود تا زمینه حیف و میل بودجه 30 میلیارد دلاری اختصاص داده شده از سوی دولت آمریکا برای بازسازی افغانستان را فراهم آورد.
کد خبر: ۲۳۴۳۷۴

این دو تاکید دارند با وجود درس‌های فراوان گرفته شده در عراق، کشوری که آمریکا 51 میلیارد دلار برای بازسازی‌اش اختصاص داد بی‌آنکه به اهداف خود دست یابد وضعیت کنونی هزینه شدن بودجه بازسازی افغانستان چندان بهتر از عراق نیست.

کروز در این رابطه می‌گوید: پیش از این‌که میلیارد‌ها دلار پول برای بازسازی تزریق کنیم، باید بدانیم دقیقا چه چیزی را باید در افغانستان بازسازی کنیم. وی افزود: هم‌چنین باید بدانیم که در چه مقطعی باید سرازیر ساختن سرمایه متوقف شود تا سرمایه‌ها به حفره‌ای سیاه ریخته نشود.

همکاری بهتر میان آژانس‌های فدرال، قوانین انعطاف‌پذیر‌تر در خصوص امضای قرارداد‌ها و نظارت دایمی از جمله تغییراتی هستند که ناظران آمریکایی خواهان اعمال آنها برای ممانعت از تقلب و اتلاف سرمایه‌ در بازسازی عراق و افغانستان هستند.

کروز به همراه بوئن گزارش خود در این زمینه را به کمیسیون قرارداد‌های زمان جنگ ارائه داده‌اند. ارزیابی آنان و گزارش توماس گیمبل، بازرس وزارت دفاع آمریکا نشان می‌دهد برنامه‌ریزی ضعیف،‌ نظارت ناکافی و طمع موجب هدر رفتن کمک‌‌های آمریکا و متزلزل شدن نیروهای آن در عراق شده است.

بوئن که از زمان انتصابش در اکتبر 2004 تاکنون 21 بار به عراق سفر کرده است، می‌گوید وجوه اختصاص داده شده به بازسازی عراق در پروژه‌هایی متعدد سرمایه‌گذاری شده که از تعلیم ارتش و پلیس عراق گرفته تا بازسازی بخش‌های نفت، نیرو‌، دادگستری، بهداشت و راه و ترابری را دربرمی‌گیرد.

در گزارش 456 صفحه‌ای بوئن تحت عنوان «درس‌های عبرت آموز: تجربه بازسازی عراق» مشکلات موجود بر سر راه انجام نظارت دقیق بر بودجه بازسازی عراق و افغانستان مورد تاکید قرار گرفته است. از سال 2003 تا به حال وزارت خارجه آمریکا و آژانس‌های توسعه بین‌المللی در مجموع 100 میلیارد دلار به پروژه‌های بازسازی در عراق و افغانستان ‌ اختصاص داده‌اند.

گیمبل، معاون اصلی بازرس کل پنتاگون می‌گوید 154 پرونده‌ در مورد ادعاهای رشوه، تضاد منافع، محصولات ناقص، دستکاری در مزایده و دزدی در عراق، افغانستان و کویت وجود دارد.

گیمبل خاطرنشان کرد از سال 1700 تاکنون، زمانی که پرونده فروش مایحتاج به ارتش جورج واشنگتن، نخستین رئیس‌جمهور آمریکا به جنجالی سیاسی تبدیل شد چنین مشکلاتی در تنظیم قرارداد‌ها وجود نداشته است.

وی گفت: امروز پیمان‌کاران به طور گسترده در تعهدات خود تقلب می‌کنند. گیمبل افزود: در بعضی موارد، نظارت بر هزینه‌ها اگر هم وجود داشته، خیلی کم بوده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها