حادثه در جهان

خودداری از صدور حکم طلا‌ق برای دختر 8 ساله

گروه حوادث: دادگاهی در عربستان سعودی، از صدور حکم طلاق برای یک دختربچه 8 ساله که به اجبار پدرش به عقد مردی 58 ساله درآمده بود، خودداری کرد. به گزارش واحد مرکزی خبر، عبدالله جتیلی، وکیل مدافع این پرونده روز گذشته ضمن اعلام این مطلب گفت: دادگاه نرسیدن این دختربچه به سن قانونی را علت خودداری از صدور این حکم اعلام کرده است.
کد خبر: ۲۲۵۰۹۵

این وکیل که در تماس تلفنی از شهر عنیزه محل برگزاری جلسه دادگاه در 220 کیلومتری شمال ریاض سخن می‌گفت، خاطرنشان کرد: قاضی دادگاه ضمن خودداری از صدور حکم درباره شکایت مادر این دختر اعلام کرده، وی حق شکایت نداشته و خود دختر پس از رسیدن به سن قانونی باید به دادگاه شکایت کند.

جتیلی افزود: این دختربچه که بزودی به کلاس چهارم ابتدایی می‌رود، حتی نمی‌داند که ازدواج کرده است.

مادر این دختربچه بلافاصله پس از امضای سند ازدواج توسط پدر دختر با ارائه شکایت به دادگاه درخواست طلاق کرد. والدین این دختربچه نیز از یکدیگر جدا شده‌اند. 

بستگان این خانواده با اشاره به این که پدر دختر خواسته وی پس از رسیدن به سن 18 سالگی به خانه بخت برود گفته‌اند این دختربچه با مادرش زندگی می‌کند و هنوز زندگی زناشویی را آغاز نکرده است.

آنها گفته‌اند پدر دختر که به نظر می‌رسد مشکلات مالی دارد و در دادگاه علاقه‌مندی خود را به ازدواج دخترش اعلام کرده است 30 هزار ریال سعودی، معادل 8000 دلار، برای تهیه جهیزیه پول گرفته است.

دولت عربستان سعودی بیش از 20 سال است که با معضل طلاق روبه‌رو است، طی این 2 دهه نرخ طلاق از 25 درصد به 60 درصد افزایش یافته است.

نورالشملدن، رئیس بخش تحقیقات خانواده در دانشگاه ریاض درباره ازدواج کودکان می‌گوید این نوع ازدواج‌ها که از سوی خانواده سلطنتی به امضا رسیده و مورد تائید قرار گرفته سبب نقض قوانین بین‌المللی می‌شود.

هیچ قانونی مبنی بر تعیین سن قانونی ازدواج در عربستان وجود ندارد. به عنوان مثال پدر یک دختر یکساله می‌تواند وی را به عقد یک مرد 30 ساله در آورد.

ازدواج در سن پایین تنها در عربستان رواج ندارد؛ آوریل امسال نیز خانواده یک دختر 8 ساله یمنی او را مجبور به ازدواج با مردی کردند که 4 برابر او سن داشت و این کار بدون اطلاع دولت انجام شد.

هنگامی که دختران در سنین پایین مجبور به ازدواج می‌شوند، از تحصیل و حضور در اجتماع باز می‌مانند و نمی‌توانند از کودکی و نوجوانی به اندازه کافی لذت ببرند.

بر اساس اعلام خبرگزاری فرانسه از ریاض، وکیل پرونده اعلام کرده به دیوان عالی عربستان که بر اجرای قوانین اسلامی نظارت دارد، شکایت خواهد کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها