واکنش ایران به گستاخی دوباره سارکوزی

گروه سیاسی: نیکلا سارکوزی رئیس‌جمهور فرانسه با تکرار مواضع تند سال گذشته‌اش درخصوص پرونده هسته‌ای ایران نشان داد که ظاهرا در برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، قرار است پاریس و لندن به عنوان جاده صاف‌کن آمریکا در مقابله با فعالیت‌های هسته ای ایران عمل کنند. پس از گذشت مدتی از اظهارنظرهای تند وزیر امور خارجه انگلیس علیه کشورمان و سفر وی به کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس و تحریک آنها علیه جمهوری اسلامی ایران، نیکلا سارکوزی رئیس‌جمهور فرانسه در اظهاراتی با متهم کردن جمهوری اسلامی ایران به تلاش برای دستیابی به تسلیحات اتمی گفت: اگر تحریم ایران برای مهار برنامه هسته‌ای، ناکام بماند، نتیجه آن «بمب ایران یا بمباران ایران» خواهد بود. وی سال گذشته نیز پس از آن که به ریاست جمهوری فرانسه برگزیده شد، در یکی از نخستین اظهارات خود، عین همین جملات را گفته و مدعی شده بود برنامه هسته‌ای ایران، جدی‌ترین بحران جاری در سطح جهان است.
کد خبر: ۲۲۳۴۷۰

محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور کشورمان در واکنش به این اظهارات چنین گفت: ارزیابی‌ ما این است که ایشان تازه آمده‌اند و هنوز سرد و گرم نچشیده‌اند و متوجه این مفاهیم نیستند. این حرف‌ها برای ما فاقد ارزش سیاسی‌اند و حتی به آنها فکر نمی‌کنیم.

سارکوزی اخیرا با اصرار بر مواضع قبلی خود، در کنفرانسی در پاریس مدعی شد که اگر ایران مواضع خود را درخصوص برنامه هسته‌ای تغییر ندهد، تحریم‌ها باید در همه عرصه‌ها تشدید شود.

نیکلا سارکوزی همچنین با اشاره به پیشقدم شدن اروپا برای حل مساله هسته‌ای ایران گفت: اروپایی‌ها به همراه آمریکا، روسیه و چین باید قاطعانه مسیر حرکت خود را حفظ کنند و در صورت خودداری ایران از پذیرش شرایط، تحریم‌ها در تمامی عرصه‌ها باید تشدید شود.

وی با ادبیاتی تهدیدآمیز مدعی شد که اگر ایران نیروی صلح‌آمیز هسته‌ای می‌خواهد، برای دستیابی به آن کمک دریافت می‌کند، اما اگر ایران نیروی اتمی از نوع نظامی بخواهد، جامعه بین‌المللی با این انتخاب خواهد جنگید. در پی اظهارات تند رئیس‌جمهور فرانسه، برنارپولتی سفیر فرانسه در تهران از سوی مهدی صفری، معاون اروپای وزیر امور خارجه کشورمان احضار و مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران به اظهارات اخیر سارکوزی و عدم رعایت نزاکت و شوون دیپلماتیک توسط وی به سفیر فرانسه اعلام شد.

همچنین در جریان این احضار به سفیر فرانسه درخصوص تبعات تکرار این‌گونه اظهارات نسنجیده مسوولان فرانسوی به آینده روابط دو کشور هشدار داده و تاکید شد تندروی‌های ناشیانه فرانسه بر روابط فی‌مابین تاثیرات نامطلوب خواهد گذاشت. سفیر فرانسه در این جلسه اعلام کرد مراتب اعتراض و ناخرسندی جمهوری اسلامی ایران را در اسرع وقت به اطلاع مقامات کشورش خواهد رساند.

فرانسه سیاست‌های خود را اصلاح کند

منوچهر متکی وزیر امور خارجه کشورمان نیز با انتقاد شدید از سخنان رئیس‌جمهور فرانسه خواستار اصلاح سیاست‌های این کشور و عدم دنباله‌روی از آمریکا شد. به گزارش مهر، منوچهر متکی افزود: یکی از اشتباهات جدی فرانسه در سال‌های اخیر، سیاست دنباله‌روی از آمریکا بوده که لطمه زیادی به وجهه این کشور وارد کرده است.

وی با بیان این که فرانسه همیشه به عنوان کشوری مستقل و پیشتاز در مناسبات بین‌المللی مطرح بوده از اعمال سیاست‌های آمریکایی در این کشور ابراز تعجب کرد و گفت: متاسفانه فرانسوی‌ها در برهه‌ای از زمان حتی روی اسب بازنده‌ای به نام بوش شرط‌بندی کردند که روز به روز وجهه‌اش بدتر از دیروز می‌شود.

وزیر خارجه ابراز امیدواری کرد که پاریس ضمن تصحیح سیاست‌های اشتباه خود از انجام اشتباهات دیگر خودداری کند. وی تاکید کرد: البته حرف‌های اخیر نیکلا سارکوزی چیز جدیدی نیست و مواضع ما نیز کاملا روشن است. بدیهی است که ما و فرانسه درخصوص رژیم صهیونیستی مواضعی متفاوت داریم و هیچ‌گاه این رژیم را به رسمیت نخواهیم شناخت.

ارادت سارکوزی به صهیونیست‌ها

گذشته از محتوای اظهارات سارکوزی، اگر به صاحبان تندترین موضعگیری‌ها علیه پرونده هسته‌ای ایران نگاه کنیم شاید ارادت به رژیم صهیونیستی یکی از نکات مشترک آنها باشد.

در این میان نیکلا سارکوزی نیز که از مادری یهودی متولد شده است، همواره از زمان تصدی ریاست جمهوری فرانسه خود را دوست اسرائیل نامیده و برای افزایش ارتباط با این رژیم تلاش کرده است. در بیوگرافی او آمده است که تعداد زیادی از خانواده مادری‌اش در افسانه‌ای که در مورد کشتار یهودیان مطرح می‌کنند، به قتل رسیده‌اند.

نیکلا سارکوزی پس از انتخاب شدن به سمت ریاست جمهوری فرانسه در حالی به سرزمین‌های اشغالی سفر کرد که پیش از وی به مدت 12 سال، مقامی در حد رئیس‌جمهور از کشور فرانسه به این منطقه سفر نکرده بود. خبرگزاری‌ بی.بی.سی درخصوص ارتباط سارکوزی با رژیم صهیونیستی می‌نویسد: نیکلا سارکوزی برخلاف ژاک شیراک، رئیس‌جمهور پیشین که به اعراب تمایل داشت، شیفتگی خود را به اسرائیل پنهان نکرده است.

وی از زمان روی کار آمدن با به کار بردن الفاظی غیردیپلماتیک همواره در حمایت از رژیم صهیونیستی و مقابله با برنامه هسته‌ای ایران موضع گرفته است و همین مساله باعث شده تا روابط تهران  پاریس که در گذشته رو به گسترش بود در سال‌های اخیر به سردی گراییده شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها