معاون رییس دفتر سیاسی حماس:

هرگز رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی‌شناسیم

معاون رییس دفتر سیاسی جنبش حماس تاکید کرد: کشورهای عربی هر طور که می‌خواهند طرح صلح را به اجرا در آورند اما ما هرگز رژیم صهیونیستی را به رسمیت نخواهیم شناخت.
کد خبر: ۲۲۰۵۷۵

به گزارش ایسنا ، موسی ابومرزوق، معاون رییس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در گفت‌وگو با روزنامه کویتی الرای العام، در خصوص علل عدم رفتن جنبش حماس به مذاکرات صلح فلسطین در قاهره گفت: تصمیم‌گیری درباره‌ موضوع مذاکرات فلسطینی در داخل جنبش حماس انجام می‌شود و نهایتا تصمیم و گزینه‌ حماس مصالحه است.

وی افزود: حماس از همان روز اول (13 ژوییه) و در اولین تماس با مسوولان مصری که در تماس تلفنی بین خالد مشعل، رییس دفتر سیاسی این جنبش و عمر سلیمان، وزیر اطلاعات مصر مطرح شد، تاکید کرد که تحقق مصالحه تنها گزینه‌ جنبش حماس است و در این تماس تلفنی از رایزنی‌های مصر در خصوص مذاکرات و مصالحه‌ فلسطین تقدیر کرد.

ابومرزوق گفت: ما هرگز سعی نکردیم که از این موضع جدا شویم، همواره از قانون دفاع کردیم و مقابل توطئه‌هایی که قصد به انزوا کشیدن منتخبان مردم فلسطین را دارند، ایستادیم و دلیل انجام این مذاکرات نیز همین بود. ما قصد داشتیم با انجام مذاکرات ملی وحدت ملی را به فلسطین باز گردانیم و تعاملی مثبت با آنها داشته باشیم. ما از همان ابتدا عزممان را برای تحقق آشتی ملی فلسطین اعلام کردیم و از اولین کسانی بودیم که پایان دادن به بحران کنونی و شکاف سیاسی فلسطین را خواستار شدیم.

وی ادامه داد: درست است که این مذاکرات به تاخیر افتاد اما تاخیر بهتر از عدم انجام آن است ما به رغم موضع کشورهای عربی در مقابل حماس و به رغم تمامی مشکلات، مذاکرات را پذیرفتیم و با تمام وجود برای انجام مذاکرات آماده شدیم، به طوری که در دیدار با مسوولان مصر در خصوص بسیاری از مسایل از جمله تشکیل کمیته‌های اجرایی، مذاکرات با جنبش فتح و ارایه‌ بسته پیشنهادات پیش از مذاکرات ملی گفت‌وگو کردیم اما جنبش فتح با انجام گفت‌وگوهای جداگانه با حماس مخالفت کرد.

ابومروزق گفت: موضوع دیگری که موجب اختلاف شد، افزایش دستگیری عناصر جنبش حماس در کرانه باختری بود که ما این موضوع را با برادران مصری‌مان مطرح کردیم و گفتیم که این موضع‌گیری‌ها فرصت موفقیت مذاکرات را از بین می‌برد اما متاسفانه تعداد این بازداشت‌ها در دو ماهی که مصر مشغول فراهم کردن مقدمات مذاکرات بود، شدت یافت با توجه به این موضوع چگونه می‌توان مذاکره‌ آشتی برگزار کرد.

وی ادامه داد: حماس توقف دستگیری‌ها و آزادی زندانیان را خواستار شد اما به این درخواست پاسخ داده نشد و پس از اعلام عدم مشارکت حماس در این انتخابات، دولت مصر نیز تصمیم گرفت که این مذاکرات را به تاخیر بیندازد.

این مقام برجسته‌ جنبش حماس در ارزیابی نشست وزیران امور خارجه‌ اتحادیه عرب گفت: بدون شک این نشست به بررسی راه‌کارهایی جهت حل موانع موجود بر سر راه مذاکرات پرداخت و اما این که انجام مذاکرات را خواستار شد، نکته‌ای مثبت و قابل توجه است. ما نیز با انجام مذاکرات موافق هستیم و از همان ابتدا آمادگی‌مان را برای انجام این مذاکرات تحت نظارت مصر و یا هر کشور عربی اعلام کردیم و از کشورهای عربی خواستیم برای موفقیت این مذاکرات وارد عمل شوند. اما متاسفانه در این نشست به دستگیری‌های سیاسی اعضای حماس در کرانه باختری و بستن موسسات این گروه در این منطقه هیچ اشاره‌ای نشد.

وی تشکیلات خودگردان فلسطین را به دلیل افزایش دستگیری‌ اعضای حماس در کرانه باختری مسوول تعطیل شدن مذاکرات دانست.

ابومرزوق هم چنین ضمن مثبت ارزیابی کردن تصمیم کشورهای عربی مبنی بر ارسال کمک‌های انسانی به نوار غزه تاکید کرد: این موضع‌گیری کافی نیست و ما از کشورهای عربی و اتحادیه عرب می‌خواهیم به شکلی جدی‌تر برای شکستن محاصره‌ نوار غزه وارد عمل شوند و تنها به ارسال کمک‌های انسانی اکتفا نکنند.

این مقام جنبش حماس درباره‌ی تمدید ریاست محمود عباس به عنوان رییس تشکیلات خودگردان فلسطین توسط کشورهای عربی گفت: این امر نقض قانون است زیرا در هیچ جای قانون اساسی فلسطین درج نشده که وزیران خارجه‌ عرب حق تمدید این ریاست را دارند و آنها باید درخواست برگزاری انتخابات ریاست تشکیلات خودگردان را مطرح می‌کردند.

وی افزود: ما هم چنان به موضع خود مبنی بر پایان دوره‌ ریاست محمود عباس تا 9 ژانویه پایبند هستیم و معتقدیم که باید انتخابات و مصالحه انجام شود.

ابومروزق درباره‌ی اتهامات غیر مستقیم مصر علیه حماس مبنی بر این که این جنبش مسوول شکست مذاکرات فلسطین است گفت: پرونده‌ این موضوع نزد عمر سلیمان وجود دارد و این اتهامات بسیار عجیب است زیرا ما وارد مذاکرات نشدیم که این مذاکرات شکست خورده باشد.

وی در خصوص اقدام کمیته‌ مرکزی سازمان آزادی بخش فلسطین که محمود عباس را به عنوان رییس فلسطین انتخاب کرد، گفت: این مساله جزو اختیارات کمیته‌ی مرکزی نیست.

این مقام جنبش حماس با اشاره به تبلیغاتی که در خصوص ترویج طرح صلح کشورهای عربی می‌شود و استقبال اسراییل از این طرح اظهار داشت: اسراییل در تمامی مراحل هنگامی که هر طرح به نقطه‌ آخر می‌رسید طرح‌ دیگری را از نقطه صفر آغاز می‌کرد و اکنون نیز قصد تغییر توافقنامه‌ اسلو را دارد هر چند که مقام‌های اسراییلی اعلام کردند، خواهان طرح صلح کشورهای عربی هستند اما معتقدند که باید پیش از اجرای این طرح در خصوص آن مذاکره شود زیرا آنها به واقع خواهان تغییر طرح صلح کشورهای عربی بر اساس دیدگاهشان هستند.

وی ادامه داد: اسراییلی‌ها چگونه می‌خواهند از مسایلی هم چون تبادل اراضی و مساله‌ آوارگان فلسطینی چشم پوشی کنند، این مانور‌های اسراییل تنها با هدف آغاز تلاش‌ها از نقطه‌ی صفر انجام می‌شود.

ابومرزوق گفت: درباره‌ی طرح صلح کشورهای عربی ما به اعراب گفته‌ایم که این طرح را به هر شکل که می‌خواهند اجرا کنند اما حماس هم چنان بر موضعش مبنی بر عدم به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی پافشاری دارد.

معاون رییس دفتر سیاسی جنبش حماس درباره‌ این که دولت جدید آمریکا بر اساس طرح صلح کشورهای عربی روند صلح را دنبال می‌کنند و آیا در این خصوص مذاکرات و تماس‌هایی بین حماس و تیم باراک اوباما رییس جمهور منتخب آمریکا انجام شده یا خیر تاکید کرد: تیم اوباما هنوز سیاست‌هایش را در قبال خاورمیانه و مساله فلسطین تعیین نکرده است و هم چنان بین یهودیان آمریکا و اسراییل در این خصوص اختلاف نظر وجود دارد که این مساله موجب شده هنوز راه‌کار مشخصی برای حل و فصل این بحران ارایه نشود.

ابومرزوق تصریح کرد: هیچ گونه مذاکراتی بین حماس با دولت اوباما و یا تشکیلات خودگردان با این دولت انجام نشده و اخباری که در این خصوص منتشر شده است، فاقد صحت می‌باشد.

او هم چنین از تحولات مثبت در روند روابط حماس و اردن استقبال کرد و پیش بینی نمود که این روابط در آینده با افق‌های گسترده‌تری همراه شود.

این مقام جنبش حماس درباره‌ روی کار آمدن دولت جدید آمریکا و هم چنین انتخابات رژیم صهیونیستی و تغییرات در عرصه‌ سیاسی این رژیم عنوان داشت: شکی نیست که دنیای جدید با تحولاتی گسترده در سطح جهان و منطقه همراه خواهد بود و ما نسبت به آینده خوشبین هستیم و معتقدیم که آینده بهتر از گذشته خواهد بود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها