وزیر نفت:

واردات بنزین بدون مجوز از سال 72 یک رویه بود

وزیر نفت با اعلام اینکه مسئولیت واردات بنزین را با لحاظ شرایط کشور پذیرفتم و به رئیس جمهور هم اعلام کردم گفت: قبول دارم که برای این کار باید مجوز قانونی اخذ شود؛ ولی واردات بدون مجوز از سال 72 یک رویه بوده و مجلس هم همراهی می‌کرد.
کد خبر: ۲۱۸۴۴۰

غلامحسین نوذری در گفت و گو با خبرگزاری فارس در پاسخ به این سوال که آیا وزیر نفت برای واردات بنزین راسا دارای اختیار است یا نه گفت: من با لحاظ شرایط کشور نسبت به نیاز واردات فرآورده، مسئولیت واردات بنزین و گازوئیل را پذیرفتم و آن را به رئیس جمهور اعلام کردم، اما برای این کار باید مجوز قانونی لازم اخذ شود.

درباره لایحه واردات بنزین هنوز به رقم واحد نرسیدیم

وزیر نفت در پاسخ به اینکه چرا قبل از اخذ مجوز قانونی، واردات بنزین صورت گرفته اظهار داشت: این یک رویه بوده و از سال 72 که من دو دوره نماینده مجلس بودم این روش اجرا می‌شد و این یک ضرورت است و نمایندگان آن را به خوبی می‌دانند که فرآورده به ویژه بنزین چیزی نیست که مردم را در صف‌های طولانی به انتظار گذاشت.

وی افزود: نمایندگان همیشه در این زمینه دولت را همراهی کرده‌اند و ما نیز سعی داریم درباره واردات سوخت به یک عدد و رقم واحدی برسیم تا بتوانیم مجوز قانونی را بگیریم.

نوذری ادامه داد: در سال جاری با توجه به نوسانات جدید قیمت نفت، بنزین و گازوئیل از 1200 دلار تا 450 دلار در هر تن خریداری شده است و این مسئله ایجاب می‌کند که با بررسی بیشتر پس از رسیدن به عدد و رقم واقعی آن وقت لایحه تامین کسری بودجه واردات بنزین را ارایه کنیم.

قیمت بنزین در بودجه 88 هنوز نهایی نشده است

وزیر نفت همچنین درباره قیمت بنزین در بودجه سال 88 گفت: این موضوع هنوز نهایی نشده و بخشی از آن به طرح تحول اقتصادی باز می‌گردد که اگر این طرح ارایه شود در چارچوب آن عمل خواهد شد.

نوذری درباره پیشنهاد قیمت بنزین در طرح تحول اقتصادی گفت: این مسئله در کارگروه ویژه‌ای درحال بررسی است و اعداد و ارقام آن تاکنون نهایی نشده است.

درباره اصل 44 در نفت سوال داریم

وزیر نفت درادامه این گفتگو همچنین درباره کم‌کاری وزارت نفت در اجرای اصل 44 قانون اساسی برای واگذاری شرکت‌ها به بخش خصوصی گفت: ما بیشترین همکاری را با سازمان خصوصی‌سازی داشته‌ایم و معتقدیم این اصل باید اجرا شود و به آن به عنوان یک باور اعتقادی با توجه به نظر مقام معظم رهبری نگاه می‌کنیم.

نوذری تاکید کرد: ما نسبت به اجرای اصل 44 قانون اساسی مصر هستیم اما درباره شیوه واگذاری سوال داریم. مثلا وقتی پالایشگاه اصفهان واگذار می شود ما ضمن آن یک توسعه 5/2 میلیارد دلاری برای آن در نظر گرفته‌ایم که از خام‌فروشی جلوگیری کنیم تا بنزین با استانداردهای به روز اروپا تحویل مردم داده شود.

وی گفت: بر این اساس معتقدیم کسی که سهام پالایشگاه را خریداری می‌کند باید نسبت به سرمایه‌گذاری آینده خود روشن باشد.

کاهش فروش نفت به شرکتهای اروپایی سیاسی نیست

نوذری همچنین در پاسخ به این سوال که نفع کاهش فروش نفت خام به برخی شرکت‌های اروپایی در چیست اظهار داشت: این اقدام سیاسی نیست که بخواهد صادرات نفت ایران را دچار چالش کند بلکه کاهش فروش نفت خام بر مبنای تنظیم بازار صورت می گیرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها