
به گزارش ایسنا، اکبر کریمی اظهار کرد: مراسم افتتاح چهارمین جشنواره آش روز 14 آبانماه در فرهنگسرای امام خمینی (ره) برگزار میشود تا پس از آن آشپزهای سراسر کشور رقابت خود را آغاز کنند.
وی ادامه داد: قرار بود تا جشنواره ملی آش و آشپزی ایرانی در دو بخش موضوعی و آزاد برپا شود . در بخش موضوعی مواد غذایی پخت آش توسط دبیرخانه و در بخش آزاد توسط آشپزها تهیه می شد اما به دلیل محدود شدن تنوع غذایی در قسمت موضوعی ، این بخش از جشنواره حذف شد و آشپزها فقط در بخش آزاد به رقابت خواهند پرداخت. در روز اول پس از برپایی مراسم افتتاحیه آشپزهای شرکت کننده در بخش آشپزی باید آش شله قلمکار طبخ کنند. داوطلبان حاضر در بخش آشپزی هم در روز اول باید اقدام به طبخ کوفته و سبزی کنند.
دبیر جشنواره ملی آش و آشپزی ایرانی برنامه روزهای پس از افتتاح را چنین بیان کرد: در روزهای بعد شرکت کنندگان بخش آش باید به ترتیب آش ماست و کشک، رشته، ترش، شلغم و گندم پخت کنند و در بخش آشپزی هم به ترتیب از روز دوم تا پایان جشنواره ماهی و سبزی پلو، آبگوشت و دیزی، دلمه و کوکو، چلوکباب و جوجه کباب و خورشت قیمه و قلیه طبخ کنند.
کریمی گفت: روز 20 آبانماه فینال رقابتهای آشپزی است که آشپزهای برگزیده شش روز در آن با هم رقابت می کنند. آنها باید آش ماست و کشک و یا خوراک و املت و نیمرو بپزند.
وی افزود: برنامه برپایی این جشنواره روزانه از شبکه جهانی جام جم پخش می شود. تهیه کننده و گزارشگر شبکه اجتماعی TV آذربایجان (کورپی) نیز در زمان برگزاری جشنواره ملی آش و آشپزی ایرانی حضور خواهد داشت تا ضمن تهیه گزارش ، تشابهات فرهنگی ایران و آذربایجان را به تصویر بکشد. همچنین با شبکه رادیویی جوان رایزنیهای لازم جهت حضور در زمان برگزاری جشنواره به عمل آمده است.
دبیر جشنواره ملی آش و آشپزی ایرانی اظهار کرد: به دلیل استقبال بیش از حد از غرفههای فروش آش تعداد آن از 20 به 25 غرفه افزوده شد. علاوه بر این قرار است 25 غرفه جهت به نمایش گذاشتن سفرههای رنگی (غذا و شیرینی) اختصاص داده شود تا هر کدام به عنوان نماد یکی از مناسبتهای کهن در معرض دید عموم قرار گیرد. مناسبتهای ملی ، دینی و مذهبی ، قومی و قبیله ای و عشیره ای و سوغات متمایز و مخصوص و شناسنامه دار ملی مواردی هستند که در این غرفهها در قالب سفرههای مختلف به نمایش گذاشته میشود. سفره شب آخر سال کهنه، شب اول سال جدید، 13 روز نوروز، 13 بدر، شب یلدا و چهارشنبه سوری جزو مناسبتهای ملی هستند. سفره های ماه مبارک رمضان، ایام محرم و صفر، عید فطر، عید قربان، عید غدیر، غذا و شیرینیهای مخصوص در مناسبتهای دینی اقلیتهای ایرانی هم در غرفه مناسبتهای دینی و مذهبی به نمایش در میآیند.
وی شیرینی، ادویه جات و چاشنیها را جزو محتویات غرفه سوغات متمایز، مخصوص و شناسنامه دار محلی عنوان کرد و گفت: در غرفه مناسبتهای قومی، قبیله ای و عشیره ای، سالروز قهرمانان محلی، مسابقات و بازیهای محلی، مراسم خواستگاری و عقد، ازدواج، تولد اولین فرزند، مراسم دید و بازدید و مراسم ختم به نمایش در می آید.
همچنین قربانی رئیس ستاد نمایشگاهی جشنواره برپایی 160 غرفه صنایع دستی و صنایع غذایی را از جمله برنامه های جنبی جشنواره آش عنوان کرد و گفت: در این غرفهها صنایع دستی مختص ایران در معرض نمایش و فروش گذاشته می شود. علاوه بر این بازدید کنندگان میتوانند از انواع صنایع غذایی استانهای مختلف دیدن کرده و مواد مورد نیاز خود را تهیه کنند.
وی اظهار کرد: مجلات مربوط به غذا و آشپزی هم در پنج غرفه این نمایشگاه به مردم معرفی خواهند شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگوی اختصاصی خبرنگار روزنامه «جامجم» در بیروت با حسن عزالدین، عضو بلندپایه حزبالله و نماینده پارلمان لبنان مطرح شد
دکتر حسن سبحانی، استاد دانشگاه تهران در گفتوگو با روزنامه«جامجم» مطرح کرد