ابتکار:

وادادگان در برابر آمریکا اصلاح‌طلب نیستند

یکی از دانشجویان پیرو خط امام(ره) در تسخیر لانه جاسوسی آمریکا گفت: متاسفانه عناصری خود را به جریان اصلاحات وصل و با سوءاستفاه از این کسوت، حرف‌هایی درباره رابطه با آمریکا زدند که نشان از وادادگی آنان داشت، اما جریان و رهبری اصلاحات هرگز چنین مواضعی را تایید نکرده، بلکه به شدت رد می‌کنند.
کد خبر: ۲۱۳۴۳۸

معصومه ابتکار از دانشجویان پیرو خط امام(ره) که در تسخیر سفارت آمریکا شرکت داشت و پس از معاونت خاتمی در دولت خاتمی، امروز عضو شورای شهر تهران است، در گفتگو تفصیلی با خبرگزاری فارس با بیان این‌که " افشاری و سازگارا به دانشجویان مسلمان خط امام که سفارت را تسخیر کردند، هیچ ارتباطی ندارند"، گفت: ما باید این افراد را کاملا از هم تفکیک کنیم. گروهی که رهبریت جریان دانشجویان مسلمان پیرو خط امام را در تسخیر لانه داشتند، افرادش کاملاً مشخص است. هیچکدام از 5 نفر شورای مرکزی و 20 نفر جریان اطراف دانشجویان مسلمان پیرو خط امام نه از مشی انقلاب و نه از اندیشه‌های امام(ره) ‌فاصله نگرفته‌اند و هیچگاه از واقعه گروگان‌گیری نه اظهار پشیمانی کرده‌اند و نه از مواضعشان برگشته‌اند. شاید در جمع 350 نفره اتفاقاتی افتاده باشد اما اکثر افراد این 350 نفر همگی در این خصوص ثابت قدم‌اند.

ابتکار افزود: متاسفانه عده‌ای با منتسب کردن خود به جریان اصلاحات، خود را به جریان تحکیم وحدت وصل کردند که برخی از این‌ها ذاتاً هم مشکل داشتند و وقتی مشکلاتشان رفع شد، رفتند و به خارج از کشور پیوستند. متاسفانه در سال‌های اخیر حتی در مجامع دانشجویی سئوالاتی به صورت سازماندهی شده پیرامون مساله سیزده آبان مطرح می‌شود که قصد دارد این واقعه را دچار تحریف کرده با درگیر کردن آن به حواشی، اصل آن را نادیده بگیرد. مثلا عده‌ای به ما اعتراض می‌کنند که شما نباید این را به دیگران بگویید که آقایان محمود احمدی‌نژاد و سیدنژاد آن زمان با تسخیر سفارت آمریکا مخالف بوده‌اند. خوب وقتی کسی مخالف بوده چرا نباید ما بگوییم؟ مخالفت اینها با تسخیر یک واقعیت است و نیازی به پنهان کردن ندارد.

وی تأکید کرد: آقایان میردامادی، بیطرف و دادمان که هر کدام در دوره اصلاحات مسئولیت‌هایی هم داشته‌اند هیچکدام از مواضع خود نسبت به امریکا و خصومتش با ایران برنگشته‌اند، البته ممکن است عناصری هم در گوشه و کنار حرف‌هایی هم زده باشند، از طرفی اختلافاتی در عرضیات و فرعیات تسخیر سفارت بین کسانی که در این جریان نقش داشتند وجود دارد مثل اینکه زمان تسخیر می‌توانست از 444 روز کمتر باشد، یا می‌توانستیم منافع بیشتری از طریق این جریان برای کشور کسب کنیم، می‌توانست مورد بهره‌برداری‌های شعارگونه قرار نگیرد و دستمایه برخوردهای شعاری با آمریکا و استکبار نشود در این زمینه‌ها دوستان نقدهایی زیادی داشتند اما این‌ها فقط نقد است آن‌هم به کمیت و کیفیت کار نه به اصل مسئله.

متاسفانه عناصری بودند که خودشان را به جریان اصلاحات وصل کردند

وی در ادامه تصریح کرد: متاسفانه عناصری بودند که خودشان را به جریان اصلاحات وصل کردند و با سوءاستفاه از کسوت اصلاح‌طلبی، حرف‌هایی در رابطه با ایران و آمریکا زدند که نشان از وادادگی در برابر آمریکا بود و اما این‌ها اصلاح طلب نبودند، بلکه خودشان را به این جریان منتسب کردند و نباید حرف‌های آنان را به حساب اصلاحات واقعی گذاشت. این‌ها آنچنان به جامعه القا کردند که گویی با ارتباط برقرار کردند با آمریکا همه مشکلات کشور حل می شود اما جریان اصلی و رهبری جریان اصلاحات و کانون‌های اصلی سیاست‌گذاری در این جبهه هرگز چنین مواضعی را تایید نمی‌کنند، بلکه به شدت رد می‌کنند.

اصلاح‌طلب‌نماها باعث ایجاد فضاسازی‌هایی علیه اصلاح‌طلبان شدند

ابتکار با تأکید بر این‌که "اصلاح‌طلب‌نماها باعث ایجاد فضاسازی‌هایی علیه اصلاح‌طلبان شدند و در جاهایی هم موج سواری کردند"، گفت: واقعیت این است که در دولت نهم هم همان حرف‌ها زده می‌شود و بحث برقراری ارتباط با آمریکا داغ است، داستان اصلی این است که همیشه این بحث مطرح بوده و همیشه همه جریان‌های سیاسی کشور به این نکته فکر می‌کرده‌اند که چه کسی می‌تواند روابط بین ایران و آمریکا را ترمیم کند و این امتیاز را به نفع خودش ثبت کند. در دوره اصلاحات نگرانی اصولگراها این بود که این امتیاز به دست اصلاح‌طلبان نیفتد. تا خود اصولگراها این امتیاز را به نفع خود ثبت کنند که روابط ایران و کاخ سفید را ترمیم کند.

وی با اشاره به این‌که "نباید در ایجاد ارتباط یا مذاکره با آمریکا از خودمان ذوق‌زدگی نشان دهیم"، اظهار داشت: از طرفی، نباید مساله مذاکره و ایجاد رابطه با کاخ سفید و مراحل آن پنهانی باشد، بلکه باید تمام مردم در جریان ماوقع قرار گیرند و کاملاً به طور شفاف و قابل پاسخگویی انجام شود. نکته قابل توجه دیگر این است که برقراری رابطه با آمریکا نباید در روز سیزدهم آبان و تسخیر سفارت آمریکا صورت گیرد؛ چرا که خدشه به اصول و شعارهایی است که از بطن انقلاب برخاست.

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست دولت خاتمی در پاسخ به این سئوال خبرنگار خبرگزاری فارس که پرسید " چه شد که جریان اصلاحات در سوم تیر با عدم اقبال عمومی مردم مواجه شد و شکست خورد؟ و چه اتفاقی افتاد که از دل دولت آقای خاتمی که شعارهایی مثل توسعه سیاسی و دموکراسی سر داده می‌شد، دولتی با محوریت آقای احمدی‌نژاد و از اردوگاه رقیب جریان اصلاحات بر سر کار آید؟"، گفت: در نگاه اول و بانگاه ملی و فراجناحی می‌توانیم بگوییم کل این جریان تاییدی بر وجود یک دموکراسی نسبی در کشور باشد، اگر با نگاه ملی و کلان به موضوع نگاه کنیم، خود جریان دوم خرداد و سوم تیر حاکی از وجود آزادی نسبی و دموکراسی نسبی در ایران است و این بسیار نویدبخش است اگر برای آیندگان هم استمرار پیدا کند؛ زیرا آمد و رفت جریان‌های مختلف سیاسی به بالندگی و شکوفایی استعدادهای جامعه کمک می‌کند.

پیروزی خاتمی و برتری احمدی‌نژاد نوعی شیفت در قدرت بود

وی پیروزی خاتمی در دوم خرداد و برتری احمدی‌نژاد در سوم تیر را نوعی شیفت در قدرت و نشانگر جابجایی قدرت دانست و افزود: شاید اگر اصلاح‌طلبان در نوع ارتباطشان با مردم تغییراتی می‌دادند نتیجه سوم تیر طور دیگری رقم می‌خورد شاید اگر آقای خاتمی خیلی از مسایل ناگفته را برای مردم بازگو می‌کرد نتیجه انتخابات سوم تیر متفاوت می شد. البته این نکته نباید فراموش کرد که رویکرد کلی دولت اصلاحات این بود که مسایل بلندمدت مردم و کشور را بیشتر از مسایل کوتاه مدت و نیازهای فوری مورد توجه قرار داد و شاید اگر دولت اصلاحات توجه بیشتری به مسایل کوتاه‌مدت و نیازهای فوری جامعه می‌کرد نتیجه انتخابات سوم تیر پیروزی آقای احمدی‌نژاد نمی‌شد.

ابتکار در ذکر دلایل شکست اصلاح طلبان در انتخابات سوم تیر 84 اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین دلایل رای نیاوردن جریان‌ اصلاحات در انتخابات ریاست جمهوری نهم، نوع رویکردی بود که رسانه ملی در طول حاکمیت 8 ساله اصلاحات نسبت به جریان اصلاح‌طلبی داشت. نوع پرداختن رسانه ملی به مقوله اصلاحات به گونه‌ای بود که مردم را از اصلاح‌طلبان دلزده کرد.

اصلاح‌طلبان قصد اصلاح داشتند نه قصد مقابله با نظام

وی در پاسخ به این پرسش خبرنگار خبرگزاری فارس که پرسید:" البته اینگونه نبود که رسانه ملی خلاف واقعیت عمل کند؛ چراکه این خود اصلاح‌طلبان بودند که با طرح موضوعاتی همچون عبور از خاتمی، خروج از حاکمیت و رفتارهای همچون تحصن مجلس ششم این نگرش را در افکار عمومی ایجاد کرد که اصلاح‌طلبان به جای پرداختن به متن،‌گرفتار حاشیه شده‌اند. درست است؟"، اظهار داشت: بله دقیقاً، اما اتفاقاتی که در مجلس ششم رخ داد و نوع مواجهه نمایندگان با شورای نگهبان که نماینده‌ها معتقد بودند حقوق آنها توسط این شورا تضییع شده است می‌تواند طور دیگری هم تفسیر شود. اصلاح‌طلبان قصد اصلاح را داشتند نه قصد مقابله با نظام را. اصلاح‌طلب‌ها دردها و مشکلاتی را می‌دیدند و بر این باور بودند که اگر این مشکلات حل نشود تزلزل عظیمی در کشور بوجود می‌آورد.

ابتکار در پاسخ به اینکه " آیا این‌که اصلاح‌طلبان قصد دارند باز هم آقای خاتمی را به عنوان کاندیدای خود در انتخابات ریاست جمهوری معرفی کنند، نقض همان شعارهای اصلاحات (توسعه سیاسی- گردش نخبگان و دموکراسی) نیست؟ آیا این به معنای به بن‌بست رسیدن اصلاحات تلقی نمی‌شود؟ یعنی اصلاحاتی به غیر از آقای خاتمی هیچکس دیگر را ندارد؟ پاسخ داد: این شعارها بسیار شعارهای خوبی هستند اما در آمد و رفت یا بود و نبود یک فرد لزوما تحقق پیدا نمی‌کند، کما اینکه دولت نهم با شعار سر کار آوردن مدیران جوان و بزرگتر کردن دایره مدیریتی کشور بر سر کار آمد، اما در عمل، نه تنها این اتفاق نیفتاد بلکه آدم‌های بی‌تجربه جای مدیران با تجربه و کارکشته نشستند و دایره مدیریتی هم بسیار تنگ‌تر شد تا آنجا که بسیاری از خود هم جناحی‌های آقای احمدی‌نژاد به دایره تنگ مدیریتی که توسط دولت نهم ایجاد شده معترض هستند.

وی در ادامه این گفتگو تصریح کرد: هر چند آقای خاتمی ضعف‌ها و مشکلاتی داشت اما در طول 8 سال ریاست جمهور‌ی‌اش مظهر تمام و کمال اصولگرایی بود و کماکان هم هست. خاتمی هرگز به مردم دروغ نگفت و هرگز دستاوردهای دولت خودش را بزرگ‌نمایی نکرد.

ابتکار در پاسخ به این سئوال که "هیچ جریانی نمی‌تواند بیشتر از یک رهبر داشته باشد. بر این اساس شما آقای خاتمی را رهبر و پرچمدار جریان اصلاح‌طلبی می‌دانید یا آقای کروبی را؟"، گفت: بر این اساس تجربه 8 ساله‌ای که در کار با آقای خاتمی دارم احساس می‌کنم، آقای خاتمی ظرفیت خاصی در مدیریت و هم در بیان جذاب و عمیقی از اندیشه‌های امام و انقلاب دارد. شخصی مثل خاتمی اثرگذاری بسیار ویژه‌ای دارد و می‌تواند با نسل جوان ارتباط ویژه‌ای برقرار کند. من فکر می‌کنم آقای خاتمی از نظر شخصیتی، فرهنگی، فلسفی و .. دارای جامعیتی است که برای جوانان جذاب است و گزینه مناسب‌تری است.

قطعا دولت نهم هم دستاوردهایی دارد

معاون زیست محیطی خاتمی در دولت اصلاحات با بیان این‌که "قطعا دولت نهم هم دستاوردهایی دارد"، خاطرنشان کرد: دولت نهم در جاهایی مثل سهمیه‌بندی بنزین، سهام عدالت، طرح تحول اقتصادی، تصمیم به بهبود روابط ایران و آمریکا تصمیمات بزرگی را گرفت. البته شیوه اجرای این تصمیمات بزرگ قابل بحث است اما در هر حال تصمیمات بزرگی بود. این جسارت دولت نهم را نمی‌توانیم انکار کنیم البته دلیل این جسارت هم این است که دولت نهم از همراهی ارکان حاکمیت برخوردار است و منتقدین آن تنها در روزنامه‌ها هستند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها