آیت‌الله شاهرودی:

8 میلیون پرونده روی دست قوه قضاییه مانده است‌

گروه سیاسی: برای هر 9 ایرانی یک پرونده در دستگاه قضایی تشکیل شده است. این نسبت تقریبی از تقسیم آمارهایی به دست می‌آید که رئیس قوه قضاییه از تعداد پرونده‌های تشکیل شده و در دست بررسی در این نهاد عریض و طویل ارائه کرده است. آیت‌الله‌ هاشمی‌ شاهرودی در جمع نمایندگان عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: در ابتدای ورود بنده به دستگاه قضایی، تعداد پرونده‌ها 4 میلیون بود؛ اما اکنون به 8 میلیون پرونده رسیده است. رئیس قوه قضاییه گفت: تعداد قضات و محاکم در ایران کم نیست؛ اما پرونده‌های متعدد موجود و جرم تلقی کردن بسیاری از اختلافات که منجر به ایجاد پرونده شده است، زیبنده نظام اسلامی نیست و قصد من این است که با تکرار این مساله، حساسیت نسبت به آن را در مسوولان نظام و کارشناسان ایجاد کنم.
کد خبر: ۲۱۲۸۴۰

به گزارش مهر، هاشمی شاهرودی تاکید کرد: اگر ما بهترین قوانین را نیز تدوین کنیم؛ اما در جامعه دچار بیماری حقوقی باشیم، این قوانین دردی را دوا نمی‌کنند.

رئیس قوه قضاییه قوانین و مقررات و رویه‌های دست‌وپاگیر، بویژه در بخش نقل و انتقالات را زمینه‌ای برای ایجاد اختلاف و دعوا برشمرد و افزود: این مسائل منجر به ایجاد بیماری حقوقی در جامعه و موجب ناامنی می‌شود.آیت‌الله هاشمی شاهرودی با تاکید بر لزوم توجه به سیاست بهداشت قضایی و پیشگیری از وقوع جرم به فشارهای وارد شده به دستگاه قضایی به دلیل کثرت پرونده‌ها اشاره کرد و گفت: مشکل وجود پرونده‌های میلیونی در دستگاه قضایی، مشکلی اجتماعی و مربوط به تمام دستگاه‌هاست که باید به صورت جدی از سوی قوای سه‌گانه، تمامی مسوولان و کارشناسان به آن توجه شود.

رئیس قوه قضاییه تاکید کرد: در حال حاضر در هیچ کجای دنیای پیشرفته با کلاهبرداری و مفاسد نظیر آن از طریق دستگاه قضایی برخورد نمی‌شود بلکه از طریق سیستم‌های مدرن، شفاف و نظارت‌های دقیق بر سیستم‌های اقتصادی و مالی، گمرکات، شهرداری‌ها، بانک‌ها از وقوع چنین جرایمی پیشگیری می‌کنند، اما سیستم‌های موجود ما در کشور در این زمینه‌ها عقب افتاده است.

آیت‌الله هاشمی شاهرودی افزود: متاسفانه در کشور ما به جای پرداختن به اصلاح سیستم‌ها و شفاف کردن مقررات فکر می‌کنیم که با افزایش قاضی و  ماموران انتظامی می‌توانیم جلوی تخلفات و کلاهبرداری‌ها را بگیریم.

وی  در ادامه به وجود نظارت‌های قوی در دستگاه قضایی بر عملکرد قضات اشاره کرد و گفت: هیچ دستگاهی در کشور به اندازه قوه قضاییه بر عملکرد مجموعه خود نظارت ندارد. با این وجود دستگاه قضایی تلاش دارد با تقویت سیستم‌های مدرن از قبیل سیستم CMS بتواند جلوی تخلفات احتمالی را بگیرد.رئیس قوه قضاییه به ضرورت هماهنگی میان قوای سه گانه برای پیشبرد برنامه‌ها و سیاست‌های کشور اشاره کرد و گفت: دستگاه قضایی همواره برای دستیابی به این هماهنگی و همکاری پیشگام بوده است و این هماهنگی در سطح کلان وجود دارد و در سراسر کشور نیز دادگستری‌ها هماهنگی بسیار خوبی با دستگاه‌های اجرایی دارند.

آیت‌الله هاشمی شاهرودی در ادامه به بحث زندان و فعالیت‌های انجام شده برای بهبود وضعیت زندان اشاره کرد و گفت: بحمدالله به بحث آموزش و حرفه آموزی در زندان‌های کشور توجه خوبی شده است و این توجهات در دنیا کم نظیر است هر چند باید تلاش‌های بیشتری صورت گیرد.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به وظایف سنگین نمایندگان مجلس به ویژه در کمیسیون عمران برای رسیدگی به وضعیت کشور و مردم خواستار توجه ویژه نمایندگان به پیشرفت،عمران و آبادانی کشور شد و گفت: برای توجه به میزان عمران و آبادانی و پیشرفت کشور نباید خود را با قبل از انقلاب مقایسه کنیم بلکه باید ببینیم نسبت پیشرفت ما در مقایسه با کشورهای دیگر از جمله کشورهای منطقه چقدر است آن وقت نقاط ضعف خود را دریابیم.

وی تصریح کرد: مجلس باید بررسی کند که به چه دلیل با وجود این همه منابع و ظرفیت‌ها در ایران فرصت‌سوزی‌ها در کشور بسیار است و از این ظرفیت‌ها استفاده نشده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها