به گزارش واحد مرکزی خبر ، دکتر دیناروند افزود: این فراورده ها شامل اینترفرون های آلفا و بتا در درمان طیف وسیعی از بیماریها از جمله ام اس و هپاتیت سی ، پگیلیتد اینترفرون آلفا که اثربخشی بسیار بالاتری دارد و بسیار گرانقیمت است ، اریتروپویتین ، جی سی اس اف و اینترفرون گاما است.
وی اضافه کرد : امسال شش فراورده دیگر نیز مجوز تولید و عرضه خواهند گرفت که دو قلم از آنها به تولید رسیده است و چهار نوع دیگر مراحل ارزیابی و کنترل کیفیت را در وزارت بهداشت می گذرانند.
معاون غذا و دارویی وزارت بهداشت به وجود پرونده های ارزیابی چندین داروی بسیار مهم نیز دردرمان بیماریهای صعب العلاج در این وزارتخانه خبر داد و گفت : برخی از این داروها در دست تولیدند و بعضی دیگر در کمیسیون دارویی وزارت بهداشت در آستانه گرفتن مجوز تولید و ورود دارو به بازار هستند.
وی با بیان اینکه این داروها پس از گرفتن مجوز تولید و ورود به بازار در این کمیسیون اعلام عمومی می شوند اضافه کرد : بجز این داروهای نوترکیب و بسیار مهم پروتئینی و پپتیدی ، فراورده های دارویی دیگری نیز در درمان بیماران صعب العلاج مصرف می شوند که بخش عمده ای از آنها نیز به تولید داخلی رسیده اند.
دکتر دیناروند داروهای سیکلوسپورین را که در جلوگیری از رد پیوند در بیماران کلیوی و همچنین تالاسمی کاربرد دارد از گروه این داروها برشمرد و گفت : هر چند که نوع تزریقی این دارو در حال حاضر با دستورالعمل ایرانی در یکی از کشورهای اروپایی تولید می شود اما به این علت که پرونده ساخت آن داخلی است در زمره داروهای تولید ایران محسوب می شود و به محض ورود دستگاه فریزراید به کشور تمام مراحل در داخل انجام خواهد شد.
وی در بخش پایانی سخنان خود سه سال گذشته را سالهای تحول دارویی در وزارت بهداشت نامید و افزود: در این سالها ایران به دستاوردهای ارزشمندی در تولید و عرضه داروهای جدید رسیده است که نمونه ویژه ای از آنها دستیابی به دو فراورده دارویی گیاهی بود که مشابه خارجی ندارند.
در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم