انتقاد لاوروف از نقش سلطه‌جویانه آمریکا

وزیر خارجه روسیه احیای ائتلاف ضد تروریسم را که پس از حملات 11 سپتامبر تشکیل شده، خواستار شد اما از آنچه که آن را تبدیل شدن به "تسلط یک قدرت انحصاری" نامید، انتقاد کرد.
کد خبر: ۲۰۵۴۱۷
 به گزارش ایسنا، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه‌ روسیه در نشست وزیران مجمع عمومی سازمان ملل اظهار داشت: وحدت جامعه‌ بین‌المللی که موج درگیری‌ها علیه تروریسم را قوت بخشید اکنون تا حدودی "خصوصی" شده است.

لاوروف در این رابطه به حمله‌ی آمریکا به عراق به بهانه‌ی دروغین مبارزه با ترور و گسترش و تولید تسلیحات هسته‌یی و زیر سوال بردن استفاده از زور علیه غیر نظامیان به بهانه‌ جنگ با ترور در افغانستان اشاره کرد و تاکید کرد: بحران اخیر در منطقه‌ گرجستان بر سر آبخازیا و اوستیای جنوبی بار دیگر ثابت کرد که حل و فصل مسائل کنونی در جهان با چشم بسته در جهان تک قطبی غیر ممکن یا حتی فاجعه‌آمیز خواهد بود.

لاوروف افزود: امروز تجزیه و تحلیل بحران‌ها در قفقاز از دیدگاه تاثیر آن بر منطقه و جامعه‌ بین‌المللی در کل بسیار ضروری است. کاملا آشکار است که وحدت ایجاد شده از جانب همه‌ ما پس از 11 سپتامبر 2001 باید بدون استانداردهای دو گانه احیا شود و ما بر اساس قوانین بین‌المللی علیه هر گونه ترور و خشونت مبارزه کنیم.

لاوروف هم‌چنین وحدت تازه در جامعه‌ بین‌المللی و تقویت این نهاد بین‌المللی را خواستار شد و گفت: تنها پس از جنگ سرد جامعه‌ جهانی توانست به عنوان یک محور جهانی توانایی‌های بالقوه خود را درک کند و مذاکرات مستقیم و صریح و هماهنگ در خصوص سیاست‌های جهان بر اساس عدالت و بدون معیارهای دو گانه داشته باشد. این یک نیاز ضروری است برای آن که جهان دوباره به تعادل برسد.

وی با انتقاد شدید از تجاوز گرجستان و بمباران تسخینوالی، پایتخت اوستیای جنوبی در هشتم اوت و دفاع از حمله‌ی روسیه این اقدام را سرکوب خشونت و انجام تعهدات حفظ صلح خواند.

لاوروف تصریح کرد: مسکو هیچ گونه چالشی برای به رسمیت شناختن یک جانبه‌ استقلال دو منطقه‌ اوستیای جنوبی و آبخازیا نداشته است. مشکل در حال حاضر پایان یافته و آینده‌ مردم آ‌بخازیا و اوستیای جنوبی با معاهدات میان مسکو و این دولت‌ها حفظ خواهد شد. اوضاع در اطراف این دو جمهوری در حال حاضر باثبات و مناسب است.

وزیر خارجه‌ روسیه با اظهار این نکته که نهاد امنیتی اروپا نتوانست از آزمایش قدرت خود در گرجستان سربلند بیرون آید، گفت: طرح دمیتری مدودف، رییس‌جمهور روسیه در ماه ژوئن برای معاهده‌ جدید امنیت اروپایی ارائه ‌شد. این طرح باعث تقویت صلح و ثبات و مشارکت همگانی برای عدم استفاده از زور حل و فصل صلح‌آمیز مناقشات، حفظ حاکمیت، تمامیت ارضی و عدم دخالت در امور داخلی دیگر کشورها است. این طرح توسعه‌ جامع و معناداری در سراسر منطقه‌ اروپا - آمریکا ایجاد می‌کند.

به گفته‌ لاوروف کار بر روی معاهده‌ جدید در نشست حمایت از اروپا مطرح می‌شود که شامل دولت‌ها و سازمان‌هایی است که در منطقه فعال هستند.

وی این نشست را هلسینکی 2 و نشست متعاقب معاهده‌ هلسینکی در سال 1975 بین تمامی کشورهای اروپایی، آمریکا و کانادا خواند. نتیجه‌ این معاهده تشکیل سازمان امنیت و همکاری اروپا، بزرگترین نهاد ممانعت از درگیری‌ها و سازمان امنیتی در این قاره است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها