پیروزی‌سپاه اسلام برارتش بیزانس‌در یرموک

1372 سال پیش در روز 20 اوت سال 636 میلادی خالد بن ولید سردار مسلمان عرب در دره یرموک در فلسطین در جنوب دریاچه طبریه یک ارتش امپراتوری بیزانس را درهم می شکند. پیروزی لشکر مسلمانان به فرماندهی خالد بن ولید در دره یرموک و در جنگی که نام همین دره را گرفت ، موجب شد تا دروازه های سرزمین های شرقی امپراتوری بیزانس به روی مسلمانان گشوده شود.
کد خبر: ۱۹۵۸۲۱

درپی فتوحات مسلمانان در ایران و بین النهرین، لشکر مسلمانان متوجه سرزمین های فلسطین و سوریه شد که در آن زمان جزو قلمروی امپراتوری بیزانس بودند.

با پیشروی مسلمانان، امپراتوری بیزانس در صدد برآمد از پیشرفت آنها در قلمروی خود جلوگیری کند.

به عمر خلیفه مسلمانان خبر رسید که بخشی از نیروهای مسلمانان در جنوب دمشق در سوریه در معرض تهدید یک ارتش امپراتوری بیزانس قرار گرفته اند.بنابراین به خالد بن ولید دستور داد برای مقابله با ارتش بیزانس عازم آن ناحیه شود.

خالد بن ولید به کمک همکیشان خود رفت و پس از 5 روز لشکر مسلمانان را برای جنگ آرایش داد و تصمیم گرفت به دشمن حمله کند.

ارتش بیزانس توسط هراکلیوس ، امپراتور بیزانس یا همان رم شرقی تشکیل شده بود و فرماندهی آن با ژنرال تئودوروس بود.

نبرد نهایی در دره یرموک و در کنار رودخانه ای به همین نام میان لشکر مسلمانان و ارتش بیزانس که به مراتب پرتعدادتر از مسلمانان بودند در گرفت.

به این ترتیب ، در روز 20 اوت سال 636 میلادی لشکر مسلمانان به فرماندهی خالد بن ولید در دره یرموک در فلسطین در جنوب دریاچه طبریه یک لشکر ارتش امپراتوری بیزانس را علی رغم اینکه به مراتب پر تعدادتر بود ، درهم می شکند.

درپی پیروزی خالد بن ولید در جنگ یرموک دروازه های سرزمین های شرقی امپراتوری بیزانس به روی مسلمانان گشوده شد و ظرف مدت کوتاهی مسلمانان سراسر سوریه و فلسطین را تصرف کردند.

بهرام افتخاری

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها