صف‌آرایی مجدد جناح‌ها برای انتخابات‌

گروه سیاسی - فاطمه امیری: دومین مرحله انتخابات مجلس هشتم شورای اسلامی، جمعه 6 اردیبهشت در 52 حوزه انتخابیه برگزار می‌شود، تبلیغات این مرحله در حالی آغاز شده که دو طیف اصلاح‌طلب و اصولگرا برای به دست آوردن 82 کرسی باقیمانده مجلس در تلاش هستند. دو طیف رقیب بعد از اعلام نتایج مرحله اول با بهره‌گیری از هر گونه تبلیغاتی که در قانون انتخابات مجاز دانسته شده، تلاش می‌کنند براساس ارائه برنامه‌‌ها، لیست‌ها یا برگزاری همایش‌های انتخاباتی نتیجه را به نفع همفکران خود تمام کنند. در میان اصلاح‌طلبان، اختلاف ایجاد شده میان گروه‌های اصلاح‌طلب از جمله حزب اعتماد ملی و مشارکت و خط‌کشی دبیر کل حزب اعتماد ملی و افراطی نامیدن دیگر احزاب اصلاح‌طلب، اختلافی را که در مرحله اول کمی پنهان مانده بود، این بار به صورت آشکارتری مشخص کرد به طوری که برخی مجامع اطلاع‌رسانی از کنار کشیده شدن سران ستادهای ائتلافی این طیف خبر دادند. با نزدیک شدن به دور دوم انتخابات و با وجود اختلافات شدید حزبی، در شعار انتخاباتی این طیف، کنترل گرانی و ایجاد رونق اقتصادی جزو محور‌ی‌ترین برنامه‌های کاری اعلام شده است. این گروه با استفاده از یک شیوه جدید تبلیغی تلاش کرده است در عین اختلافات با تکیه بر رقابت سالم، حل مشکلات مردم را ملاک قرار دهد. اصلاح‌طلبان در این دوره با تکیه بر این که نتوانستند در مرحله اول مقابل اصولگرایان با قدرت ظاهر شوند، تلاش دارند با حضورشان در چنین مرحله‌ای حضور کمرنگ خود را در این دوره پررنگ‌تر کنند. البته اختلاف نظرات میان گروه‌های اصلاح‌طلب مورد انتقاد اعضای این طیف قرار گرفت تا آنجا که جمیله کدیور، رئیس دوره‌ای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات با اشاره به اختلافات و مصاحبه همفکرانش علیه یکدیگر اعلام کرد که مهمترین اولویت کاری سال 1387 جبهه اصلاحات، پرداختن به گروه‌های دوم خردادی است که در آستانه انتخابات علیه جبهه اصلاحات مصاحبه می‌کنند. اما در عین چنین موضعگیری‌هایی از سوی برخی اصلاح‌طلبان، عبدالله رمضان‌زاده سخنگوی دولت هشتم و عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت در جهت متحد شدن اصلاح‌طلبان برای حضور پرشور در انتخابات تاکید کرده است که شعار انتخاباتی این طیف بهبود وضعیت اقتصادی و نحوه هزینه کردن حساب ذخیره ارزی است.
کد خبر: ۱۶۹۸۳۵

وی حتی اعلام کرده که مردم در عین اختلافات ایجاد شده میان طیف‌های اصلاح‌طلب از آنان رویگردان نیستند و قطعا در پای صندوق‌های رای حاضر می‌شوند.

این عضو اصلاح‌طلب با تکیه بر شعارهایی چون حل مشکلات اقتصادی و نقش دولت گذشته در بهبود وضعیت مردم، اعلام کرده که باید تلاش شود افرادی به مجلس راه یابند که موثر واقع شوند.

اصولگرایان به دنبال انسجام بیشتر

اما از سوی دیگر، طیف رقیب اصلاح‌طلبان موسوم به اصولگرایان در این مرحله از انتخابات با منسجم‌تر کردن نیروهای مطلوب و مشخص کردن فهرست‌های واحد و ارائه برنامه‌های دقیق‌تر از آنچه قبلا ارائه کرده، تلاش دارد تا جدی‌تر از دفعات قبل، وارد میدان شود.

این جریان فکری با برگزاری همایش‌های متعدد و تلاش گسترده در معرفی کاندیداهای باقیمانده خود، مهمترین اولویت خود را در سال آتی، مبارزه با مفاسد اقتصادی و توسعه و ترویج فرهنگ ایرانی-  اسلامی دانسته است.

این طیف برطرف کردن مشکلات فرهنگی، نظام آموزشی، مبارزه با تورم، گرانی، بیکاری و ایجاد اشتغال و تلاش جهت اجرایی شدن اصل 44 قانون اساسی را محور برنامه‌های خود قرار داده اما تاکید کرده است که آنچه ممکن است دولت را به چالش بکشاند، نارضایتی مردم است که باید مهمترین اولویت‌ها، قطعا جلب نظر مردم باشد.

اصولگرایان در سایه  اتحاد بیشتر میان همفکرانشان به تلاش و کوشش دولت برای رفع مشکلات نیز اشاره کرده‌اند، ولی در شعارهای تبلیغاتی خود اعلام داشته‌اند، امیدوارند دولت با اصلاح برخی از امور، حرکت خود را در این جهت پرشتاب کند.

اصولگرایان همچنین نگاه جدیدی به مسائل زنان و خانواده و مردم‌سالاری در سایه اسلام را از دیگر شعارهای مهم خود عنوان کرده‌اند. این طیف در تجربه‌ای از گذشته با جمع‌بندی دیگر اعضای باقیمانده از همفکرانشان، با ارائه فهرست‌های مشترک و انتشار آن در سطح گسترده، گام دیگری را در انسجام کاری خود برداشته و امیدوار است حالا که در مرحله اول انتخابات توانسته است اکثریتی قدرتمند را از آن خود سازد، در این مرحله نیز بتواند نیروهای خود را وارد قوه مقننه کند تا آنچه را که مردم در اعتماد به این طیف در دور اول انتخابات نشان دادند، در دور دوم نیز تایید کنند و مجلس هشتم با شعار اصولگرایی وارد عرصه دیگر خدمت‌رسانی شود.

بازار داغ نشست‌های خبری و مناظره‌های انتخاباتی کاندیداها 

 در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس هشتم بازار مناظره‌ها و نشست‌های خبری داغ شده است و کاندیداها و احزاب و گروه‌های سیاسی تلاش دارند از فرصت به دست آمده در این جلسات به معرفی توانایی‌ها و ارائه برنامه‌های خود در مقابل رقبا بپردازند.

به گزارش مهر، بر همین اساس انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان نخستین نشست ماهانه خود در سال 87 را به این موضوع اختصاص داده است.

در مراسم مناظره انجمن روزنامه نگاران مسلمان که ساعت 10 روز دوشنبه 2 اردیبهشت در محل دفتر این انجمن برگزار می‌شود، حمید رسایی کاندیدای مورد حمایت جبهه متحد اصولگرایان و علیرضا محجوب کاندیدای مورد حمایت اصلاح طلبان حضور خواهند داشت.

همچنین بسیج دانشجویی دانشگاه تهران روز دوشنبه 2 اردیبهشت مناظره انتخاباتی را با حضور الیاس حضرتی و سهیلا جلودارزاده از کاندیداهای مورد حمایت اصلاح‌طلبان و مهدی کوچک‌زاده و نسرین سلطان‌خواه از کاندیداهای مورد حمایت جبهه متحد اصولگرایان در دور دوم انتخابات مجلس هشتم برگزار می‌کند که این برنامه از ساعت 15 تا 17 در دانشکده حقوق این دانشگاه برپا می‌شود.

همچنین بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت قصد دارد در روز چهارشنبه 4 اردیبهشت برنامه مناظره انتخاباتی بین کاندیداهای اصلاح طلب و اصولگرای حاضر در دور دوم انتخابات مجلس هشتم برگزار کند.

 برنامه مناظره انتخاباتی علیرضا زاکانی و مجید انصاری دو کاندیدای اصولگرا و اصلاح طلب راه یافته به دور دوم انتخابات مجلس هشتم نیز از ساعت 14 تا 16 سه‌شنبه 3 اردیبهشت در دانشکده ادبیات دانشگاه شهید بهشتی از سوی بسیج دانشجویی این دانشگاه برپا می‌شود.

عمده تشکلهای دانشجویی دلیل عدم برگزاری مناظره‌های انتخاباتی را همزمانی ایام انتخابات با امتحانات میان ترم دانشگاهها عنوان کرده‌اند.

همچنین جبهه متحد اصولگرایان نیز نشست تبلیغاتی خود برای حضور در دور دوم انتخابات مجلس هشتم را عصر روز سه شنبه 3‌اردیبهشت ماه در مسجد صاحب الزمان (عج) در اسلامشهر برگزار خواهد کرد که در این نشست 30 نامزد معرفی شده این جبهه برای حضور در انتخابات مجلس هشتم از جمله غلامعلی حداد عادل رئیس مجلس هفتم حاضر خواهند بود.

 آخرین نشست خبری جبهه متحد اصولگرایان قبل از برگزاری دور دوم انتخابات مجلس هشتم نیز صبح روز سه شنبه 3 اردیبهشت با حضور اعضای شورای اطلاع رسانی جبهه متحد در مرکز فرهنگی سید الشهداء تهران برگزار خواهد شد.

همایش بزرگ بانوان اصولگرا بعد از ظهر روز یکشنبه اول اردیبهشت در مسجد الجواد تهران برگزار می‌شود که دکتر احمد توکلی و حجت‌الاسلام مصباحی مقدم نمایندگان تهران در مجلس هفتم و منتخبان این حوزه انتخابیه در مجلس آتی سخنرانان این همایش خواهند بود.

در همین حال حزب اعتماد ملی قصد برگزاری دو همایش در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه این هفته را دارد که حجت الاسلام مهدی کروبی دبیرکل این حزب  به همراه سایر کاندیداهای اصلا‌ح‌طلب حاضر در دور دوم انتخابات مجلس هشتم در آن حضور خواهند یافت.

ستاد ائتلاف اصلاح طلبان نیز دو نشست خبری در روزهای یکشنبه و سه شنبه این هفته خواهد داشت که به ترتیب در روز اول اردیبهشت سید محمد صدر، مجید انصاری، الیاس حضرتی، الهه راستگو و سید محمود دعایی و در روز 3 اردیبهشت اسحاق جهانگیری، علیرضا محجوب، سهیلا جلودارزاده، محمد اشرفی اصفهانی و محمد قمی، پاسخگوی سوالات خبرنگاران خواهند بود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها