سفیر ایران در سازمان ملل:

گزارش آژانس، نادرست بودن اظهارات برخی کشورها را تایید کرد

سفیر و نماینده دایم ایران نزد سازمان ملل تصریح کرد که گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آشکار می‌کند که اظهارات ایران تاکنون همگی درست و ادعاهای برخی کشورها، نادرست بوده و تهران فراتر از تعهداتش با آژانس عمل کرده است.
کد خبر: ۱۶۰۹۳۷

"محمد خزاعی" گفت: گزارش آژانس بین‌المللی انژری اتمی، گزارشی مثبت و نشان دهنده این است که برنامه کاری که میان ایران و آژانس توافق شده بود به انجام رسیده و تمام آن شش مساله باقیمانده نهایی شده و این را گزارش به خوبی روشن می‌کند.

وی اظهارداشت: این گزارش همچنین آشکار می‌کند که اطلاعات آژانس درباره فعالیتهای جاری ایران بسیار شفاف و روشن است.

سفیر ایران در سازمان ملل با اشاره به شیطنت‌های خبری برخی رسانه‌های وابسته به دولتهای سلطه‌جو گفت: نکته جالب این است که برخی رسانه‌های آمریکایی و انگلیسی که به نظر می‌رسد بیشتر نظرات دولت هایشان را اعلام می- کنند، سعی دارند این گزارش آژانس را تحت تاثیر قرار دهند، اما واقعیت این است که فکر می‌کنم اگر به متن گزارش مراجعه کنند می‌بینند هیچ یک از مسایلی که مورد بحث در برنامه کاری بوده، باقی نمانده و همه از نظر آژانس ختم و نهایی شده است.

خزاعی در خصوص فشارها به البرادعی پیش از انتشار این گزارش اظهارداشت برخی کشورها که روی این قضیه خیلی حساس هستند، حتی منتظر گزارش آژانس هم نشدند چون پیش بینی می‌کردند گزارش آژانس تاییدکننده همکاریهای ایران است و در نتیجه آنان حتی پیش نویس قطعنامه را قبل از آنکه گزارش آژانس منتشر شود، تهیه و کار روی آن را آغاز کردند.

وی افزود: فشارهای سیاسی روی مدیر کل آژانس هم که محرز است و خود ایشان هم اظهارکردند و این موضوع در کنار کارهای رسانه‌ای برخی از این کشورها، به وضوح روشن می‌کند که یک هجوم سیاسی و تبلیغاتی را برخی‌ها که مخالف همکاری سازنده ایران و آژانس و مخالف اعتبار و حیثیت آژانس هستند، آغاز کرده‌اند.

سفیر ایران در سازمان ملل گفت: ممکن است آنها بتوانند یک مقداری جو- سازی کنند، اما تصور نمی‌کنم که بتوانند ماهیت همکاری مثبت ایران و آژانس را خدشه‌دار کنند.

خزاعی درباره اثرات این گزارش روی پیش نویس قطعنامه جدید ضد ایرانی اظهار داشت: یک سری کشورها هستند که برای آنها فرقی ندارد گزارش آژانس چه باشد و این موضوع را نیز در اظهارات و اقداماتشان آشکار کرده‌اند اما به طور منطقی باید این گزارش روی بقیه اعضا تاثیر بسیار مثبتی داشته باشد.

وی افزود: این تاثیر از آن جهت است که آن مبانی که توسط برخی کشورها طرح و باعث کشانده شدن پرونده به شورای امنیت شده بود، کاملا حل شده و آژانس نیز بر این موضوع تاکید کرده است.

سفیر ایران در سازمان ملل گفت: ایران بر اساس همکاریهای قبلی تمام آن شش موضوع را حل و در واقع مبنای بحث پرونده هسته‌ای ایران در شورای امنیت اساسا از بین رفت.

خزاعی تصریح کرد: به این ترتیب نه مبنای منطقی و نه مبنای حقوقی برای ادامه این بحث در شورای امنیت وجود نخواهد داشت مگر اینکه آن معدود کشورها بخواهند به سیاسی کاری خود ادامه دهند که این دور از انتظار نیست.

وی افزود: در جلسه‌ای هم که من با تعداد زیادی از اعضای شورای امنیت داشتم کاملا نشان می‌داد که وقتی گفته می‌شد گزارش به نظر مثبت است و شش مساله کاملا بسته شده، همه آنها می‌گفتند که بنابر این نباید اساسا بحث در شورای امنیت مطرح شود و خوشبختانه گزارش حاوی این نکته است و من فکر می- کنم اگر اعضای شورای امنیت به طور منطقی و بر مبنای استانداردهای بین- المللی بخواهند در شورای امنیت بحث کنند قطعا باید نظر گزارش را بپذیرند.

سفیر ایران در سازمان ملل اظهارداشت همچنین نباید نهادهای دیگری به موازات آژانس روی بحث هسته‌ای ایران اظهار نظر و اعمال فشار کند.

وی اشاره کرد که گزارش آژانس اثبات می‌کند برنامه هسته‌ای ایران صلح آمیز است و هیچ نشانه‌ای مبنی بر انحراف وجود ندارد.

خزاعی گفت: همچنین در این گزارش نیز همانند گزارش‌های قبلی اعلام شده که پروسه بازفرآوری در ایران وجود نداشته است و خود این نشان می‌دهد که برخی مباحث مطروحه در قطعنامه قبلی، فاقد وجاهت قانونی است.

وی افزود: همچنین از آنجا که برخی از اعضای شورای امنیت نگران مثبت بودن گزارش و اعلام آن مبنی بر همکاری‌های شفاف و بسته شدن شش موضوع بودند، درست چند روز قبل از انتشار گزارش اتهامات جدیدی را متوجه ایران کردند.

ایرنا

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها