البته با همین اطلاعات موجود فقط می شود به شکل کلی ، خوب یا بد بودن نحوه جدید پذیرش دانشجوی پزشکی را بررسی کرد.
دانشجویان پزشکی پذیرفته شده از مقطع لیسانس به دلیل آشنا بودن با مسائل اجتماعی و علایقشان ، از سرعت یادگیری بیشتری برخوردارند. در صورتی که افراد در دوره دبیرستان با رشته پزشکی آشنایی کافی ندارند؛ ولی یک فارغ التحصیل لیسانس ، با مسائل بیشتر آشناست و معضلاتی را که ممکن است دانشجوی پذیرفته شده از دیپلم داشته باشد، ندارد.
دکتر حسین شهریاری ، عضو کمیسیون بهداشت مجلس در گفتگو با «جام جم» ادامه می دهد: این نوع از پذیرش دانشجوی پزشکی سال هاست در امریکا اجرا می شود و به نظر می رسد مناسب باشد.
شهریاری به شاخص های انتخاب آگاهانه متقاضی این رشته در مقطع کارشناسی نسبت به دبیرستان ، افزایش کارایی داوطلب ، حذف سهمیه ها و... اشاره می کند و معتقد است: طی بررسی هایی که در یکی از دانشکده های پزشکی داشتیم ، مشاهده کردیم متوسط معدل پذیرفته شدگان با سهمیه رشته پزشکی نسبت به معدل پذیرفته شدگان آزاد بسیار پایین است. بنابراین در این نحوه از پذیرش داوطلب ، امکان اعمال سهمیه کمتر خواهد بود و این مساله بخصوص در رشته حساسی مثل پزشکی بسیار بااهمیت است.
دکتر جبرئیل سراجی ، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز می گوید: موفقیت طرح به نوع برنامه ریزی آموزشی مناسب بستگی دارد.
وی ادامه می دهد: در حال حاضر بجز آزمون ، معیاری برای پذیرش دانشجوی پزشکی وجود ندارد تا بتوان شرایط یکسانی را برای تمامی داوطلبان فراهم کرد.
وی با تاکید بر این که پذیرش درست و مناسب دانشجوی پزشکی از مقطع لیسانس می تواند صددرصد در آموزش پزشکی تاثیرگذار باشد، معتقد است: این طرح موجب ایجاد تحول در دانشگاه های علوم پزشکی می شود.