رئیس کمیسیون خانواده و عضو شورای اسلامی شهر یزد:

تقویت بنیان خانواده یک ضرورت راهبردی است

تعیین تکلیف ۵۵۴۸ واحد نهضت ملی مسکن یزد تا دهه فجر

مدیرکل راه و شهرسازی استان یزد از برنامه‌ریزی برای تعیین تکلیف ۵۵۴۸ واحد نهضت ملی مسکن تا دهه فجر امسال خبر داد و گفت: در میان متقاضیان تأیید نهایی‌شده، ۲۴ درصد غیربومی‌اند؛ موضوعی که بر بازار اجاره و مسکن استان نیز تأثیرگذار است.
کد خبر: ۱۵۳۶۶۵۳

به گزارش خبرنگار جام‌جم آنلاین یزد، احسان خواجه‌رضایی، مدیرکل راه و شهرسازی استان یزد، در نشست خبری مدیران حوزه مسکن استان با تشریح آخرین وضعیت اجرای طرح‌های نهضت ملی مسکن، اظهار کرد: با هدف کاهش نارضایتی متقاضیان، مجموعه مدیریت استان تلاش کرده روند اجرای پروژه‌ها متوقف نشود، هرچند در برخی موارد به دلیل تأخیر در پرداخت آورده‌های مردمی یا افزایش هزینه‌ها، نارضایتی‌هایی نیز بروز کرده است.

وی با بیان این‌که سیاست استان، پیشبرد پروژه‌ها با اتکا به آورده متقاضیان و تکمیل نهایی با تسهیلات بانکی است، افزود: این رویکرد باعث می‌شود متقاضیان دیرتر وارد فرآیند بازپرداخت اقساط بانکی شوند.

خواجه‌رضایی درباره تأخیرهای ناشی از عملکرد برخی پیمانکاران گفت: در حجم گسترده ساخت‌وساز نهضت ملی مسکن، بروز موارد محدودی از تأخیر طبیعی است، اما در صورت غیرمجاز بودن تأخیرها، مطابق مفاد قرارداد، جرایم از پیمانکاران کسر خواهد شد. به گفته وی، همین موضوع از دلایل تأخیر در تحویل برخی پروژه‌ها مانند دانه‌سا و شهید محمدخانی بوده است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان یزد با اشاره به تأمین زمین برای اجرای این طرح گفت: تاکنون حدود چهار هزار هکتار زمین برای نهضت ملی مسکن در استان احصا شده و در این راستا، ۳۲۷ جلسه کمیته آماده‌سازی برگزار، ۴۳ طرح تهیه و ۲۱ قرارداد جانبی منعقد شده است.

وی با ارائه آماری از وضعیت متقاضیان افزود: در مجموع ۱۶۲ هزار نفر در استان ثبت‌نام کرده‌اند که حدود ۱۲۰ هزار نفر تأیید اولیه و در نهایت ۵۰ هزار نفر به دلیل احراز شرط سکونت پنج‌ساله، تأیید نهایی شده‌اند. از این تعداد، تاکنون ۳۶ هزار و ۱۸۶ نفر آورده اولیه را واریز کرده و پروژه‌های آنان وارد مرحله ساخت شده است.

خواجه‌رضایی خاطرنشان کرد: ۲۴ درصد از متقاضیان تأیید نهایی‌شده نهضت ملی مسکن و زمین‌های طرح جوانی جمعیت در استان یزد غیربومی هستند، ضمن آن‌که حدود ۷۰ هزار متقاضی غیربومی که رد شده‌اند نیز از طریق بازار اجاره، بر وضعیت مسکن استان تأثیر می‌گذارند.

وی همچنین از برنامه استان برای تحویل پروژه‌ها در دهه فجر امسال خبر داد و گفت: در این ایام، ۷۶۸ واحد تکمیل‌شده، هزار و ۱۸۰ واحد در حال ساخت تدریجی و سه هزار و ۶۰۰ قطعه زمین آماده‌سازی‌شده در قالب نهضت ملی مسکن تعیین تکلیف و به متقاضیان واگذار خواهد شد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان یزد، مهم‌ترین چالش پیش‌روی طرح‌های مسکن را موضوع زیرساخت‌ها دانست و تأکید کرد: در قانون جهش تولید مسکن، وظایف همه دستگاه‌ها مشخص شده و تحقق رضایت مردم، نیازمند هم‌افزایی همه نهادهای خدمات‌رسان است.

وی در بخش دیگری از سخنانش به طرح‌های بازآفرینی شهری اشاره کرد و گفت: تعهد استان یزد در نوسازی ۸۱۰۰ واحد بوده که تاکنون ۷۱۳۹ واحد آن محقق شده و استان با پیشرفت ۸۹ درصدی، پس از تهران و قم در رتبه برتر کشور قرار دارد. همچنین در سال نخست برنامه هفتم توسعه، تعهد نوسازی ۱۲۰۰ واحد با تحقق ۱۴۰۵ واحد، معادل ۱۱۷ درصد، فراتر از برنامه انجام شده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها