دولت کره جنوبی می گوید، گروگان های آزاد شده این کشورکه توسط طالبان ربوده شده بودند، باید بخشی از هزینه های پرداخت شده بابت آزادی خود را بپردازند.
کد خبر: ۱۴۴۳۴۸
به گزارش شبکه بی بی سی ، مقامات کره جنوبی به اتباع خود که از اسارت طالبان در افغانستان آزاد شده اند، گفته اند که باید بخشی از هزینه آزادی خود را بپردازند.
19 گروگان باقی مانده کره جنوبی که به مدت شش هفته در اسارت طالبان بودند، روز یکشنبه 2 سپتامبر به کشورشان بازگشتند.
یک سخنگوی ریاست جمهوری کره جنوبی اعلام کرد ، دولت این کشور برخی از مخارج مانند، هزینه بلیت هواپیمای این افراد و همچنین هزینه انتقال جسد دو گروگان به قتل رسیده را از آنها وصول خواهد کرد.
این درخواست درحالی مطرح می شود که برخی منابع طالبان از دریافت 20 میلیون دلار باج بابت آزاد کردن شهروندان ربوده شده کره ای خبر داده اند.
23 شهروند کره جنوبی که برای یک کلیسا کار می کردند، ماه ژوییه گذشته در نزدیکی شهر صفا در ایالت غزنی افغانستان، توسط طالبان ربوده شدند.
طالبان دو نفر از گروگان های مرد را در همان روزهای اول کشتند و دو گروگان زن را که بیمار بودند، بعد از چند هفته آزاد کردند.
دولت کره جنوبی، هیات بلندپایه ای را برای مذاکره مستقیم با طالبان به افغانستان اعزام کرد.
سه دوره مذاکره مستقیم نمایندگان دولت کره جنوبی با طالبان برای دست یافتن توافق برای آزاد کردن 19 گروگان باقی مانده ، انجام شدند.
طالبان می گویند ، برای آزاد کردن گروگان ها از کره جنوبی تعهد گرفته اند که نیروهای خود را از افغانستان خارج کرده و دیگر مبلغ مسیحی به این کشور نفرستد.
کره جنوبی از تصمیم خود برای مذاکره با طالبان دفاع کرده و بار دیگر ادعا کرده که هیچ پولی بابت آزادی گروگانها به طالبان داده نشده است.
اما یکی از نمایندگان طالبان که ناظر این مذاکرات بوده است ، گفت : کره جنوبی 20 میلیون دلار به آنها پرداخت کرده است.
گروگان ها پس از آزادی و بازگشت به کشورشان در سالن فرودگاه بارها تعظیم کرده و از هم وطنان خود پوزش طلبیدند.
سخنگوی این گروه با صدایی لرزان گفت که آنها از صمیم قلب مدیون مردم کره هستند.
این گروه هشدارهای دولت کره جنوبی را درباره سفر نکردن به افغانستان نادیده گرفته بود.