وزیری هامانه: سهمیه های تعیین شده برای 85 درصد نیاز مردم کفایت می کند

ایسنا: بر اساس برآوردهای انجام شده سهمیههای تعیین شده برای 80 تا 85 درصد نیاز مردم کفایت میکند بنابراین برای واردات بنزین آزاد نیاز است حداقل دو ماه از زمان سهمیهبندی بگذرد تا پس از تجزیه و تحلیل اطلاعات تصمیمگیری درستی انجام شود.
کد خبر: ۱۳۸۸۸۷

سیدکاظم وزیری هامانه وزیر نفت اظهار کرد: برای واردات بنزین آزاد بودجهای در نظر گرفته نشده بلکه باید از منابع داخلی شرکت ملی نفت استفاده کنیم و یا برنامهریزی شود بخش خصوصی بنزین آزاد وارد کند.
وی در خصوص وضعیت سیستم اطلاعرسانی کارت هوشمند سوخت افزود: از دو هزار و 260 جایگاه حدود هزار و 900 جایگاه به سیستم اطلاعرسانی متصل هستند در این راستا برخی از تلمبهها هنوز به شبکه تلفن وصل نیستند و نمیتوانند اطلاعات را منتقل کنند که در حال جمعبندی و رفع نواقص هستیم.
وزیر نفت درباره هزینه بنزین آزاد وارداتی توضیح داد: در حال حاضر 2.5 میلیارد دلاری که در بودجه 86 برای واردات بنزین در نظرگرفته شد بخشی از آن مصرف شده و نسبت به مبلغ اولیهای که پیشبینی میشد سه تا چهار میلیارد دلار بیشتر نیاز به واردات بنزین داشته باشیم تصمیم خاصی گرفته نشده است.
وی درباره اعتبار دو میلیارد دلاری شورای اقتصاد برای پالایشگاهسازی توضیح داد: این هزینه در مجموع کارهای مربوط به پالایشگاه، خطوط لوله، جایگاهها و انبارهای نفت استفاده میشود. این سرمایهگذاری موجب حجیم شدن دولت نمیشود و پالایشگاهها قابل واگذاری به بخش خصوصی هستند. در حال حاضر به جز دو مورد پالایشگاه سایر آنها به دلیل عمر زیاد زیانده هستند و این سرمایهگذاری دو میلیارد دلاری برای این است که اشکالات آنها برطرف شود و به سوددهی برسند تا قابل واگذاری شوند.
به گفته او ساخت دو پالایشگاه در بندرعباس، توسعه پالایشگاه اصفهان و اراک و همچنین پالایشگاههای شیراز و تبریز در برنامه است.
وزیر نفت درباره سهمیهبندی بنزین و تهدید کشورهایی مانند آمریکا و اسرائیل توضیح داد: در ایران سهمیهبندی بنزین صورت گرفته که موجب پایین آمدن مصرف خواهد شد و از این بابت کاملا ایمن هستیم.
وی درباره تاثیر تحریم در تامین منابع مالی و فاینانس پروژهها گفت: البته مشکلاتی در این خصوص ایجاد شده ولی اعتبارات داخلی و حساب ذخیره ارزی وجود دارد که در صورت تصمیمگیری دولت این مشکلات جبران خواهند شد.
وی با تاکید بر اینکه درباره افزایش سهمیه بنزین فعلی بحثی وجود ندارد، گفت: در خصوص این موضوع که ممکن است زمانی واردات بنزین کاملا حذف شود و فقط بنزین تولید داخل سهمیهبندی شود بهتر است یک تا دو ماه بعد که اطلاعات بیشتری به دست آوردیم تصمیمگیری کنیم.
وزیر نفت در خصوص پروژه یادآوران و احتمال حضور شل خاطرنشان کرد: تیم مذاکرهکننده ایرانی به تازگی از مذاکرات یادآوران و پارس شمالی برگشتهاند که پیشرفت در این زمینه مناسب بوده و امیدواریم به زودی منجر به عقد قرارداد شود.
وی همچنین درباره آخرین تحولات خط لوله صلح توضیح داد: تیم مذاکرهکننده که در چند روز گذشته به هند رفته بود در مذاکرات سه جانبه حضور یافت برخی از مشکلات قراردادی بین سه طرف حل شد و در مواردی نیز هنوز اختلاف وجود دارد بنابراین لازم است مذاکره ادامه پیدا کند. همچنین هند و پاکستان روی مساله ترانزیت و نحوه انتقال گاز با هم به تفاهم قطعی نرسیدهاند ولی در مجموع به نظر میرسد روند مذاکرات مثبت است و از این بابت که مذاکرات به بنبست برسد نگرانی وجود ندارد.
به گفته او قیمت گاز در خط لوله صلح قبلا توافق شده ولی در تمام قراردادهای صادرات گاز دوره تجدیدنظر فرمول قیمت پیشبینی میشود در این مورد نیز باید به تفاهم برسیم. پیشنهاد ایران برای این دوره سه ساله بوده است. براساس اطلاعات موجود امید زیادی وجود دارد که قرارداد در برنامه زمانبندی شده نهایی شود.
وی در ادامه توضیح داد: فروش LNG به بخش خصوصی هند هم یکی از موضوعاتی است که مطرح شده در این زمینه با توجه به این که قرارداد فعلی هندوستان از لحاظ قیمت با مشکل مواجه شده بخش خصوصی آنها داوطلب هستند قرارداد به آنها منتقل شود ما نیز پیشنهاد آن را پذیرفتهایم و دو طرف مذاکره میکنند که در صورت توافق دو دولت ایران و هند و همچنین تفاهمی که باید با بخش خصوصی به انجام برسد قرارداد منعقد و اجرایی شود.
وی درباره چگونگی فعالیت ونزوئلا در ایران توضیح داد: ونزوئلا فقط در بخش پتروشیمی ایران سرمایهگذاری کرده است.
وزیری هامانه با اشاره به اینکه تولید نفت خام ایران قطعا بالاتر از سهمیه است خاطرنشان کرد: در خصوص رعایت عملی شدن اصل 44 قانون اساسی لیست 21 شرکت به وزارت امور اقتصادی و دارایی داده شده و هر دو وزارتخانه در حال بررسی این لیست هستند و دقیقا نحوه واگذاریها مشخص شود زیرا این شرکتها باید به بورس بروند و سهام آنها به بخش خصوصی داده شود.
وی درباره صادرات گاز ایران به اروپا توضیح داد: خط لوله ناباکو برای انتقال گاز به اروپاست و در حال حاضر سوئیس و اتریش با ما قرارداد امضا کردهاند و قرار است شرکت OMV نیز با ترکیه مذاکره و راه نتقال گاز به اروپا را هموار کند. اروپا به شدت به دنبال گاز ایران است.
وزیریهامانه در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا اجازه انتقال گاز ایران از ترکیه به اروپا را میدهد؛ خاطرنشان کرد: آمریکا خیلی کارها را نمیخواهد اجازه دهد ولی نمیتواند، به همین منظور برنامهریزیهای مختلف ایران مانند سهمیهبندی براساس نیاز کشورمان انجام میگیرد و ارتباطی به سایر کشورها و تحریم ندارد.
وی تاکید کرد: تاکنون هیچ کس احتمال تقلب در کارت هوشمند را نداده است و امنیت کامل درباره این کارتها وجود دارد. همچنین در مورد سهمیه بنزین خبرنگاران به عنوان گروهی که تحرک بیشتری دارند در حال بررسی و یافتن راه حل هستیم.
وزیر نفت درباره کمیته مشترک ایران و عراق برای توسعه مشترک میادین توضیح داد: کمیسیون این موضوع را بررسی کرده و میدانها مشخص شدهاند و لازم است برای هر کدام از آنها با عراق صحبت کنیم و مشاور مورد تایید دو طرف انتخاب و کار آغاز شود.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها