1000 مگاوات برق نیروگاه اتمی بوشهر آذرماه وارد مدار می شود

فارس: وزیر نیرو گفت: طبق وعده سازمان انرژی اتمی قرار است یک هزار مگاوات برق نیروگاه بوشهر آذرماه وارد مدار شود که با این کار در امر برق رسانی به بوشهر، فارس و خوزستان شاهد تحول جدی خواهیم بود.
کد خبر: ۱۳۸۱۸۵

پرویز فتاح امروز دوشنبه در یک نشست خبری اظهار داشت: تا 10 روز آینده ظرفیت بالفعل تولید برق کشور به 35هزار و 360 مگاوات خواهد رسید و طبق برنامه ریزی وزارت نیرو در تولید برق کمبودی وجود نخواهد داشت و حتی شاید بتوانیم در اوج مصرف ذخیره برق نیز داشته باشیم و به رکورد جدیدی دست یابیم.
وی اضافه کرد: اما باید توجه داشت که بنا به دلایلی چون اختلال در توزیع و عمر بالای شبکه برق خاموشی ها پراکنده در کشور وجود خواهد داشت.
وزیر نیرو ظرفیت نصب شده برق کشور را 45هزار و 500 مگاوات عنوان کرد و افزود: تا پایان سال جاری با افتتاح واحدهای حرارتی ظرفیت این بخش به 4هزار مگاوات خواهد رسید. البته 1150 مگاوات نیز برق آبی تا پایان امسال به شبکه برق افزوده خواهد شد.
وی میزان برق تولیدی توسط بخش غیردولتی و خصوصی در سال جاری را 1850 مگاوات دانست و افزود: پیش بینی می شود مصرف برق در مردادماه (اوج مصرف) به بیش از 36هزار مگاوات برسد.امیدواریم با مدیرت شبکه و واردات کمبود احتمالی را در تابستان جبران کنیم.
وی به رشد 6 درصدی مصرف انرژی در سه ماهه نخست سال جاری نسبت به سال 85 اشاره و عنوان کرد: سال گذشته بیشترین مشکل برق مربوط به استان فارس بود که این مشکل امسال به کمترین میزان خود رسیده است.
وی مشکلات شبکه برق های غیر مجاز در حواشی شهرها، خطوط توزیع و انتقال را از جمله مشکلات عدیده وزارت نیرو و در جنوب شرقی کشور بیان کرد و گفت: طوفان و بارندگیهای اخیر بیشترین خسارت را به شبکه برق و آبرسانی وارد کرده است.
فتاح در مورد نیروگاه اتمی بوشهر نیز اظهار داشت: طبق وعده سازمان انرژی اتمی قرار است یک هزار مگاوات برق این نیروگاه آذرماه وارد مدار شود که با این کار در امر برق رسانی به بوشهر، فارس و خوزستان شاهد تحول جدی خواهیم بود.
وی ادامه داد: چنانچه این واحد نیروگاه اتمی وارد مدار تولید برق کشور نشود سال آینده درحوزه تأمین برق بوشهر مشکل جدی خواهیم داشت.
وزیر نیرو به بدهی وزارت نیرو به پیمانکاران این بخش اشاره و عنوان کرد: متأسفانه در بودجه سال جاری مبلغ 4100 میلیارد تومان از محل بودجه عمران و غیره که اکثرا به حوزه وزارت نیرو مربوط میشد کسر شد که این امر مشکلات عدیده ای در تسویه حساب با پیمانکاران وزارت نیرو ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: قرار بود 35درصد بودجه مربوط به وزارت نیرو تخصیص داده می شد که متأسفانه تنها 20 درصد این بودجه به وزارت نیرو تخصیص داده شده است.
فتاح تأکید کرد: از محل تأمین بودجه وزارت نیرو فروش 800 میلیارد تومانی اوراق مشارکت 4500 میلیارد تومان کمک دولتی و 900 میلیون دلار از محل حساب ذخیره ارزی بدهی پیمانکاران پرداخت شود.
وی گفت: در بند «ج» تبصره 11 قیمت یک کیلو وات برق 642 ریال ذکر شده که نرخ تکلیفی از این رقم کسر و به عنوان بستانکاری به وزارت نیرو پرداخت خواهد شد که پیش بینی می کنیم از این محل 208 میلیارد کیلو وات ساعت برق فروخته و 2500 میلیاردتومان به وزارت نیرو پرداخت شود.
وی ادامه داد: قیمت هر کیلو وات برق برای مشترکان از 15 به 16.5 تومان افزایش یافته است.
وزیر نیرو در مورد اجرای اصل 44 قانون اساسی در این وزارت نیز افزود: 8 نیروگاه بیستون، سهند، آبادان، سنندج، کرمان، شیروان، دماوند و خلیج فارس آماده واگذاری به بورس هستند.
وی از طرح اصلاح شبکه برق کشور به دولت خبر داد و گفت: طبق این طرح شبکه های برق که در برخی موارد عمری 50 ساله دارند اصلاح خواهند شد. معتدیم که می توان ظرف 4 سال شبکه برق آبی کشور را اصلاح کرد.
وی درمورد تأمین برق شهرک های صنعتی کشور نیز اظهار اشت:در این باره کمیتهای با ریاست سازمان مدیریت و برنامه ریزی، وزارت نیرو و صنایع تشکیل شد و قرار است که وزارت نیرو برا یاین شهرکها نیروگاه احداث و آن را به وزارت صنایع واگذار کند.
وزیر نیرو در ادامه با ارائه گزارش عملکرد 3 ماهه وزارت نیرو گفت: میزان بارندگی طی 9 ماهه گذشته 263 میلیمتر بود که نسبت به دوره 38 ساله که 239 میلیمتر بود 10 درصد و سال گذشته 27 درصد رشد داشته است.
وی افزود: هم اکنون در 202 سد مخزنی کشور 26 میلیارد متر مکعب آب ذخیره شده است. ظرفیت 202 مخزنی کشور 34 میلیارد متر مکعب می باشد.
فتاح تأکید کرد: با وجود بارندگی مناسب سال جاری آبگیری برخی از سدهای مناطق کشور بسیار اندک بود. به عنوان مثال سد میناب یا استقلال تنها 52 میلیون متر مکعب آبگیری شد در حالی که گنجایش آن 300 میلیون متر مکعب است بنابراین برای جلوگیری از بروز مشکل کم آبی از هم اکنون تدابیر لازم اتخاذ شده است.
وی ادامه داد: سد جیرفت کرمان نیز با ظرفیت 370 میلیون متر مکعب تنها توانسته کمتر از یک سوم ظرفیت خود آبگیری کند.
وزیر نیرو تأکید کرد: 28 سد در کشور متر از 50 درصد ظرفیت خود آبگیری شده اند.
وی در مورد آبرسانی به شهر مشهد به ویژه در ایام تابستان که جمعیت آن 3 برابر می شود به افتتاح طرح آبرسانی از سد دولتی به این شهر در سال آینده خبر داد و افزود: این طرح اکنون 70 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
وزیر نیرو و شاخص بهرهمندی آب شهری در کشور را 98 درصد آب روستایی را 69 درصد بیان کرد و افزود: هم اکنون 13 میلیون مشترک شهری و روستایی آب در کشور وجود دارد. وی مطلوبیت آب بهداشتی در شهرها را 98 درصد و در روستا 95 درصد عنوان کرد و گفت: این شاخص در منطقه در دنیا یکی از شاخصهای خوب به شمار می رود.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها