چه میخواهیم؟
گوجه فرنگی تازه: یک کیلو
غوره تازه: یک کیلو
روغن مایع: 3 قاشق غذاخوری
چهجوری بپزیم؟
چوب غوره را گرفته، خوب شسته و وقتی آب اضافهاش رفت در غذاساز یا مخلوطکن ریخته و له میکنیم. سپس در صافی ریخته و کمی از آبش را میگیریم و کنار میگذاریم. (نباید فشار دهیم و آبش را زیاد بگیریم. تفاله غوره باید کمی آبدار باشد.) گوجه را هم خوب شسته و وقتی آب اضافهاش رفت آن را هم در مخلوطکن یا غذاساز ریخته و له میکنیم و با تفاله غوره در مخلوطکن ریخته و خوب با هم مخلوط میکنیم تا کاملا یکدست شود. آن را در قابلمه بزرگ و نچسبی ریخته و روی حرارت زیاد میگذاریم تا وقتی که جوش بیاید. سپس حرارت را متوسط کرده و در قابلمه را میگذاریم و چند دقیقه یکبار هم میزنیم تا ته نگیرد. بعد از حدود دو ساعت و زمانی که رب غلیظ شد دوباره حرارت را زیاد میکنیم و در نهایت روغن را اضافه کرده و بعد از کمی جوشیدن از روی حرارت برمیداریم تا خنک شود. سپس این چاشنی خوشمزه را در ظرف شیشهای تمیز و درداری ریخته و در یخچال گذاشته و در طبخ انواع غذاهای خورشتی و خوراک از آن استفاده کنید.
نکتههای مهم آشپزی:
غوره باید عسگری و بیدانه باشد در غیر اینصورت باید هسته آن را بعد از لهکردن جدا کنیم و زحمت زیادی دارد و اگر این کار را نکنیم هستههای خردشده، رب را تلخ میکند.
به جای روغن مایع میتوانیم از روغن حیوانی یا کره استفاده کنیم که طعم بسیار خوبی به رب میدهد؛ البته میتوانیم کلا روغن را حذف کنیم.
میزان گوجه و غوره باید یکسان باشد؛ مثلا اگر غوره دوکیلو است گوجه نیز باید دوکیلو باشد.
منبع: ضمیمه چاردیواری روزنامه جامجم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد