چه میخواهیم؟
سیب گلاب ریز: یک کیلو
آب:3 لیوان
شکر: 3 لیوان
آبلیمو تازه: نصف فنجان
زعفران دمکرده: یک قاشق غذاخوری
گلاب: نصف فنجان
چهجوری بپزیم؟
ابتدا سیبهای گلاب را تمیز شسته و از انتها با چاقویی تیز و نازک، هستهها را درمیآوریم طوری که سیب نشکند و دم آن جدا نشود.
در ظرف گودی کمی آب و آبلیمو ریخته و سیبها را در آن میگذاریم تا سیاه نشود. (باید آب روی سیبها را بگیرد) در قابلمه مورد نظرمان آب و شکر را ریخته و وقتی جوش آمد، سیبها را در آن ریخته و روی حرارت کم میگذاریم تا آب مربا کمشده، پخته و قوام بیاید. وقتی از پختن و جاافتادن مربا مطمئن شدیم در آخرین مرحله و قبل از اینکه مربا را از روی حرارت برداریم زعفران دمکرده و گلاب را روی تمام قسمتهای مربا ریخته و بعد از چند دقیقه از روی حرارت برداشته و اجازه میدهیم خنک شود، سپس مربا را در ظرف مسطحی میریزیم طوریکه روی هم قرار نگیرد و له نشود. در نهایت این مربای خوشطعم با ظاهری بامزه را سر میز صبحانه با نان تازه و کره سرو میکنیم.
نکتههای مهم
****میتوانیم پوست سیبها را بگیریم که در این صورت زمان پخت کمتر میشود اما باید با دقت بیشتری آن را بپزیم تا له نشود.
****اگر قابلمه لعابی باشد نتیجه خیلی بهتری میگیریم.
****نشانه قوام آمدن مربا، شهدغلیظ و کشدار آن است در غیر این صورت خیلی زود آب میاندازد یا کپک میزند.
****حرارت کم باعث میشود پوست سیبها هنگام پخت ترک نخورد و زیبایی خودش را حفظ کند.
منبع: ضمیمه چاردیواری روزنامه جامجم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد