در ادامه با چهار قانون غذایی اصلی در ژاپن که میتوانند در سلامت شما نیز نقش داشتهباشد، آشنا میشوید.
غذاخوردن در مقادیر کم: برای مقاومت در برابر وسوسهشدن، ژاپنیها غذا را در مقادیر کم سرو میکنند.
اولین گامی که میتوانید برای یک رژیمغذایی سالم بردارید این است که بشقابهای استاندارد را با بشقابهای کوچک جایگزین کنید حتی اگر بخواهید هم نمیتوانید غذای زیادی را در یک ظرف کوچک بریزید.
بهتر است برای موفقیت، از این برنامه پیروی کنید: در هفته اول یک پنجم و در هفته دوم یک چهارم وعده غذاییتان را کاهش دهید. به این ترتیب، پس از سه تا چهار هفته میتوانید حجم وعدههای غذاییتان را بدون هیچ تلاشی کمتر کنید.
مصرف محصولات تازه متناسب با فصل: ژاپنی ها فقط از مواد غذایی که آنها را تازهتر و ارزشمندتر و مفیدتر برای هر فصل میدانند استفاده میکنند. برای مثال ژاپنیها در پایان فصل بهار، چای سبز تازه و ماهی قزل آلا و در پاییز، قارچ و ماهی خال مخالی مصرف میکنند. تعداد کمی از ژاپنیها در پاییز توتفرنگی گلخانهای میخرند، فقط به این دلیل که آنها به اندازه محصولات فصلی خوشمزه و سالم نیستند.
حفظ حالت اولیه موادغذایی تا حد ممکن: این روش دیگری است که غذاهای ژاپنی را از فرهنگهای دیگر متمایز میکند. سرآشپزهای محلی سعی میکنند پخت انواع ماهی و سبزیجات را بهگونهای انجام دهند که حالت اولیه آنها تغییر نکند و این تصور را ایجاد کنند که غذاها پس از آمادهسازی، فرآوری نشدهاند.
حفظ ویتامینها و موادمعدنی: ژاپنیها به گونهای آشپزی میکنند که ویتامینها و موادمعدنی را در طول فرآیند پخت سالم نگه دارند.
دمای مناسب برای پخت و نحوه برش محصولات - عمدتا مورب و مدور - برای حفظ این ویتامینها و موادمعدنی ضروری است.
ژاپنیها 10نوع برش روی سبزیجات اعمال میکنند. صرف زمان کمتر برای برش و پخت موادغذایی باعث میشود ویتامینها و موادمعدنی بیشتری در محصول نهایی حفظ شود.
آنها همچنین از گیاهان وحشی، ریشهها، علفها و حتی جلبکهایی که سرشار از موادمعدنی و ویتامین هستند، استفاده میکنند.
مترجم: یاسمین مشرف - سلامت / روزنامه جام جم
منبع: getholistichealth.com
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد