به گزارش جام جم آنلاین، متخصصان دانشگاه آنگلیا راسکین دریافتند که جایگزین های مصنوعی قند مانند ساخارین، سوکرالوز و آسپارتام که در آدامس، نوشیدنیهای رژیمی، بستنی، غذاهای پخته شده در فر و حتی برخی ویتامینها و داروها وجود دارد، میتواند باکتری های مفید روده مانند ایکولای و ایفاکالیس را به باکتریهای خطرناک تبدیل کند.
دکتر هاوُوی چیچگر، نویسنده این مطالعه و مدرس ارشد علوم پزشکی در دانشگاه آنگلیا راسکین، گفت: مطالعه ما نخستین مطالعهای است که نشان میدهد برخی از شیرین کننده های موجود در غذا و نوشیدنی مانند ساخارین، سوکرالوز و آسپارتام میتواند باکتری های طبیعی و سالم را به عوامل بیماریزا تبدیل کند.
این مطالعه نشان داد که مصرف شیرین کننده های مصنوعی به مقدار دو قوطی نوشابه رژیمی در روز، میتواند توانایی این باکتریها را به حمله به بافت پوششی روده و از بین بردن آنها افزایش دهد.
دکتر چیچگر گفت: این تغییرات بیماریزا شامل تشکیل لایه میکروبی و افزایش چسبندگی و حمله باکتریها به سلولهای بافت پوششی روده انسان است.
وی افزود: این تغییرات میتواند منجر به حمله باکتریهای روده به روده ما و آسیب به آن شود و منجر به عفونت خونی و از کار افتادن اندامها شود.
مطالعاتی که پیشتر انجام شده، نشان داده است که تشکیل این نوع لایه میکروبی ارتباط نزدیکی با باکتریهای مقاوم به آنتیبیوتیک و افزایش خطر بیماریها دارد و میتواند باعث عفونتهای مرتبط با اندامهای بدن شود.
محققان همچنین دریافتند که باکتریهای ایکولای و ایفاکالیس نیز میتواند در کبد، غدد لنفاوی و طحال تجمع یافته و منجر به ایجاد عفونت شود.
از آنجا که محبوبیت شیرین کننده های مصنوعی بیشتر شده است و بیش از هر زمان دیگری سهمی بزرگتر از رژیم غذایی انسانها را تشکیل میدهند، نویسندگان میگویند «درک اینکه این افزودنی غذایی بر میکروبهای روده چه تاثیری میگذارد و چگونه میتوان این آثار مخرب را بهبود بخشید، بسیار حیاتی است.»
منبع: ایسنا
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد