
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از بیتوته
تمرهندی 1 بسته
موسیر 50 گرم
هویج3 عدد
خیار3 عدد
رب انار ترش1 لیوان
بادمجان متوسط 3 عدد
کرفس3-2 شاخه
گل کلم 1 کیلو
سیر1 بوته
فلفل سبز ریز50 گرم
سیب زمینی ترشی500 گرم
ادویه ترشی1-2 قاشق سوپخوری
گوجه فرنگی5 عدد
آب گوجه فرنگی غلیظ1 لیوان
سبزی معطر خرد شده (نعنا، گشنیز، مرزه، ترخون)1 لیوان
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی لوبیا سبز و آموزش مرحله به مرحله آن
طرز تهیه
ترشی بندری یکی از انواع ترشی های های محبوب در سفره های ایرانی ها می باشد. برای تهیه ی ترشی بندری ابتدا، فلفل های سبز قلمی را با کمی سرکه و نمک بجوشانید تا نرم شوند.
تمرهندی را درون ظرفی بریزید و مقداری سرکه روی آن بریزید و به طور کامل هم بزنید، سپس آن را داخل یک صافی بریزید و هسته های آن را جدا کنید.
گوجه فرنگی ها را به صورت نگینی خرد کنید. هویج ها و سیب زمینی ها و سیرها را پوست بگیرید و ریز خرد کنید.
برگ های کرفس را جدا کنید و آن ها را به اندازه هویج خرد کنید.
خیارها را (بدون پوست گرفتن) خرد کنید و در صافی بریزید؛ مقداری نمک روی آن بپاشید و 3-2 ساعت صبر کنید تا آب اضافی آن برود.
موسیرهای خشک را به مدت 6- 5 ساعت در آب خیس کنید، 3-2 بار بشویید، ریشه ها و قسمت های زائد آن را بگیرید و به صورت کامل یا ریز شده استفاده کنید.
بوته های گل کلم را از هم جدا کنید و به صورت کامل ریز کنید. سبزی های معطر خرد شده ی ترشی را با تمامی مواد بالا مخلوط کنید.
بادمجان ها را با پوست یا بدون پوست به صورت دلخواه به شکل حبه قند خرد کنید و با کمی سرکه بجوشانید تا نرم شوند؛ سپس به همان صورت که داغ است به بقیه مواد اضافه کنید و به صورت کامل مخلوط کنید.
ادویه ترشی، رب انار، آب گوجه فرنگی غلیظ شده و تمرهندی رقیق شده با سرکه را به مخلوط اضافه کنید.
مخلوط آماده شده را درون ظرف مخصوص ترشی بریزید و سرکه را به آن اضافه کنید تا روی آن را بپوشاند.
نمک را هم به میزان دلخواه به ترشی اضافه کنید.
نکته :
استفاده از مقدار بیشتری نمک در صورتی که شور نشود، مدت و کیفیت نگهداری ترشی را بیشتر خواهد کرد، بهتر است از رب انار ترش استفاده کنید.
آب گوجه فرنگی غلیظ را با صاف کردن گوجه از آبکش بدست آورید، می توانید به جای آب گوجه فرنگی غلیظ از مخلوط 3 قاشق رب و 1 لیوان اب (جوشیده شود) استفاده کنید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفتوگو با میلاد بنیطبا، کارگردان فیلم سینمایی «مرجان» پیرامون دغدغههای ساخت و چالشهای اکران یک فیلم اجتماعی
یونس محمدی، تهیهکننده و مجری برنامه «مکث» :
«جامجم» در گفتوگو با رئیس باشگاه دانشپژوهان جوان بررسی کرد