خشک کردن پسته تازه بدون فر و با فر روش‌هایی هستند که می‌توان از آن‌ها برای نگهداری پسته تازه استفاده نمود و به این ترتیب از کپک زدن و فاسد شدن پسته جلوگیری کرد.
کد خبر: ۱۲۷۷۱۱۶

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ستاره،

روش خشک کردن پسته تازه بدون فر و در زیر نور خورشید

1. اولین مرحله از خشک کردن پسته تازه این است که پوست سبز رنگ و شاخه‌های تری که به پسته چسبیده‌اند، جدا شوند.
  • اگر پسته بیش از یک هفته در پوسته سبز رنگ اطرافش بماند، سیاه شده و سم خطرناک آفلاتوکسین در آن تولید می‌شود، بنابراین در اولین فرصت پوسته سبز رنگ اطراف پسته‌ها را جدا کنید.
  • از خوردن پسته‌هایی که پوست سبز رنگ اطراف آن‌ها سیاه شده و این سیاهی به پوست چوبی اطراف پسته نیز منتقل شده است، پرهیز کنید.
  • جدا کردن پوسته سبز رنگ اطراف پسته به صورت تک تک و با ناخن، کار سختی بوده و باعث آسیب رساندن به ناخن‌ها می‌شود، بنابراین به روش زیر عمل کنید:
    • پس از جدا کردن شاخه‌های تری که ممکن است به پسته‌ها چسبیده باشند، پسته‌ها را در یک نایلون ضخیم بریزید، به طوری که حدود یک سوم فضای داخل نایلون پر از پسته شود.
    • در نایلون را طوری ببندید که هیچگونه هوایی داخل نایلون باقی نماند.
    • نایلون را روی یک سطح صاف قرار دهید و پسته‌های درون نایلون را پهن کنید، به طوری که در یک لایه به ضخامت ۳ الی ۴ سانتیمتر قرار بگیرند.
    • حالا یک وردنه را به آرامی بر روی پسته‌های درون نایلون بکشید تا با فشار وارد شده پوست اطراف پسته‌ها جدا شود.
    • در نایلون را باز کرده و پسته‌ها را در یک سینی بریزید.
    • دستکش دست کرده و پوست پسته‌ها را جدا کنید و اگر هنوز پسته‌هایی هستند که پوست آن‌ها جدا نشده، این پسته‌ها کال بوده و باید دور ریخته شوند.

پسته تازه
2. پس از جدا کردن پوست اطراف پسته‌ها، آن‌ها را در ظرف آبی ریخته و بشویید. پس از ریختن پسته‌ها در ظرف آب، پسته‌های دهان بسته روی آب قرار می‌گیرند که می‌توانید آن‌ها را از روی آب جمع کنید.
3. پسته‌های شسته را در آبکش بریزید تا آب اضافی آن‌ها کاملا خارج شود، سپس آن‌ها را روی یک پارچه نخی تمیز یا در سینی پهن کنید و زیر نور مستقیم خورشید قرار دهید تا خشک شوند.
4. در مدت زمان خشک کردن پسته‌ها در مجاورت نور خورشید، مراقب پرندگان باشید.
5. رطوبت موجود در پسته تازه به طور معمول بین ۱۵ الی ۲۰ درصد است که در فرایند خشک کردن پسته، این رطوبت باید به ۵ درصد برسد. در این حالت پسته مستعد خراب شدن و فساد نبوده و می‌توانید آن را برای مدت زمان طولانی‌تری نگهداری کنید؛ البته در ظرف دربسته و در محلی خنک. پسته‌ای که به درستی خشک شده باشد، ترد است، بنابراین با تست کردن آن‌ها می‌توانید مانع از خشک شدن بیش از حد پسته‌ها و سفت شدن آنها شوید.
 

ذکر چند نکته در خشک کردن پسته تازه زیر نور خورشید 

  • در صورت تمایل می‌توانید پسته‌ها را در تابه ریخته و بر روی حرارت ملایم تفت دهید تا خشک شوند، اما خشک کردن پسته در زیر نور خورشید باعث باز شدن دهان آن یا به اصطلاح خندان شدن پسته می‌شود.
  • مدت زمان خشک شدن پسته در زیر نور خورشید بستگی به دمای هوا دارد، ولی معمولا پس از ۳ الی ۴ روز خشک می‌شود.
  • پسته را می‌توانید در سایه نیز خشک کنید، ولی خشک کردن پسته تازه در سایه مانع از خندان شدن پسته می‌شود. 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها