در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
از جمله اینکه از 300 محوطه باستانی تازه کشف شده در این شهر، 30 سکونتگاه با قدمتی چند هزار ساله به دست آمده است. این اطلاعات را مرتضی خانیپور، سرپرست گروه بررسی باستانشناسی داراب به خبرنگاران داده و با اشاره به اینکه این کشفیات طی پروسهای یکماهه صورت گرفته، گفت: حجم آثار باستانی داراب به قدری زیاد است که در مشاهدات اولیه غافلگیر شدم و تعداد اعضای تیم را افزایش دادم با وجود این طی یک ماه، بررسی محوطههای باستانی تکمیل نشد و زمان بیشتری برای پرداختن به محدوده کامل باستانی داراب نیاز است.
کارشناس پژوهشکده باستانشناسی کشور با بیان اینکه تاکنون 30 درصد کار در داراب انجام و تکمیل طرح به مرحله بعدی موکول شده است، به وجود آثاری از دوران اشکانی، عیلام قدیم و فرهنگهای پیش از تاریخ تمدن بشری نظیر دوره نوسنگی و... در داراب اشاره و خاطرنشان کرد: قدمت داراب بیشتر با آثار دوره ساسانی شناخته میشود، این در حالی است که در بررسی اخیر، آثاری متعلق به دوران ماقبل تاریخ تمدن بشری یافت شده است.
خانیپور محدوده باستانی داراب را در استان فارس منحصر بهفرد ارزیابی کرد و افزود: در استان فارس، قبل از داراب، در شهرستان بوانات به کاوش باستانی پرداختیم که در آن 200 اثر شناسایی و فقط یک محوطه نوسنگی کشف شد.
سرپرست گروه بررسی باستانشناسی داراب اما متاسف و گلایه مند هم بود که طی 20 سال اخیر در محوطههای باستانی خاکبرداری انجام شده و بسیاری از بخشها از بین رفته است.
آیا داراب 40 هزار ساله است؟
در اولین اخباری که درخصوص کشفیات اخیر داراب منتشر شد، برخی سایتهای خبری به نقل از خانیپور، سرپرست گروه بررسی باستانشناسی داراب، نوشتند از 300 محوطه باستانی تازه کشف شده در این شهر، 30 سکونتگاه قدمتی 40 هزار ساله دارند. این خبر که معنایش این بود که داراب 40 هزار ساله است، البته کمی بعد توسط محمد باقر مهاجر، عضو هیات علمی گروه تاریخ دانشگاه آزاد اسلامی داراب رد شد. مهاجر گفت قدمت 40 هزار ساله شهر داراب نادرست و غیرعلمی است. وی اضافه کرد خانیپور نگفته داراب 40 هزار سال قدمت دارد، بلکه آثاری از دوران پارینه سنگی در اطراف شهر داراب یافت شده که آن آثار متعلق به 40 هزارسال قبل است و این موضوع دلیل قدمت 40 هزارساله شهر داراب نیست و قدمت شهرباستانی دارابگرد، حدود 2500 سال و قدمت شهر فعلی داراب حدود 800 سال است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم
ابراهیم الموسوی، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم»:
در گفتوگو با بهرام کلهرنیا، دبیر هفدهمین جشنواره تجسمی فجر عنوان شد