در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اسیدهای چرب امگا3 معمولا در غذاهای دریایی، ماهی، دانههای خوراکی و آجیل، روغن ماهی، روغنهای گیاهی و بعضی غذاهای غنیشده یافت میشود. محققان با مطالعهای 16 ساله روی نیم میلیون نفر به این نتیجه رسیدند که مصرف ماهی بیشتر و امگا3، خطر مرگ و میر آنها را کاهش داده و عمر آنها را طولانیتر میکند. علاوه بر این، این مادهغذایی، عملکرد قلب و عروق را بهبود میبخشد، افسردگی را از بین میبرد و تأثیر مثبتی هم روی سلامت روان افراد دارد. اما تأثیر آن روی سلولهای سرطانی، تحقیق تازهای است که نتایج جالب توجهی را به دنبال داشته است به طوری که دریافتند رژیم سرشار از اسیدهای چرب امگا3 خطر ابتلا به سرطان سینه را تا حد زیادی کاهش میدهد. این ماده، با فعال کردن مسکنهای طبیعی بدن، سلولهای سرطانی را متوقف کرده و مانع رشد آنها میشود. محققان هم بتازگی دریافتند مصرف این اسید چرب ویژگیهای ضد سرطانی دارد و مانع رشد و گسترش تومورهای سرطان سینه یا متاستاز آن میشود. دانشمندان با آزمایش روی موشهای آزمایشگاهی دریافتند موشهایی که از روغن ماهی تغذیه کردهاند، سلولهای سرطانی سینه بهطور قابل توجهی کمتر به غدد سینه سرایت کردهاند. تومورهایی که در غدد سینه ایجاد میشوند نیز آهستهتر رشد میکنند که این امر حتی روی اندازه این تومورها هم اثر میگذارد، به طوری که این تومورها 50 درصد کوچکتر از تومورهای سرطانی در بدن موشهای دیگری است که با امگا6 تغذیه شده بودند. امگا3 در کنار کاهش احتمال گسترش و متاستاز تومورهای سرطانی، احتمال رشد تومورهای ثانویه را نیز در تخمدانها و کلیهها کاهش میدهد.
ندا اظهری
مترجم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در واکنش به حمله رژیم صهیونیستی به ایران مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
رییس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت در گفتگو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی «جامجم» با سیده عذرا موسوی، نویسنده کتاب «فصل توتهای سفید»
یک نماینده مجلس:
علی برکه از رهبران حماس در گفتوگو با «جامجم»: