تولید 11 هزار تن محصول گلخانه‌ای در همدان

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان گفت: از ابتدای امسال تا کنون 11 هزار و 700 تن محصولات گلخانه‌ای در استان تولید شده است.
کد خبر: ۱۰۷۹۰۸۲

منصور رضوانی‌جلال در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه بخش باغبانی با مساحت 74 هزار و 500 هکتار تولیدی افزون بر 690 هزار تن را در سال 95 تجربه کرده که سرانه تولیدی استان را بیش از 400 کیلوگرم در سال نشان می‌دهد، اظهار کرد: امسال در استان همدان 30 هزار مترمربع فضای گلخانه‌ای ایجاد شده است.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته 25 هزار و 909 تن سبزی و صیفی گلخانه‌ای در استان تولید شد، ادامه داد: امسال تا کنون 11 هزار و 700 سبزی و صیفی گلخانه‌ای در استان همدان تولید شده است.

رضوانی‌جلال با بیان اینکه 220 هزار مترمربع احداث گلخانه جدید طی سال‌های 92 تا پایان 95 انجام شده است، تأکید کرد: تا پایان سال 91 مجموع سطح گلخانه‌های استان معادل 72 هکتار بوده و ظرف چهار سال گذشته 21 هکتار گلخانه جدید احداث شده به طوریکه ظرف چهار ساله گذشته 29 درصد سطح گلخانه‌های پیش از سال 91 به ظرفیت استان افزوده شده است.

تولید690 هزار تن محصول باغی در همدان

وی در ادامه با تأکید بر اینکه در سال گذشته 690 هزار و 955 تن محصول باغی در استان تولید شده است، گفت: انگور، کشمش، گردو، آلو، هلو و شلیل از مهم‌ترین محصولات باغی استان است که رتبه اول تا ششم تولید در کشور را دارند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه در تولید گیاهان دارویی استان همدان با تولید حدود 17 هزار تن انواع گیاهان دارویی رتبه چهارم تولید در کشور است، تصریح کرد: در امسال 7000 تن گیاه دارویی در استان همدان تولید شده است.وی یادآور شد: در راستای توسعه و احداث باغ در سال گذشته 917 هکتار باغ در استان همدان احداث شده و 2328 هکتار اصلاح و جایگزینی باغ‌ها صورت گرفته است.رضوانی‌جلال خاطرنشان کرد: با توجه به افت آب‌های زیرزمینی و کاهش بارندگی‌ها تلاش سازمان جهادکشاورزی در بخش باغبانی استفاده بهینه از آب و افزایش بهره‌وری بوده به طوریکه در همین راستا از سال 91 تا 95 سطح زیرکشت زعفران در استان از 153 هکتار به بیش از 270 هکتار برابر شده است.

وی با بیان اینکه سال گذشته 22 هزار و 474 اصله نهال در استان تولید شده است، اظهار کرد: از آنجا که نهال پایه و اصل احداث باغ بوده تولید نهال استاندارد از برنامه‌های اصلی مدیریت امور باغبانی بوده و از سال 91 تا 95 بیش از یک میلیون اصله نهال استاندارد و فنی از ارقام مرغوب در استان تولید شده است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه سطح زیرکشت گل‌محمدی در سال 91 برابر با 54 هکتار بوده و در سال 95 به بیش از 92 هکتار افزایش یافته است، بیان کرد: در سال گذشته 44 هزار تن کشمش در استان همدان تولید شد.

وی در پایان توسعه کشت زعفران در بیش از 25 هکتار از مزارع، توسعه کشت پسته در بیش از 50 هکتار و توسعه 15 هکتاری گلخانه‌های استان را از برنامه‌های مهم در دست اقدام این سازمان در سال 96 دانست.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها