گزارش بلومبرگ از کاهش ذخایر خارجی بزرگ‌ترین صادرکننده نفت خاورمیانه

نفس اقتصاد عربستان به شماره افتاد

براساس تازه‌ترین گزارش‌های منتشر‌شده،‌ دارایی‌های خارجی عربستان برای اولین بار از سال 2011 میلادی به پایین‌تر از 500 میلیارد دلار رسیده است. این اتفاق درحالی روی داده که عربستان برای اولین بار در تاریخ کشورهای صادرکننده نفت اقدام به فروش 9 میلیارد دلار اوراق قرضه اسلامی کرده است. بانک مرکزی عربستان اعلام کرده، میزان دارایی‌های خارجی این کشور نسبت به ماه قبل میلادی،‌ 5/8 میلیارد دلار یعنی پایین‌ترین میزان ذخایر خارجی عربستان از سال 2011 میلادی کاهش یافته و اکنون 493 میلیارد دلار آمریکاست. در بخش دیگری از گزارش بانک مرکزی عربستان آمده،‌ میزان کاهش ذخایر خارجی طی سال گذشته میلادی 36میلیارد دلار بوده است.
کد خبر: ۱۰۳۷۰۶۹

در این زمینه محمد ابوباشا، اقتصاددان در قاهره می‌گوید: روند کاهش ذخایر خارجی عربستان از ابتدای سال 2015 میلادی آغاز شده و حتی اگر این کشور اقدام به فروش اوراق قرضه نکرده بود، بازهم ادامه می‌یافت.

ابوباشا با اشاره به ذخایر خارجی گذشته عربستان تاکید کرد: با توجه به ذخایر 730میلیارد دلاری عربستان در سال 2014 و حجم فعلی این ذخایر، مسئولان عربستان باید به این نکته توجه داشته باشند که اگر نسبت به بازسازی اقتصاد خود اقدام نکنند، قطعا طی دو سال آینده با چالشی جدی مواجه خواهند شد.

این اقتصاددان معتقد است؛ دخالت در ناآرامی‌های یمن باعث شده تا هزینه‌های دولتی برای این کشور تولیدکننده نفت بسیار بالاتر از درآمدهایش باشد و بودجه دولت را با کاهشی قابل ملاحظه روبه‌رو کرده است.

به گفته وی، مسئولان دولتی عربستان برای کاهش هزینه‌های خود، برنامه‌هایی ارائه کرده‌اند، اما هزینه‌های دخالت نظامی این کشور در یمن همچنان روبه افزایش است و این سیاست‌ها ریاضت اقتصادی عربستان را بی‌نتیجه کرده است.

از سوی دیگر، مونیکا ملک، اقتصاددان ارشد یکی از بانک‌های تجاری ابوظبی درباره اقتصاد عربستان می‌گوید: شاید داده‌های بین‌المللی درباره اقتصاد این کشور بسیار مناسب به نظر آمده باشد، اما نباید فراموش کنیم فروش اوراق قرضه یا صکوک از سوی دولت عربستان، بیانگر آن است که هزینه‌های دولت افزایش یافته و مسئولان برای جبران این هزینه‌ها اقدام به انجام چنین سیاستی کرده‌اند. به گفته ملک، کاهش ارائه وام‌های مختلف به بخش خصوصی طی ماه گذشته نسبت به قبل از آن تقریبا 6 دهم درصد بوده که این اتفاق نشان‌دهنده مشکلات اقتصادی موجود در کشور عربستان است و می‌تواند داده‌های اقتصادی صندوق بین‌المللی پول را کمرنگ نمایان کند.

وی رشد اقتصادی عربستان را در سال آینده 6 دهم درصد اعلام کرد و گفت: براساس داده‌های بین‌المللی اقتصاد عربستان قرار بود 1/1 درصد رشد کند، اما با توجه به مشکلات فعلی و کاهش قیمت نفت، اقتصاد این کشور کمتر از میزان انتظار رشد خواهد داشت که شاهد مثال آن، برنامه ارائه بسته محرک اقتصادی برای رونق کسب و کار در عربستان است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها