راه‌اندازی سیستم هشدار سیل در زنجان

ایران و به تبع آن استان آذربایجان شرقی یکی از حادثه خیزترین نقاط جهان به شمار می‌رود و همه ساله بر اثر وقوع حوادث غیرمترقبه‌ای چون سیل، زلزله و .... خسارات جانی و مالی بی‌شماری به خود می‌بیند.
کد خبر: ۱۰۲۷۳۱۸

به گزارش فارس، در این میان و براساس شواهد موجود از پدیده سیلاب به دلیل وقوع بسیار زیاد و سالانه خود، می‌توان به عنوان مهیب‌ترین بلای طبیعی در این استان یاد کرد.

کارشناسان با اعتقاد به اینکه نقش عوامل انسانی در وقوع پدیده سیل بسیار بیشتر از عوامل طبیعی است می‌گویند: گسترش بی‌‌رویه شهرنشینی، ساخت و سازهای بی‌رویه و غیراصولی بناها، افزایش میزان دخل و تصرف در حریم رودخانه‌ها، بالا رفتن حجم چرای بیش از حد مجاز مراتع و... از جمله علل اصلی افزایش آمار وقوع سیل در استان آذربایجان‌شرقی است.

اسماعیل جبارزاده استاندار آذربایجان‌شرقی با اشاره به تاثیر دخالت انسان در افزایش خطرات و خسارات ناشی از سیل افزود: در شهر تبریز و سایر شهرستان‌های استان در اثر مرور زمان و عدم بارندگی، در مسیل‌ها و گذر رودخانه‌های فصلی ساخت و سازهایی صورت گرفته و طبق برآوردی که برای هزینه این مسیرگشایی انجام گرفت با توجه به مجوزهایی که صادر و حق و حقوقی که برای مردم ایجاد شده رقم بسیار بالایی است.

محمدصادق پورمهدی معاون عمرانی استانداری آذربایجان شرقی نیز افزود: با توجه به اینکه معمولا در مسیر سیلاب‌ها و رودخانه‌ها دست‌اندازی می‌کنیم خسارات سیل افزایش می‌یابد؛ طوریکه امسال 23 مورد سیلاب داشتیم که نشان از افزایش سیلاب‌ها دارد.

وی متذکر شد: 37.7 درصد خسارات سیل مربوط به سازه‌های غیرفنی، 60 درصد به دلیل تصرف حریم های سیل است و تنها 4 درصد عوامل طبیعی موجب خسارت می شود چرا که در طول تاریخ سیل همواره مسیر خود را بازمی یابد اما ساخت و سازهای غیرفنی و تصرف بستر موجب خسارات می شود.

پورمهدی ابراز داشت: هرچند میزان اعتبارات محدود است ولی به‌عنوان دستگاه اجرایی تلاش می‌کنیم همواره آماده و مجهز برای مدیریت بحران باشیم و در راه آزادسازی مسیل‌ها با هیچ‌کس تسامح و رودربایستی نداریم و با جدیت در جهت کاهش خسارات بلایای طبیعی اقدام می‌کنیم.

مجتبی جلیل‌زاده معاون حفاظت و بهره‌برداری آب منطقه‌ای استان در خصوص راه‌اندازی سیستم هشدار سیل اظهار داشت: با تأمین مقدار محدودی از اعتبارات در این بخش، قسمتی از این سیستم در سرشاخه‌های قزل اوزن پیاده‌سازی شده است و در مرحله بهره‌برداری آزمایشی است.

اگر این سیستم‌ها در رودخانه‌های خطر سازو با تکنولوژی روز پیاده‌سازی شوند، مراکز جمعیتی پائین‌دست از خطرات جانی در امان بوده و همچنین مسئولین قادر خواهند بود حداکثر بهره‌برداری لازم برای کاهش خطرات مالی را نیز در پائین‌دست حوضه‌های آبریز به عمل‌آورند. در صورت افزایش اعتبارات مربوطه، برای رودخانه‌های بزرگ و طولانی قابل پیاده‌سازی است.

وی یادآور شد: البته این سیستم در حوضه‌هایی مانند روستای چنار که محل سکونت چسبیده به حوضه آبریز بسیار کوچک است کارایی نخواهد داشت.

معاون حفاظت و بهره‌برداری سازمان آب منطقه‌ای استان در ادامه به برخی توصیه‌های ایمنی جهت کاهش خسارات ناشی از سیل اشاره کرد و گفت: شهروندان باید اخطارهای جوی را جدی گرفته و به هنگام بارندگی هرچند ناچیز به‌هیچ‌وجه به مسیل‌ها و رودخانه‌ها نزدیک نشوند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها