ازدحام خودروها در جایگاه های بنزین

پراکندگی و متناقض بودن اخبار منتشر شده درباره سرنوشت عرضه بنزین در 6 ماهه دوم امسال ، جو روانی نامطلوبی را در کشور ایجاد کرده و می رود که به انتظارات تورمی دامن بزند.
کد خبر: ۱۰۲۱۳۷

به گزارش خبرنگار ما ، این روزها مقامات گوناگون دولتی ، نمایندگان مجلس ، کارشناسان اقتصادی و رسانه ها اخبار متناقضی را درباره سرنوشت عرضه بنزین در کشور به گوش افکار عمومی می رسانند. دونرخی شدن ، سهمیه بندی ، محدودیت عرضه ، گرانی قیمت ، کوپنی شدن و غیره محور واژه هایی بوده است که مردم درباره بنزین در 2 ماه اخیر دریافت کرده اند اما نه معنی این کلمات و این که با اجرایی شدن آن ، وضعیت عرضه بنزین چگونه خواهد شد ، برای مردم روشن شده و نه قصد و هدف اصلی بیان آن . نتیجه این شده است که نگرانی از این که مبادا بنزین در دسترس همگان قرار نگیرد و اگر کسی سهمیه بنزینش را تمام کرد مجبور است پیاده به کارهایش برسد(!) افکار عمومی را فراگرفته و به شایعات دامن زده می شود.

ازدحام در پمپ بنزین ها

نخستین اثر روانی اخبار متناقض درباره توزیع بنزین در پمپ بنزین ها مشهود است. بسیاری از شهروندان که برای بنزین زدن عادی به پمپ بنزین ها مراجعه کرده اند با ازدحامی غیرمعمول مواجه شده اند که در اکثر این اماکن به وجود آمده است. آن گونه که خبرنگار ما از کارکنان پمپ بنزین ها پرس و جو کرد ، علت این ازدحام نگرانی مردم از عدم عرضه بنزین مورد نیاز در صورت اجرا شدن سهمیه بندی بنزین است . یک کارگر جایگاه پمپ بنزین در این باره گفت : مراجعه به پمپ بنزین ها بویژه از سوی مسافرکش های شخصی این روزها افزایش یافته است. در چند مورد ، مشتریان به من گفتند که در صورت سهمیه بندی بنزین چون مسافرکش های شخصی سهمیه مازاد مانند تاکسی ها ندارند ، برای امرار معاش خود نگران شده و به نگهداری بنزین در منزل اقدام می کنند. این اظهارات شاید فراگیر و عام نباشد اما نشانه ای از دهها نشانه دیگر از بی تدبیری اطلاع رسانی در چنین موضوعات استراتژیکی و تبعات آن در افکار عمومی است.

جلوی شایعات را بگیرید

دستگاه اطلاع رسانی دولت و سازمان های زیرمجموعه دخیل در امر بنزین ، متاسفانه اطلاعات ناقص ، متناقض و غیرثابتی را درباره آینده توزیع بنزین به مردم ارائه کردند که این موضوع باعث گیجی افکار عمومی در فهم صحیح موضوع و رشد شایعات و استنباط های نادرست شخصی از اصل طرحهای مورد نظر دولت بود. اکنون که این شایعات فراگیر شده و در حال ایجاد انتظارات تورمی در جامعه و بالا رفتن قیمت برخی کالاهاست ، تازه این نکته که هنوز هیچ تصمیمی برای عرضه بنزین گرفته نشده و تمامی حرفهای گفته شده گمانه زنی و شایعه و تحلیل بوده است ، اعلام می شود لذا جای مدیریت هوشمند و با تدبیر اطلاع رسانی در هدایت و نظارت برچگونگی انتشار اخباری چنین حساس در جامعه بسیار خالی می نماید و باید برای آن فکری کرد. قبلا رسانه ها به جوسازی برای گرانی ها متهم شده بودند اما در بحث بنزین باید گفت : سامانه اطلاع رسانی دولتی بود که با انفعال درباره انتشار اخبار متناقض ، مساله بنزین را حساس کرده است.

تذکر نمایندگان مجلس

در همین حال دیروز 13 نماینده مجلس شورای اسلامی در تذکری کتبی به رئیس جمهوری خواستار دستور بررسی همه جانبه درخصوص اعلام اخبار مکرر و بعضا متناقض پیرامون سهمیه بندی بنزین و اثرات تورمی و روانی آن بر جامعه شدند. رمضانعلی صادق زاده نماینده رشت ، سیدعباس پاک نژاد نماینده یزد ، حسن کامران نماینده اصفهان ، یوناتن بت کلیا نماینده آشوری و کلدانی ، بیژن شهبازخانی نماینده ملایر ، سیدرضا نوروززاده نماینده اسفراین ، حبیب الله اسماعیل زاده نماینده فلاورجان ، نورالدین پیرموذن نماینده اردبیل ، سیدجلال یحیی زاده نماینده تفت و میبد ، سیدحسین هاشمی نماینده میانه ، محمدعلی مقنیان نماینده بیجار ، محمدرضا تابش نماینده اردکان و خانم مهرانگیز مروتی نماینده خلخال نمایندگانی بودند که در این خصوص به رئیس جمهور تذکر دادند.
به گزارش ایرنا ، تذکرات کتبی نمایندگان در جلسه علنی دیروز مجلس ، توسط غلامعلی حدادعادل ، رئیس مجلس شورای اسلامی قرائت شد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها