جام جم آنلاین - آرشیو

صدای بی‌مرز‌

صدای بی‌مرز‌

گاهی یک صدا، بیش از هزار تصویر سخن می‌گوید. صدایی که نمی‌خواهد دیده شود اما دیده‌ها را معنا می‌کند. در دنیای تصویر، دوبله شاید شبیه سایه‌ای باشد بر پیکره‌ پرنور بازیگران‌ اما سایه‌ای که اگر نباشد، نور بی‌معنا می‌شود. زنده یاد شهروز ملک‌آرایی یکی از آن صداهایی است که نه‌تنها در ذهن‌ها مانده، بلکه در عمق جان شنوندگان نفوذ کرده. 

روایتی نو از خانواده در قاب تلویزیون

روایتی نو از خانواده در قاب تلویزیون

باید توجه داشت در سال‌های اخیر با شتاب تغییرات فرهنگی و دگرگونی مناسبات خانوادگی، برنامه‌سازی خانواده‌محور دیگر نمی‌تواند با الگوهای گذشته پاسخگوی نیازهای نسل امروز باشد. کودکان امروزی با دسترسی سریع به تکنولوژی و محتوای متنوع، انتظارات و دغدغه‌هایی متفاوت دارند و مصرف محتوای بصری آنها عمدتا از طریق فیلم، سریال و انیمیشن صورت می‌گیرد.

زندگی شهدا در «شرح عاشقی» رادیو نمایش

زندگی شهدا در «شرح عاشقی» رادیو نمایش

برنامه رادیویی «شرح عاشقی» روزهای پنجشنبه از شبکه رادیویی نمایش پخش می‌شود. این برنامه با محوریت روایت بخش‌هایی از زندگی شهدای انقلاب اسلامی در قالبی ترکیبی از نمایش و مستند، سعی دارد تصویری ملموس و انسانی از قهرمانان معاصر ارائه دهد.

ترکیب مستندمسابقه و طنز

ترکیب مستندمسابقه و طنز

برنامه «کارخنده» در گفت‌وگو با قاب کوچک با اشاره به هدف اصلی این برنامه، گفت: کارخنده با محوریت ارج نهادن به مقام کارگران، تلاش دارد نقش بی‌بدیل آنها را در خط مقدم جبهه اقتصادی کشور به تصویر بکشد. این برنامه نشان می‌دهد به‌ همان اندازه که کارآفرینان اهمیت دارند، کارگردان نیز  در مسیر تولید ملی دارای نقش حیاتی هست.

نمایش قهرمانان گمنام؛ از جبهه تا کارخانه

نمایش قهرمانان گمنام؛ از جبهه تا کارخانه

در عصری که رسانه نقشی فراتر از سرگرمی به‌عهده دارد و مسئولیت اجتماعی آن در الگوسازی، امیدآفرینی و روایت واقعیات زندگی مردم پررنگ‌تر از همیشه است، دو برنامه «شرح عاشقی» و «کارخنده» با رویکردی متفاوت در رسانه‌ملی تولید و پخش می‌شود تا قهرمانان واقعی این سرزمین را از دل تاریخ و جامعه امروز به مخاطبان معرفی کنند.

روایتی نو از مهم‌ترین نهاد اجتماعی

روایتی نو از مهم‌ترین نهاد اجتماعی

اگر بپذیریم که خانواده، نخستین و پایدارترین نهاد اجتماعی در هر جامعه‌ای است، آنگاه درخواهیم یافت که پرداختن به خانواده نه‌تنها ضرورتی فرهنگی، بلکه رسالتی رسانه‌ای است.

تلویزیون در کنار سفره صمیمانه خانواده‌ها

تلویزیون در کنار سفره صمیمانه خانواده‌ها

باید توجه داشت در سال‌های اخیر با شتاب تغییرات فرهنگی و دگرگونی مناسبات خانوادگی، برنامه‌سازی خانواده‌ محور دیگر نمی‌تواند با الگو‌های گذشته پاسخگوی نیاز‌های نسل امروز باشد.

دوبله ایران؛ جاودانه‌ای در یادها

دوبله ایران؛ جاودانه‌ای در یادها

تلویزیون و سینما همیشه فراتر از یک تصویر متحرک بوده است. از نخستین روزهایی که پرده‌ نقره‌ای در ایران جای خود را در دل مخاطبان باز کرد، صدا نقش کلیدی داشت؛ صدایی که می‌توانست احساسات را منتقل کند، شخصیت‌ها را زنده سازد و مخاطب را با داستان فیلم پیوند دهد. اما در ایران، دوبله فقط یک ترجمه‌ ساده‌ دیالوگ‌ها نبود؛ بلکه هنر والایی بود که باعث می‌شد فیلم‌ها با جان و دل دیده شوند. در بسیاری از کشورها، دوبله تنها ابزاری برای دسترسی آسان‌تر به فیلم‌های خارجی تلقی می‌شد، اما در ایران، این هنر به یکی از ستون‌های اصلی سینما تبدیل شد. در دهه‌های گذشته، مخاطبان ایرانی نه‌فقط فیلم‌های خارجی را از طریق دوبله می‌دیدند، بلکه با صدای دوبلورها خاطره‌سازی می‌کردند، شخصیت‌ها را به یاد می‌آوردند و حتی گاهی نسخه‌ اصلی فیلم‌ها برای‌شان غریب به نظر می‌رسید. دوبله ایران، بیش از یک تکنیک سینمایی، یک هویت فرهنگی بود. نسل‌های مختلف، با صدای هنرمندانی که در پشت میکروفن ایستاده بودند خاطره ساختند، اشک ریختند، خندیدند و ماجراهای مختلف را تجربه کردند. صدای دوبلورها تبدیل به بخشی از حافظه‌ جمعی شد، طوری که بسیاری از فیلم‌های کلاسیک در ذهن مخاطبان ایرانی نه‌فقط با تصویر بلکه با صوت‌شان ثبت شدند.

پیشکسوتان؛ سرمایه‌های ارزشمند قاب تلویزیون

پیشکسوتان؛ سرمایه‌های ارزشمند قاب تلویزیون

در دنیای پرشتاب امروز، تلویزیون همچنان یکی از موثرترین رسانه‌ها در انتقال فرهنگ، ارزش‌ها و الگوهای اجتماعی به شمار می‌آید. قاب تلویزیون، نه فقط یک سرگرمی، بلکه آیینه‌ای از هویت فرهنگی و اجتماعی ماست و در این مسیر، نقش هنرمندان پیشکسوت در ساخت و انتقال این هویت، بسیار برجسته و ارزشمند است.

وقتی ایمان به زبان رسانه سخن می‌گوید

وقتی ایمان به زبان رسانه سخن می‌گوید

در دورانی زندگی می‌کنیم که مرز میان محتوا و مخاطب، شکل و معنا، سنت و نوگرایی بیش از هر زمان دیگری سیال شده است. در چنین شرایطی، مسئولیت رسانه‌هایی چون صداوسیما که مأموریت فرهنگی و هویتی دارند، دوچندان است.

از فاش شدن معماها تا قصه‌های جنایی

از فاش شدن معماها تا قصه‌های جنایی

دوبله به‌عنوان یکی از زیباترین و تأثیرگذارترین هنرها در رسانه‌ملی، توانسته با تلفیق صدا و احساسات، مرزهای زبان را پشت سر بگذارد و نقش مهمی در انتقال فرهنگ و روایت داستان‌ها ایفا کند. این حرفه، نه‌فقط یک ابزار، بلکه پلی میان فرهنگ‌ها و صدای زنده احساسات است که مخاطبان را به دنیای دیگری دعوت می‌کند.

رادیو؛ میداندار بی‌مدعای هنر

رادیو؛ میداندار بی‌مدعای هنر

رادیو، این رسانه صمیمی و قدیمی، خاستگاه بسیاری از هنرمندانی است که امروزه درقاب تلویزیون یاصحنه‌های‌هنرهای نمایشی می‌درخشند.اگربه پیشینه بسیاری ازمجریان مطرح،بازیگران سرشناس وحتی برخی‌چهره‌های‌ماندگار درهنرهای نمایشی‌نگاهی بیندازیم،ردپای تجربه‌های آغازین آنها در رادیو به روشنی دیده می‌شود.

ساختار و هیجان در دنیای مسابقات

در دنیای امروز، تلویزیون همچنان یکی ازمهم‌ترین منابع سرگرمی واطلاع‌رسانی است. یکی از جذاب‌ترین و پرطرفدارترین قالب‌های برنامه‌سازی که مخاطبان را به خود جلب می‌کند، مسابقات تلویزیونی است. این ساختار برنامه‌سازی نه تنها به عنوان یک سرگرمی بلکه به عنوان ابزاری برای ایجاد ارتباط اجتماعی و فرهنگی، اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده‌اند.

قصه‌های ما، هویت ما

قصه‌های ما، هویت ما

تاریخ آینه‌ای است که گذشته را دربرابر چشمان ما می‌نشاند تا راه آینده روشن‌تر باشد. یکی از مؤثرترین راه‌ها برای انتقال این آینه به نسل امروز، بهره‌گیری از ظرفیت هنر نمایشی و به‌ویژه سریال‌سازی در تلویزیون است.

قصه‌های نو در قاب سیما

قصه‌های نو در قاب سیما

در جهانی که هر روز با صدایی تازه بیدار می‌شود و نبض تحولات اجتماعی در دستان کاربران شبکه‌های مجازی می‌تپد، تلویزیون هم با این ریتم همنوا می‌شود. حال مگر می‌توان دغدغه‌های امروز جامعه را شنید و آنها را به تصویر نکشید؟ مگر می‌توان از نبض زمانه جا ماند و انتظار داشت مخاطب پای روایت‌های تکراری بماند؟

بانوی واژه‌ها و صدا

بانوی واژه‌ها و صدا

چند نسل با لالایی و قصه‌های او در برنامه «شب بخیر کوچولو» به خواب رفته‌اند. به همین دلیل او را به نام مادر قصه‌گوی رادیو می‌شناسند. مریم نشیبا، گوینده پیشکسوت رادیو طرفداران زیادی بین مردم دارد. او خوش‌صدا، خوش‌صحبت و خوش‌چهره ‌است. همه قصه‌های او را با دل و جان گوش می‌کنند.

سریال‌سازی روی ریل تنوع

سریال‌سازی روی ریل تنوع

در سالیان اخیر، پهنه سیمای جمهوری اسلامی ایران، شاهد بالندگی چشمگیری در تنوع مضامین و روایات داستانی در عرصه سریال‌سازی بوده است. گویی این رسانه‌ فراگیر، با درکی ژرف از تحولات ذائقه‌ مخاطب و پویایی‌های جامعه، رویکردی نوین درپیش گرفته و با گشودن آغوش خلاقیت، پذیرای طیفی وسیع از ایده‌ها و نگرش‌های هنرمندان گوناگون شده است.

قصه‌های نو در قاب سیما

قصه‌های نو در قاب سیما

در جهانی که هر روز با صدایی تازه بیدار می‌شود و نبض تحولات اجتماعی در دستان کاربران شبکه‌های مجازی می‌تپد، تلویزیون هم با این ریتم همنوا می‌شود. حال مگر می‌توان دغدغه‌های امروز جامعه را شنید و آنها را به تصویر نکشید؟ مگر می‌توان از نبض زمانه جا ماند و انتظار داشت مخاطب پای روایت‌های تکراری بماند؟

روی موج فضیلت و فطرت

روی موج فضیلت و فطرت

یکی ازمأموریت‌های رادیو معارف تولید و پخش برنامه‌های رادیویی در همه عرصه‌های علوم انسانی - اسلامی براساس آموزه‌های وحیانی و تعالیم پیشوایان معصوم‌(ع) به‌منظور تحقق اسلام ناب محمدی(ص) در تمام عرصه‌های زندگی فردی و اجتماعی است. درباره ماموریت این شبکه و برنامه‌های آن با مسعود کاویانی، مدیر رادیو معارف گفت‌وگو کردیم که در ادامه می‌خوانید.

نقش‌های منفی را دوست دارم

نقش‌های منفی را دوست دارم

احمد یاوری‌شاد راهی پرمرارت را پیموده تا به جلوی دوربین رسیده و بازیگر شده است.خودش می‌گوید تنها راهی که به ذهنش رسیده برای بازیگرشدن فعالیت درحوزه خدمات وتدارکات درپشت صحنه بوده است.حالا اما یاوری‌شاد بازیگر باتجربه‌ای محسوب ‌می‌شود که اگرچه بیشتر ایفاگر نقش‌های کوتاه بوده است،کارنامه پربار و قابل قبولی درحوزه بازیگری دارد.

1 صفحه

نیازمندی ها