در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
برخی تصمیمات، عزل و نصبها و برنامهریزیهای مدیریتی سینما طی چندماه گذشته حکایت از روندی نامعقول دارد. بیتردید در هر اتفاق پیرامون ریلگذاریهای جدید، همواره برخی ناراضی و گروهی موافق هستند. در اینگزاره، مطلقی وجود ندارد اما ضریب و جمعیت هر سمتی تعیینکننده و ثباتبخش تصمیم تازه است. چنانچه مروری بر سیاستها و تصمیمات مدیریت جدید پیرامون سینما صورت بگیرد، با نوسانات جدی مواجه میشویم.
ورود به دنیای مدرن، خدشهدارشدن هویتهای پیشین و پدیدآمدن هویتهای تازه، جریان جهانیشدن و حرکت بهسمت جامعه اطلاعاتی و شبکهای، موجب شده است تا موضوع «هویت ملی» مورد توجه ژرفتر اندیشمندان حوزههای گوناگون قرار بگیرد.
نمایشنامه «در انتظار گودو» اثر ساموئلبکت، یکی از آثار برجسته ادبیات قرن بیستم است که به خاطر محتوای عمیق و لایههای معنایی متعدد خود مورد توجه خاص قرار گرفته است. در این نمایشنامه به مسائلی چون امید، انتظار و بحران وجود و بافتهای اعتقادی و فلسفی در جوامع مدرن پرداخته شده است.
یکی از وجوه تفاوت فرهنگ با دیگرحوزهها «خلاقیتمحور» بودن آن است. این حوزه بهقدری با تنوع، فراوانی و نوبهنویی فکرها، طرحها، ایدههای جذاب و بعضا ناب مواجه است که اگر سیاستگذار یا مدیر فرهنگی غفلت کند یا مسیری را حسابنشده جلو برود، حتما به مشکل بر میخورد... بههمین جهت است که فرهنگیبودن خود مدیر و سکاندار در حوزه مربوطه، همواره مورد تاکید و مطالبه بوده و هست.
با توجه به شرایط حساس منطقه، رویدادهای اخیر و پیامد جنگهای منطقهای و همچنین اجرای دوعملیات غرورآفرین وعده صادق باید اذعان کرد که در شرایط نیمهجنگی بهسرمیبریم. در چنین شرایطی رهبر معظم انقلاب اخیرا فرمودند: عدهای همتشان این است که دل مردم را خالی کنند؛ طوری وقایع را تصویر میکنند که مردم را بترسانند. در داخل نباید کسی اینکار را بکند؛ این جرم است.
زبانهای ایرانی دوره میانه (۳۳۰پیش از میلاد تا ۶۵۱ میلادی) تا چند سده پس از ظهور اسلام در ایرانزمین زنده بودند ولی شرایط به وجود آمده برای حوزه تمدنی ایران و ورود دینی با زبان و فرهنگی تازه باعث شد خط و زبان دستخوش تغییراتی شود؛ زبان عربی که به اقتضای کلام وحی، حجت بیچون و چرای مسلمانان برای زندگی دوگیتی بود، در ایران گسترده شد و حوزه تمدنی ایران را با شرایط تازهای مواجه کرد.
شاهد برگزاری جشنوارههای ریز ودرشت زیادی درطول سال هستیم به طوری که مطابق آمار سرانگشتی حدود۴۰جشنواره سینمایی در کشور برگزار میشود.
نقش تولیدات هنری - نمایشی مختلف را درشکلگیری شخصیت و جایگزینی فرهنگی در نسل جدید نمیتوان نادیده گرفت، از سویی، بدون توجه به اتفاقاتی که در فرآیند تولید محصول دیداری و شنیداری میافتد، نمیتوان به «علت» رسید.
روزنامهنگاری جنگ بهویژه در فضای مقاومت از نیازها و ضرورتهایی است که بایستی در دانشهای ارتباطات و روزنامهنگاری به تعریفی از جایگاه آن، شناخت ابعاد و بایستههایش و سرانجام برنامهریزی برای راهاندازی چنین رشتهای در دانشکدههای مربوط بپردازیم؛ در اینباره چند مقدمه را باید یادآور شد.
در دهه پنجاه و شصت میلادی قرن بیستم، بزرگترین شعبدهبازی فریبکارانهی تمدن غربی، در سرزمین تاریخی و فروزان اندیشههای آسمانی، یعنی«سرزمین فلسطین» به نمایشی خونین و ترسناک درآمد و مخوفترین «دلهرههای» دستساخت متخصصین سیاسی و امنیتی در دل و اندیشههای پریشانگشتهی یک ملت و یک «هویت بزرگ تاریخ تمدن بشریت»، همچون برفهای سنگین؛شروع به بارش کرد؛تا، آنها را،سرمازده کند وحیات و دلگرمیشان را، یخزده کندوتوان کار و به فردا اندیشیدن را، ازمردم این سرزمین سلب نماید.
نظام اسلامی برپایه معارف اسلامی بنا شده وحکومتی استکه باحضور ونقشآفرینی مردم شکل گرفته.طبعا این نقش در عرصههای مختلف قانونگذاری، اجرایی و قضایی میتواند ظهور و بروز داشته باشد. از قضا هم درمتن آموزههای دینی، هم در سیره پیشوایان دینی و هم در تجربه تاریخی به سازوکارهایی برمیخوریم که زمینهسازی برای حضور و نقشآفرینی حداکثری مردم در عرصههای مختلف را آسان میکند.
وضع مالی و معیشت قاطبه سینماگران خوب نیست. حتی برخی اصرار دارند که غیر از تعدادی تهیهکننده و بازیگر چهره، اوضاع بقیه در مرز فاجعه قرار دارد. بازیگران مکمل و فعالان فنی پشت صحنه با کم و کسریهای زیادی اعم از نداشتن پشتیبانی صنفی و بیمه تا بیکاری دست و پنجه نرم میکنند.
شهدای دفاع مقدس، دوران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی راهم دیده بودند وبههمین منظور نسبت به طاغوت و ظلم درک عمیقی داشتند و نمیتوانستند در برابر هیچ ظلمی ساکت بمانند؛ از این رو، با تمام جان از انقلاب اسلامی و آرمان آن دفاع میکردند. زمانی که جنگ تحمیلی آغاز شد، افراد انقلابی و متعهد از همه زندگی خود گذشتند و با انتخاب سبک زندگی متفاوت و از خودگذشتگی غیرقابلوصف، راهی جبهههای مبارزه شدند و امام خمینی(ره) و منش پیامبرگونه ایشان را الگو قرار دادند.
چند شب پیش همراه خانواده، فیلمی دانلودشده از کارگردانی که با فیلم اخیرش، بهتازگی معروف و محبوب شده میدیدیم که ناگهان بعد از گذشت چند دقیقه اول، پسر ۹سالهام گفت: فیلمش منو نگرفت! خندهمان گرفت و در صف دانلودشدهها، دنبال فیلم خانوادگی مناسب دیگری گشتیم.
مهمترین و موثرترین زیرمجموعه وزارتارشاد پس ازکشو قوسهایی چند، بالاخره رئیس خود را شناخت، اما چنین بهنظر میرسد که جشنواره فیلم فجر به رنج فشردگی در زمان مبتلاست.
بعد از جریان هفتم اکتبر رژیمصهیونیستی برای خود اهدافی تعیین کرد که نتوانست به هیچیک از آنها برسد. این رژیم درصدد کنترل بر نوار غزه و کرانه باختری بود که نتوانست اهداف شوم خود را محقق کند.
انتقال پیام در شهری بزرگ با جمعیتی زیاد و رفتوآمد پرحجم در آن روشهای مختلفی دارد که در حوزه تبلیغات شهری میگنجد. در تبلیغات شهری، پیام فرست سعی میکند پیام خود را با جذابیت و در عین حال بهصورتی مخابره کند که بیشترین مخاطبان آن را بفهمند و درونی کنند.
نوجوان بودم که برای اولین بار این عبارت به گوشم خورد: «دیوانگان حسین(ع)». معنیاش را نمیدانستم و نمیفهمیدم مفهوم دیوانه در این عبارت چه کسانی هستند.شنیده بودم حاجمنصور ارضی،مداح اهلبیت(ع)دردهه۶۰ هیأت «دیوانگان حسینی» را راهاندازی کرده بود.
در آیه شریفه ۷۸ سوره مبارکه مائده آمده است: لُعِنَ الَّذِینَ کفَرُوا مِنْ بَنِی إِسْرَائِیلَ عَلَی لِسَانِ دَاوُودَ وَ عِیسَی ابْنِ مَرْیمَ ذَلِک بِمَا عَصَوْا وَ کانُواْ یعْتَدُونَ. «کافران از بنیاسرائیل به زبان داوود و عیسی بن مریم لعنت شدند، لعنت شدنشان بدین سبب بود که [از فرمانهای خدا و پیامبران] سرپیچی کردند، و همواره [از حدود الهی] تجاوز داشتند.»
فرهنگ، هنر و رسانه بیشترین آسیب را از ناحیه کودتای ۲۸مرداد خورده است. هنر در دهه ۲۰سالهای رونق و شکوفایی به خود دید اما تا آمد با تودهها نزدیکی بیشتری برقرار کند، کارش به مسلخ ختم شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با محسن بهرامی، گوینده کتاب «مسیح بازمصلوب»
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم: