در گفت و گو با جام جم آنلاین مطرح شد؛

روغن پالم بخوریم یا نه؟! / این ها بدترین روغن هستند

عضو هیئت علمی انستیتو تغذیه و صنایع کشور گفت: مردم اطلاعات روی روغن های خریداری شده را با دقت ملاحظه کنند که نوع آن روی بسته درج شده است و در مصارف خوراکی به هیچ عنوان از روغن پومیس که هیچ ارزش غذایی ندارد استفاده نکنند.
کد خبر: ۹۹۱۰۸۴
روغن پالم بخوریم یا نه؟! / این ها بدترین روغن هستند

دکتر عزیزالله زرگران عضو هیئت علمی انستیتو تغذیه و صنایع کشور به جام جم آنلاین گفت : در رابطه با روغن ها معضلی که وجود دارد بخصوص در بحث روغن زیتون این است که یک نوع زیتون فرابکر در بازار موجود است که که با پرس کردن زیتون روغن آن را استخراج می کنند که این نوع از روغن بهترین نوع روغن زیتون شناخته شده است اما نکته ای که وجود دارد این است در استخراج کردن این روغن مقدار تفاله از زیتون ها باقی می ماند که با افزود برخی از حلّال های ناشناخته و قرار دادن آنها در حرارت های فراوان روغن پومیس را تولید می کنند که مشکل اساسی همین حلّال ها هستند چرا که نمی دانیم ترکیبات این مواد از چه درست شده اند و از طرفی احتمال سرطان زا بودن این ترکیبات حلّالی بسیار زیاد است .

به گفته او نوع دیگر روغن زیتون ، روغن تصفیه شده است که در نسبت به روغن زیتون های فرابکر قیمت کمتری دارند اما برخی می پندارند روغن تصفیه شده روغن بدون خاصیت است که این تصورت کاملا اشتباه است .

زرگران تاکید کرد : مردم اطلاعات روی روغن های خریداری شده را با دقت ملاحظه کنند لذا نوع آن روی بسته درج شده است و در مصارف خوراکی به هیچ عنوان از روغن پومیس که هیچ ارزش غذایی ندارد استفاده نکنند و بدانند روغن زیتون های پومیس در کشور غیر مجاز هستند و بصورت قاچاق وارد ایران می شوند .

عضو هیئت علمی انستیتو تغذیه و صنایع کشور اظهار داشت : چندی پیش سفری به کردستان – بانه داشتم در آن جا کالاهای قاچاق بسیاری را مشاهده کردم که هیچ گونه نظارتی روی این قبیل کالاها صورت نمی گیرد ، چه خوب است وزارت بهداشت که متولی سلامت مردم است پاسخ گوی این گونه تخلفات از سوی سودجویان باشد .

وی در پایان خاطرنشان کرد : در بحث مصرف روغن یک نکته کلیدی وجود دارد ، مردم باید بدانند برای چه مصرفی چه روغنی استفاده کنند و استفاده از یک نوع روغن برای تمامی پخت و پز ها کاملا اشتباه است چرا که یک زمانی نیاز به مقاومت بالا در سرخ کردن داریم که در اینجا باید روغن های سرخ کردنی استفاده کنیم حتی اگر در آن پالم داشته باشد زیرا می دانیم روغن پالم بهترین روغن در مصارف سرخ کردنی است همچنین زمانی که به حرارت ملایم نیاز بود قطعا روغن زیتون ، هسته انگور و کنجد بهترین گزینه ها هستند .

لازم به ذکر است روغن کنجد برای سرخ کردنی های خیلی سنگین با دمای بالا بر خلاف آنچه که عموم جامعه میپندارند روغن مناسبی نیست . در رابطه با روغن های ناسالمی چون روغنهای جامد ، بعنوان روغنهای اشباع و با اسید چرب ترانس، بدترین نوع روغنها شناخته می شوند که افزایش ابتلا به بیماری های قلب و عروق، سکته های قلبی و مغزی، گرفتگی عروق و ... را به همراه دارند.

بیتا نوروزی - خبرنگار جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۹
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۲۸ - ۱۳۹۵/۱۰/۲۸
۰
۰
بالاخره پالم خوبه یا بد؟
نا شناس
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۰۵ - ۱۳۹۵/۱۰/۲۸
از نظرمن خیلی مضرهست
reza
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۱۴ - ۱۳۹۵/۱۰/۲۹
قدیمترها ماها همش روغن جامد میخوردیم و سرخ هم میكردیم و خیلی هم سكته قلبی كمتر بود روغن جامد كلسترول رو زیاد میكنه كه درمانش راحت تره از گرفتاری كه روغن مایع بجا میگذاره تحقیق كنید متوجه میشوید
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۹:۴۸ - ۱۳۹۵/۱۰/۲۸
۰
۰
والا من كه نفهمیدم بالاخره خوبه یا بد پالم اگر بده كه نباید برا سرخ كردن هم استفاده بشه چون نهایتا روغن باقی مانده در غذای سرخ شده وارد بدن میشه اگرم خوبه پالم پس این هیاهو چند ساله بگیر ببند در خصوص بد بودن پالم چی بود؟
میثم
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۳۲ - ۱۳۹۵/۱۰/۲۹
خودش هم نفهمید چی گفت؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
مهندس صنایع غذایی
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۱۳ - ۱۳۹۵/۱۰/۲۹
روغن پالم در اكثر كشورهای دنیا مصرف می شود، حتی كشورهای اروپایی مثل ایتالیا ، شما به آمارهای جهانی توجه كنید! و یكی از پرمصرف ترین روغن ها برای فرآیند سرخ كردن سنگین هستش، اما به دلیل ارزان بودن و كم بودن ارزش غذایی باید بر واحدهای صنعتی از نظر تقلبات نظارت كرد كه با توجه به صدور پروانه ساخت واحدهای صنعتی توسط وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشكی ، بهتر بود قبل از رسانه ای كردن و برهم زدن آرامش جامعه ، طبق قانون با واحدهای متخلف برخورد می شد./
reza
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۱۹ - ۱۳۹۵/۱۰/۲۹
روغن جامد بخورید بخورید خیلی بهتره روغن مایع نوع دیگری از كلسترول در بدن ایجاد میكنه كه خارج كردنش از بدن خیلی سخت تره بنام تری گلیسرید كه با ورزش باعث سكته میشود تری گلیسرید با تحرك شدید فعال میشه و سكته را نصیبتان خواهد كرد اما كلسترول را از بدن میتوان با خیلی از مواد از بدن دفع كرد
دكتر
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۱۱ - ۱۳۹۵/۱۰/۲۹
۰
۰
این كه وگفتی یعنی چه
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۲۵ - ۱۳۹۵/۱۰/۲۹
۰
۰
غذای آبپز بخوریم خیالمون راحت شه بخدا...
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها