به گزارش مهر، برنامه «چشم شب روشن» شبکه چهار سیما به تهیه کنندگی امیر قمیشی و با اجرای محمد صالح علا دوشنبه اول آذر میزبان کامبیز روشنروان بود و رضا مهدوی، کارشناس بخش موسیقی برنامه با این آهنگساز ایرانی درباره بحث تنظیم موسیقی گفتوگو کرد.
کامبیز روشنروان در ابتدا درباره بحث تنظیم در موسیقی عنوان کرد: زمانی که دانشجوی دانشگاه تهران بودم در یک مسافرت دانشجویی به منطقه سیستان و بلوچستان رفتیم و آنجا با پیرمردی آشنا شدیم که ملودی زیبایی را اجرا میکرد و خودش هم میخواند. این ملودی آنقدر در ذهنم نشست که نت آن را یادداشت کردم. فکر میکردم باید آن ملودی را روزی برای ارکستر تنظیم کنم.
وی افزود: آن را برای ارکستری نهچندان بزرگ با تلفیق سازهای ایرانی و غربی تنظیم کردم و نتیجه اثری با نام «نوایی نوایی» شد که مورد استقبال مردم قرار گرفت. این ملودی تنظیمهای مختلفی پیدا کرد و جهانی شد. به نحوی که بعد از آن تا چند سال که به کشورهای مختلف برای سخنرانی و شرکت در جلسات میرفتم، از من میپرسیدند چرا این اثر اینقدر زیباست؟ و من فهمیدم در کشورهای آسیایی و استرالیایی جا باز کرده است.
این آهنگساز ادامه داد: حتی از طرف تلویزیون دولتی ژاپن درباره این ملودی که در ژاپن بسیار محبوب است، با من مصاحبه مفصلی گرفته شد. هر سه نفری که برای مصاحبه آمدند، ملودی را از حفظ بودند و آن را با شعر فارسی میخواندند. «نوایی نوایی» به اعتقاد من از زیباترین ملودیهایی است که شنیده میشود. بعد از آن بود که من شروع به تنظیم ملودیهای محلی از سراسر ایران کردم.
در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم